İslam'ın ana hükümleri hocadan hocaya değişecek bir şey değildir. Kaynaklar belli.
Hocam zaten ayetler değişmez ama Kur-an anlarsınız ve bilirsiniz ki düz bir kitap yani açıklama içermiyor.
Kimilerini geçmişte yaşamış peygamberlerden biliyoruz ama kimilerinin açıklamaları yani hükmünü tam olarak bilemeyiz zaten bu yüzden mezhepler çıktı eğer peygamber halen gönderilseydi böyle durum çıkmazdı burada sen tam olarak ne olduğunu anlayabiliyor musun?
Hayır bu yüzden fetva ne ise onu kabul edersin bu ayetin açıklaması ve yorumlaması değişir sen burada hükmün ne ve nasıl olduğunu anlıyor musun?
Veya Kuran'da namaz kıl der ama nasıl kılındığını belirtir mi ?
Hayır bu yüzden peygamberin sünnetleri ve açıklamalarına göre yaparız eğer açıklanmamış yerler var ise fetvalar ile bir kural belirlenir ama bu sadece o coğrafyaya ait fetvadır istersen o kuralları başka mezhepe göre yap ancak peygamberin açıkladığı veya net hükümlü şeylerde geçerli dğeildir.
He anladığın şey ayeti değiştirmek ise tabii ki de onu demiyorum ben o ayetin nasıl ve ne şartlarda uygulanması gerektiği yorumlanır kesinlik yoksa.
Keremcnzs24'e de inanmamak için bahane arıyorsun demezsin, yarıldım, hepimizi 2ye katlar din bilgisi tabi anlayana
Din bilgisi yüksek ona lafım yok ama bazı konular kabul edersiniz ki fetvalar ve yorumlamalar ile hüküm verilir .
Bu sadece belli ve kesin olmayan için geçerli.
Eğer bu denien ayet hakkında nasıl yapılacağını peygamber söylemediyse veya kitapta açık değilse orada yorumlama giriyor ama burada ayet değişmez sadece hükmü değişir mesela biri yumruk atmak der birisi hafifçe uyarmak manasında der ama o ayet değişmez sadece yorumlanışı dğeişir.