Neler Yeni

Dil okumak istiyorum ama iş bulamamaktan korkuyorum

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Yani normal dili bilmem de kodlama dili bilirsen işine yarar.

Bery

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,783
İsim
Yiğit Beren Sağlam
Instagram
syigitberen
Discord
Yeeeeeet#1981

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
  • Beğen
Reaksiyonlar: Bery

Bery

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,783
İsim
Yiğit Beren Sağlam
Instagram
syigitberen
Discord
Yeeeeeet#1981
İngilizce seviyen gayet iyi.
Gün geçtikçe geliştir İngilizceni.
Diğer testlerini de paylaş.
B2 ile C1 arasında.
ing2.png

Hocam business class şu anki seviyene göre ağır olduğu için yapmadım bu for schools

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Alıntıyı görüntüle
Hocam business class şu anki seviyene göre ağır olduğu için yapmadım bu for schools
Derecen gayet iyi.
Business için kendini geliştir. :)
Eğitim almanı tavsiye ederim.
Üst seviye eğitim alırsan çok başarılı olursun.
Fakat bu İngilizce ile sana tavsiyem Yazılım Mühendisliği okumandır.

Bery

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,783
İsim
Yiğit Beren Sağlam
Instagram
syigitberen
Discord
Yeeeeeet#1981
Derecen gayet iyi.
Business için kendini geliştir. :)
Eğitim almanı tavsiye ederim.
Üst seviye eğitim alırsan çok başarılı olursun.
Fakat bu İngilizce ile sana tavsiyem Yazılım Mühendisliği okumandır.
Yazılım mühendisliği için hangi bölümü seçmem lazım peki hocam

ahenk'

80+ Silver
11. Sınıfım ve ben de dil seçmek istiyordum. Dostum sana şunu söylemek istiyorum yalnızca, eğer gerçekten istiyorsan oku. Çünkü iş bulamama gibi bir şansın yok. İngilizce her yerde para getirir.

Nzqui

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bedri Bayram Uygun
Ne yaparsan yap isini kaliteli yap derler işini kaliteli yapan insan her zaman iş bulur

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
Günlük İngilizce seviyem C1, senin olduğun teste girip business sonucumu da görmek istedim ;
166aa1c3b8c8c08cdd146c235bc1a8d3.png

Terimler her ne kadar benzer anlama sahip olsalar bile bilmediğim birkaç kalıptan ötürü birkaç soru kaçırmışım. Ama zaten 25/25 yapmayı beklemiyordum. 22/25 gayet beklendik bir sonuç oldu benim için.

Senin yaşındayken bende kararsızdım ne yapıcağım konusunda. İş bulamamak korkusu ve zaten iyi bir ingilizceye sahip olduğum için farklı dallara yönelip, İngilizce'nin CV'imde ek bir artı olmasını istedim, ve sayısal alana yönlendim.

Kafam yine de karışık olsa da, sınıf öğretmenim İngilizce öğretmeni de olduğu için beni canım istediğinde Dil seçenlerin sınıfına sokup karar almama yardımcı oldu. Fakat ben 11. sınıfın 2. döneminde sayısal okumaya karar verdim.

Şuan ingilizce bilgisayar mühendisiliği okuyorum. Üniversite 2. sınıfa geçtiğimde bana istediğim bir bölümmüş gibi gelmedi ve şuan sadece diplomayı almak için okuyorum, daha sonra ticarete yöneleceğim sanırım. Ama kim bilir, üniversite bittiğinde durum ne olur...

Özetlemek gerekirse dil üzerinden meslek yapma, farklı bir meslek öğren, İngilizce yanında artı olarak dursun. Tercümanlık gibi mesleklerin geleceği olacağını düşünmüyorum. Tercüman arkadaşlarımız yanlış anlamasın, birçok tanıdık arkadaşım var Dil okuyan. İngiliz Edebiyatı gördükleri için biraz şikayetçiler ama rahat görünüyorlar. Mühendislik fakülteleri diğer bölümlere kıyasla zor oluyor ve ne yazık ki yatarak geçilmiyor. Diğer bölümlerde 3.8 ort yapan arkadaşlarım var, ama bizim mühendislikte 3'ün üstünde ortalama görmek zor, gerçekten çalışan yapabiliyor. (Ortalamam 3.28, pek severek de olmasa bile çalışarak yapılabiliyor, ama bölümde en yüksek bildiğim 3.56 var, belki diğer üniversitelerde farklıdır.)

Ne yapmak istediğine bir süre düşün karar ver. İngilizce global kaynak araştırırken çok yardımcı oluyor. Mühendislik bölümlerinde Türkçe kaynak bulmak ne yazık ki biraz zor. O yüzden senin için büyük bir artı olur herhangi bölümde.

Top Bottom