sana göre girmez de türk ceza kanununa göre örneğin birine "eşek" diye hitap etmek hakaret teşkil ediyor. sosyal medyada kullanmak sakıncalı.Bence hakarete girmiyor.
"Türkceza kanununa" demişsiniz. Eğer birisi onunla dalga geçerse onlara "Dingo" dediğini belirtmiş. Böyle bir durumda ceza bile almayabilir. Karşılıklı ne de olsa.sana göre girmez de türk ceza kanununa göre örneğin birine "eşek" diye hitap etmek hakaret teşkil ediyor. sosyal medyada kullanmak sakıncalı.
"Dingo" isimli bir hayvan olduğunu ilk defa duyuyorum. Hem "Dingo" diyen birinin de aklına bu hayvanın değil, "Dingo'nun Ahırı" nda ki "Dingo" nun geleceğini düşünüyorum. "Dingo'nun Ahırı" nda ki "Dingo" isim. Onu demek istedim. Bu arada dediğinize katılıyorum. Sosyal medyada sakıncalı olabilir ama kimsenin dingo denilmesine alınacağını sanmıyorum. Alınan olabilir tabii. Ki konuyu açan hocam, dalga geçenlere dediğini belirtmiş. Sorun olmaz.bu yüzden "sosyal medyada" sakıncalı olabilir dedim. dingo isim falan değil.Dingo - Vikipedi
tr.wikipedia.org
zaten arkadaş ortamında yada birisine söylerken falan hiçbir şey olmaz ama söylemeye çalıştığım şey , buna alışıp sosyal medyaya falan sıçratması. yani ters birisi gelir , tazminat davası açar falan hiç gerek yok. tek bir kelimeden başı ağrımasın sonra."Dingo" isimli bir hayvan olduğunu ilk defa duyuyorum. Hem "Dingo" diyen birinin de aklına bu hayvanın değil, "Dingo'nun Ahırı" nda ki "Dingo" nun geleceğini düşünüyorum. "Dingo'nun Ahırı" nda ki "Dingo" isim. Onu demek istedim. Bu arada dediğinize katılıyorum. Sosyal medyada sakıncalı olabilir ama kimsenin dingo denilmesine alınacağını sanmıyorum. Alınan olabilir tabii. Ki konuyu açan hocam, dalga geçenlere dediğini belirtmiş. Sorun olmaz.
Evet, bu konuda hem fikiriz. En iyisi saygılı olmak.zaten arkadaş ortamında yada birisine söylerken falan hiçbir şey olmaz ama söylemeye çalıştığım şey , buna alışıp sosyal medyaya falan sıçratması. yani ters birisi gelir , tazminat davası açar falan hiç gerek yok. tek bir kelimeden başı ağrımasın sonra.