Neler Yeni

Dil bölümü okunur mu?

xkoly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Kavalcı
Hocam selam öncelikle.
Şu anda 10. sınıf birkaç ay içerisinde bölüm seçeceğim.
Bölüm olarak dil düşünüyorum, İngilizceye yatkınlığım var.
Sayısala kafam da basıyor ama sayısal seçtiğim zaman uzun süre ders çalışamam, çevrem sayısal seçmemi istiyor meslek daha fazla diye, eğer sayısal seçersem yazılım mühendisliğinden gideceğim.
Bir yandan da akrabamın kuyumcu dükkanında altın ustasının yanında çırağım, tatillerimde orada çalışıyorum ve bu mesleği öğreniyorum, altın ustaları aylık 50-60 bin TL para alıyor, ustamda yaşlı biri ve yakın zamanda bu işleri bırakacak.
Benim bir hayalimde Amerika'ya gidip oyuncu olmak, oyunculuk yeteneğim var ama Türkiye'de oyuncu olmak istemiyorum.
Sizce hangi bölüm seçmeliyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
İngilizce öğrenmek veya ingilizceyi geliştirmek için okunacak bir bölüm değil. Eğer mütercim tercümanlık, ingiliz dili ve edebiyatı alanında akademik bir kariyer veya en basitinden ingilizce öğretmenliği düşünmüyorsanız böyle bir işe girişmeyin derim. Amerika'da oyuncu olabilmek için en kısa yoldan Amerika'ya nasıl giderim diye bir bakının. Bunun da en kısa yolu herhangi bir lisans programına kaydolup bir yandan para biriktirip work and travel yapmaktır.

Gloxy

80+ Bronze
Hocam selam öncelikle.
Şu anda 10. sınıf birkaç ay içerisinde bölüm seçeceğim.
Bölüm olarak dil düşünüyorum, İngilizceye yatkınlığım var.
Sayısala kafam da basıyor ama sayısal seçtiğim zaman uzun süre ders çalışamam, çevrem sayısal seçmemi istiyor meslek daha fazla diye, eğer sayısal seçersem yazılım mühendisliğinden gideceğim.
Bir yandan da akrabamın kuyumcu dükkanında altın ustasının yanında çırağım, tatillerimde orada çalışıyorum ve bu mesleği öğreniyorum, altın ustaları aylık 50-60 bin TL para alıyor, ustamda yaşlı biri ve yakın zamanda bu işleri bırakacak.
Benim bir hayalimde Amerika'ya gidip oyuncu olmak, oyunculuk yeteneğim var ama Türkiye'de oyuncu olmak istemiyorum.
Sizce hangi bölüm seçmeliyim?
Hocam bence mis gibi bi mesleğin var şuan ülkenin yarısı üni okuyup mühendis olduğu için ilerde hizmet sektörü değerlenicek. Senin yerinde olsam bi yandan okulumu okurdum ama asıl hedefim altın ustası olmak olurdu

Top Bottom