Neler Yeni

Dinden Çıkmama çok az kaldı

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Erdem
Çocukken Allah a söven sevmeyen insanları anlamıyordum Allahın "a" sını bile küçük yazmazdık küçükken çok din baskısına mağruz kaldım 5 yaşından 13 yaşına kadar kuran kurslaarına götürüldüler o zaman lar güzel geliyodu anlamını bilmediğin dua ları okutmaları anlamını bilmediğin kelimeyi ezberleyip hocaya verip seviye atlaman bize her şeyin iyi tarafını gösterdiler ama büyüyene kadar gün geçtikce hergün daha çok sorgulamaya başladım gün ler geçtikce de dinden o kadar da soğuyordum küçükken baskılanan din sevgisi şuan dinden çıkmaysa kadar götürdü beni ne yapacağımı bilemiyorum yardım ederseniz sevinirim

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Oyun, Ekipmanlar, PC Bileşenleri, Grafik Tasarım
Instagram
https://www.instagram.com/enisberberr/
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198361448789/
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
Selamın aleyküm hocam.
Zamanında küçük yaşlarda başlanılan Kuran Kursları tarzında ki eğitim aslında çocuklara islamı aşılamıyor sadece Kuran'ı anlatıyor.
Dinde zorlama yoktur kuralını maalesef günümüz sözde müslümanlar anlamıyor. (Bu gerek annelerimiz gerek babalarımız gerekse diğer büyüklerimiz olsun farketmiyor)
İslamı aileden veya çevreden öğrenmemek lazım.
Elhamdulillah müslüman doğduk amenna fakat üstüne kendimiz katamazsak ve gördüklerimizde yetinirsek hiçbir zaman doğru bir şekilde adım atamayız...

Farz-ı Misal yapalım ve çevremizde fikrimizce İslamı konuları en iyi bilenin arkadaşımız olduğunu düşünelim.
Zahirde (görünende) aslında çokta bilgili olmayan bu şahıs bizim gözümüzde çoğu dini konuda bilgisi olan bir arkadaşsa bu arkadaştan öğrendiğimiz bilgiler ne kadar doğru ve eksiksik olabilir?

O yüzden lütfen ve lütfen müslüman doğduk diye öğrenmeyi bırakmayalım ve Rabbimizin ilk ayetini uygulayalım o da ''Oku'' dur...
İslamı araştıralım ama araştırmakla da bitmiyor doğru kaynaklardan araştırmak lazım.

charliechaplin

80+ Bronze
Çık kimse sana bir şey yapamaz. Böyle konularda insanların öznel görüşlerini dinleme. Araştır, sorgula, makale oku, kuranı oku, incili oku, allahın gönderdiği kitapları oku, hadisleri oku. Kısacası her şeyi oku araştır kendin öğren sonra dinine karar ver. Bu dinden çıkma,girme işi bir günde olmuyor.

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
Güzel kardeşim; Allah (c.c.) ile arana kimseyi alma. Toplum içerisinde yaşadığımız durumları gerçek islamiyet bilip, kızıp güzel dinimizden soğuma.

Bizler öyle şanslı bir ümmetimiz ki; 5 vakit temizliği bile şart koymuş, yine bizler için. Kimsenin söylediğine bakma, bizlerin bile. Aşkla araştır, mealleri oku.

Allah (c.c.) sevdiği kullanırını sınarmış hep. Senin de bu sınavı geçeceğine yürekten inanıyorum.

FurkanIIy

80+ Bronze
Dinde zorlama yoktur kuralını maalesef günümüz sözde müslümanlar anlamıyor. (Bu gerek annelerimiz gerek babalarımız gerekse diğer büyüklerimiz olsun farketmiyor)
Dinde zorlama yoktur diye bir kural yok. Dine zorlama yoktur diye bir kural var. Yani sen müslüman olmayan birini müslüman ol diyerek zorlayamazsın. Büyüklerin yaptığında herhangi bir problem yok. Namaz kılmayan birini babası dövebilir. İslam'a göre bu böyle.
"Ebu Davud (495) ve Ahmed (6650) hadislerinde Amr bin Şuayb’dan o da babasından o da dedesinden rivayetle; belirtti: “Allah Resulü-sallallahu aleyhi ve selem- şöyle buyurdu: çocuklarını yedi yaşlarında iken namaz kılmalarını emredin, onlar on yaşlarına basınca da namaz için vurun, erkek-kız yataklarını da ayırın.” el-Elbani “el-İrva”da (247)de bunun sahih olduğunu belirtmiştir."
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çocukken Allah a söven sevmeyen insanları anlamıyordum Allahın "a" sını bile küçük yazmazdık küçükken çok din baskısına mağruz kaldım 5 yaşından 13 yaşına kadar kuran kurslaarına götürüldüler o zaman lar güzel geliyodu anlamını bilmediğin dua ları okutmaları anlamını bilmediğin kelimeyi ezberleyip hocaya verip seviye atlaman bize her şeyin iyi tarafını gösterdiler ama büyüyene kadar gün geçtikce hergün daha çok sorgulamaya başladım gün ler geçtikce de dinden o kadar da soğuyordum küçükken baskılanan din sevgisi şuan dinden çıkmaysa kadar götürdü beni ne yapacağımı bilemiyorum yardım ederseniz sevinirim
Öyle bir varlık yok dostum kafana göre takıl.

