Neler Yeni

Dini Düşünceleriniz Neler

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Teizm tanrıcılık demek hocam. Deizmide kapsar hristiyanlığıda kapsar müslümanlığıda kapsar. Daha her din ile alakalı kitaplar okumadığımdan Teistim diyorum sadece.
Ha anladım . En azından ortada bir yaratıcının olduğu kanısına varmışssınız . Sırada kitapları okumak var . Bu arada doğru kaynaklardan doğru çevirileri okuduğuna emin ol

Müslümanım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkes inancını tanrı ve kul arasında tutsaydı her şey güllük gülistanlık olurdu. O yüzden başkaları yapmış biz yapsak ne olur demeyin, ortalığa dökmeyin inançları.
+1

Raichu93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Atakan AKKUŞ
İlgilendiği Kategoriler
Age of Empires 1-2-3-4 ve Age of Mytholgy serileri.
Instagram
legendeliteteacher05
Ulu , yüce ve evrenin tek hakimi yazıtlarda , abidelerde , kitaplarda adı geçen GÖKTANRI'ya . 🙏

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Deizimi kapsamaz.
Deizmde Din yoktur, Tanrı vardır.
Teizm de Din vardır, Peygamberler Kutsal Kitaplar Vrdır.

Deist olan Kitaba yada Peygambere İnanmaz
İkisinde de Tanrı vardır. Sadece deizmde din yoktur. Zaten iki kelimede yunancada tanrı anlamına gelir. Mesela panteizmde bir teizm dalıdır ama herhangi bir kitaba veya peygambere inanmaz. Evrende olan her şeyi tanrı olarak kabul eder. Zaten teist dinlerin çoğunda kitap veya peygamber yoktur. Genel olarak monoteist dinlerde görülür onlar. Tek tük polyteist dinlerde de olabilir. Ayrıca kitaplarda teizm alt dalı olarak gösterilir Deizm.

lichae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Nihan
Steam
lichae
Discord
lichae#2572
Deistim.

AuroraVI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ömer Tokat
Sadece meraktan sordum burdaki toplumun dini ve dini düşünceleri nelerdir diye en azından güzel bir sohbet başlatmış olabilirim
Gerçek ortamlarda olur fakat internet ortamında güzel bir sohbet çıkmaz.
Ki her dinin ya da inançsızlığın içinde bir Militan, hırbo, vasıfsız, fobik davranışlar sergileyen kitle bulunmaktadır. Onlara denk gelinirse vay halimize burayı toksiklik götürür..

Junaiun

80+ Bronze
30657207_10156236366599417_2236439168093782016_n.jpg

Top Bottom