R1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .Beyler şu soruyu çözebilecek varmı beynim yandı 2 saattir.
Alıntıyı görüntüle
Birde nasiş çözüldüğünü anlatıtsanız veya bir kaynak verirsenix çok mutlu olurum.
Bi dakka verdiğim cevabi komple unutR1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .
Öncelikle E2 20v olduğuna göre ve geçen akım 2A olduğu için R2 direnci 10volttur.
R1 +R2 =15volt oldu .
R3=13volt olur.
Teşekkür ederim hocam minnettarım. Bu kpnu hakkında bir kaynak bikiyorsanız yazarmısınız? 20 gün sonra sınavım var.R1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .
Öncelikle E2 20v olduğuna göre ve geçen akım 2A olduğu için R2 direnci 10volttur.
R1 +R2 =15volt oldu .
R3=13volt olur.
R1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .
R1 +R2 =15volt oldu .
R3=13volt olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bi dakka verdiğim cevabi komple unut
R1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .
R1 +R2 =15volt oldu .
R3=13volt olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bi dakka verdiğim cevabi komple unut
Hepsi toplam E ye eşit olacağı için .Beyler şu soruyu çözebilecek varmı beynim yandı 2 saattir.
Alıntıyı görüntüle
Birde nasiş çözüldüğünü anlatıtsanız veya bir kaynak verirsenix çok mutlu olurum.
Teşekkürler hocam. Bildiğiniz kaynak varmı çalışmak için.Hepsi toplam E ye eşit olacağı için .
Öncelikle geçen akım 2A R2 direncide 20V olduğu için R2 direnci 10 ohm.
Daha sonra R1 direnci 5 ohm olduğu için geçen akımla çarparak onunda E değeri 10Volt oluyor.
Toplam olarak.R1+R2 =15 ohm E1+E2=30v
Geriye 8volt kaldığı için geçen akımda 2A olduğu için R3 =4 ohm
Doğru çözüm bu. Kaynak olarak da internette kirşof akım kanunu yaz her türlü örnek varHepsi toplam E ye eşit olacağı için .
Öncelikle geçen akım 2A R2 direncide 20V olduğu için R2 direnci 10 ohm.
Daha sonra R1 direnci 5 ohm olduğu için geçen akımla çarparak onunda E değeri 10Volt oluyor.
Toplam olarak.R1+R2 =15 ohm E1+E2=30v
Geriye 8volt kaldığı için geçen akımda 2A olduğu için R3 =4 ohm
Link atılıyor mu buraya bilmiyorum o yüzden atmıyorum su an Diyot.net diye site var doğru akım ve devre analizini konusu bi bakabilirsin istersen.Baktım hocam fakat bu soru tipini hiç görmedim. Yinede teşekkürler bir yükten kurtardınız beni.![]()
Uçak motor/gövde bakım/onarım hocam. Link atmak serbest hocam.Link atılıyor mu buraya bilmiyorum o yüzden atmıyorum su an Diyot.net diye site var doğru akım ve devre analizini konusu bi bakabilirsin istersen.
Birde ne okuyorsun hangi bölümü okuyorsun merak ettim![]()
https://diyot.net/dogru-akim-devre-analizi-ornek-soru-ve-cevaplari/Uçak motor/gövde bakım/onarım hocam. Link atmak serbest hocam.
Teşekkürler hocam.https://diyot.net/dogru-akim-devre-analizi-ornek-soru-ve-cevaplari/
O zamn buyur. Anladım kolay gelsin.
Teşekkürler hocam.basit çöz direk
v=ir eşdeğer direnç 38=2r den 19 gelir ortadaki dirençten 2 akım geçtiğini biliyoruz dolayısıyla voltu 20 ise v=ir den r si 10 gelir r2=10 bulduk son olarak r3ü bulmak istiyoruz seri dirençlerin dirençlerinin sayısal toplamı eşdeğer direnci veriyor baştaki r1 5 verilmiş r2 10 bulduk r3 4 olmalı ki eşdeğer başta bulduğumuz 19 değerine eşit olsun bu şekilde basit bir soru