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Steam
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
Dinde zorlama yoktur diye bir kural yok. Dine zorlama yoktur diye bir kural var. Yani sen müslüman olmayan birini müslüman ol diyerek zorlayamazsın. Büyüklerin yaptığında herhangi bir problem yok. Namaz kılmayan birini babası dövebilir. İslam'a göre bu böyle.
"Ebu Davud (495) ve Ahmed (6650) hadislerinde Amr bin Şuayb’dan o da babasından o da dedesinden rivayetle; belirtti: “Allah Resulü-sallallahu aleyhi ve selem- şöyle buyurdu: çocuklarını yedi yaşlarında iken namaz kılmalarını emredin, onlar on yaşlarına basınca da namaz için vurun, erkek-kız yataklarını da ayırın.” el-Elbani “el-İrva”da (247)de bunun sahih olduğunu belirtmiştir."

Öyle bir varlık yok dostum kafana göre takıl.
Bakara suresinin 256. ayetini bana ''o öyle değil aslında öyle bir kural yok o aslında böyle'' mi diyorsunuz hocam?
Ayrıca dövmek değil o hafifçe vurmak diye belirtilir hadiste.

Ayrıca verdiğiniz tavsiyeden nasıl bir akla sahip olduğunuzu açık açık beyan etmişsiniz benim daha fazla bir şey yazmama gerek yok...

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güzel kardeşim; Allah (c.c.) ile arana kimseyi alma. Toplum içerisinde yaşadığımız durumları gerçek islamiyet bilip, kızıp güzel dinimizden soğuma.

Bizler öyle şanslı bir ümmetimiz ki; 5 vakit temizliği bile şart koymuş, yine bizler için. Kimsenin söylediğine bakma, bizlerin bile. Aşkla araştır, mealleri oku.

Allah (c.c.) sevdiği kullanırını sınarmış hep. Senin de bu sınavı geçeceğine yürekten inanıyorum.
İnşallah hocam

Selamın aleyküm hocam.
Zamanında küçük yaşlarda başlanılan Kuran Kursları tarzında ki eğitim aslında çocuklara islamı aşılamıyor sadece Kuran'ı anlatıyor.
İslamı aileden veya çevreden öğrenmemek lazım.
Elhamdulillah müslüman doğduk amenna fakat üstüne kendimiz katamazsak ve gördüklerimizde yetinirsek hiçbir zaman doğru bir şekilde adım atamayız...

Farz-ı Misal yapalım ve çevremizde fikrimizce İslamı konuları en iyi bilenin arkadaşımız olduğunu düşünelim.
Zahirde (görünende) aslında çokta bilgili olmayan bu şahıs bizim gözümüzde çoğu dini konuda bilgisi olan bir arkadaşsa bu arkadaştan öğrendiğimiz bilgiler ne kadar doğru ve eksiksik olabilir?

O yüzden lütfen ve lütfen müslüman doğduk diye öğrenmeyi bırakmayalım ve Rabbimizin ilk ayetini uygulayalım o da ''Oku'' dur...
İslamı araştıralım ama araştırmakla da bitmiyor doğru kaynaklardan araştırmak lazım.
Hocam Baskı var üstüm de en ufak din konuşmasında Dinsiz ilan ediliyorum artık çok yoruldum

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Steam
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
İnşallah hocam
Hocam hiç kimsenin görüşünüzü (hangi görüş olursa olsun) değiştirmesine izin vermeyiz.
Duyduğunuza değil gördüğünüze, okuduğunuza inanın...
Araştırmak, içinde bulunmak lazım.
Ayrıca şu adama bak güya Müslüman ama neler yapıyor neler müslümanlık böyle mi İslam gerçekten böyle mi diye asla düşünmemek lazım çünkü adı üstünde Beşer Şaşar...
İslam kusursuzdur, hoşgörü dinidir kim ne kötülük yapıyorsa kendisindendir İslam veya Müslümanlık öyle olduğundan dolayı değil...
İnsanların zaten kendilerine saygısı yok pekte şaşırmamak lazım :/

Maalesef günümüz insanlarında 5 vakit namazını kılan adama bile güvenmekte zorluk çekiyoruz. Peki neden böyle? 5 vakit namazını kılan Rabbimizin bize farz kıldığı bir ibadeti yerine getiren birisidir ve Allah'ın emrini yerine getiren bir kul ne kötü bir şey yapabilir değil mi? (mesela rüşvet vermek veya diğer haramları işlemek) Ama maalesefki herkes Domuz eti yemekten çekiniyor ama Gıybet yaparak kendi kardeşinin çiğ etini yiyor :( Domuz eti yemek haramlarda 90. sırada iken Gıybet 2. sırada...

Hanaz

80+ Gold
takıl kafana göre

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Steam
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
Hocam Baskı var üstüm de en ufak din konuşmasında Dinsiz ilan ediliyorum artık çok yoruldum
Hocam aynı şeyleri bende yaşadım ve o baskıyı atlatmanın en kolay yolu ortamdan uzaklaşıp araştırmaları kendin ve ciddiyetle yapman olacaktır.
Dini konu günümüz insanlarda çok hassas bir konu oldu ve böyle durum yaşamak maalesefki çok normalleşti.
O yüzden hocam dediğim gibi yapabiliyorsan o ortamdan uzaklaşman ve kendini geliştirmen olacaktır.

Ayrıca ''kafana göre takıl'' diyenleri pek umursama zira onların akıl ve mantığ ortada onlar takıla dursunlar...
Var olan bir şeyi reddetmek o şeyin varlığını hiçe saymak olmadığı için laflarını kale almamak lazım...

FurkanIIy

80+ Bronze
Bakara suresinin 256. ayetini bana ''o öyle değil aslında öyle bir kural yok o aslında böyle'' mi diyorsunuz hocam?
Ayrıca dövmek değil o hafifçe vurmak diye belirtilir hadiste.

Ayrıca verdiğiniz tavsiyeden nasıl bir akla sahip olduğunuzu açık açık beyan etmişsiniz benim daha fazla bir şey yazmama gerek yok...
Hocam sen yalnızca tek bir ayete bakarak hüküm verirsen işin zor, ben sana söyleyeyim. Diyanet tefsirinin linkini atıyorum. Oradan okuyabilirsin. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Bakara-suresi/263/256-ayet-tefsiri

Mesela ben de senin kafanda düşünüp Nisa Suresi 88 ve 89. ayetlerini yorumlarsam: "Allah önüne gelen kafiri kafana göre öldür diyor" derim. Fakat öyle olmadığını görebiliyorum.

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Steam
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
Hocam sen yalnızca tek bir ayete bakarak hüküm verirsen işin zor, ben sana söyleyeyim. Diyanet tefsirinin linkini atıyorum. Oradan okuyabilirsin. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Bakara-suresi/263/256-ayet-tefsiri

Mesela ben de senin kafanda düşünüp Nisa Suresi 88 ve 89. ayetlerini yorumlarsam: "Allah önüne gelen kafiri kafana göre öldür diyor" derim. Fakat öyle olmadığını görebiliyorum.
Elbetteki tek bir ayete bakarak hüküm vermiyorum o ayeti örnek olarak verdim.
Dinde Zorlama Yoktur'u neden kolay bir şekilde diyebiliriz çünkü İslam Hoşgörü Dini'dir...

Bana attığınız linkteki tefsiri okuduğumda zaten asıl anlam Dinde zorlama yoktur olmuş oluyor. Bunun yanında Dine Zorlama da yoktur sonucu çıkabilir zaten ki benim buna da lafım olmadı... Sadece asıl verilmek istenen mesaj genel anlamda Dinde Zorlama Yoktur idi...

Ben demiyorum ki insan İslam'a girmeden Zorla sonrasında İslam'ı kabul ettikten sonra zorlama...
Verilmek istenen mesaj aynı zaten fakat belirtmek istediğim şey Dinde zorlama yokturun alt başlığı altında kimseyi dine zorlamak olmaz geliyor zaten.

Son düzenleme:

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
İnşallah hocam

Seni dinsiz ilan edenler Allah (c.c.) adına karar verip, şirk koşuyor imanını tehlikeye sokmuş olmasın ?!

Son nefese kadar kimin imanlı, kimin imansız gideceğinin garantisi yoktur. Bunu yalnızca Allah (c.c.) bilebilir.

En başta da söylediğim gibi, yaratılanlara kızıp, yaratandan uzaklaşma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,747
Üyeler
163,715
Son üye
Rk64
Top Bottom