Sırada kitapları okumak gibi bir gerekliliği yokHa anladım . En azından ortada bir yaratıcının olduğu kanısına varmışssınız . Sırada kitapları okumak var . Bu arada doğru kaynaklardan doğru çevirileri okuduğuna emin ol
Hocam anlayamadım .Esprimi yaptınız yoksa başka bir şeyse daha açıklayıcı yazarsanız sevinirimSırada kitapları okumak gibi bir gerekliliği yok![]()
Based, yalnız "Kuran bize yeterci"leri unutmuşsun
Kardeşim bıdı bıdı yayıp bana İlahiyat öğretme.kisinde de Tanrı vardır. Sadece deizmde din yoktur. Zaten iki kelimede yunancada tanrı anlamına gelir. Mesela panteizmde bir teizm dalıdır ama herhangi bir kitaba veya peygambere inanmaz. Evrende olan her şeyi tanrı olarak kabul eder. Zaten teist dinlerin çoğunda kitap veya peygamber yoktur. Genel olarak monoteist dinlerde görülür onlar. Tek tük polyteist dinlerde de olabilir. Ayrıca kitaplarda teizm alt dalı olarak gösterilir Deizm.
Bu üsluplu birine bir şey anlatmam zaten. Daha yazdığımı doğru okumamışsın ki. Teizmle deizme aynı demişim sanki Allah allah.Kardeşim bıdı bıdı yayıp bana İlahiyat öğretme.
Teizmle Deizm farklıdır.
Sizin hatırlatmanız mühimİslam,hanefilik.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Based, yalnız "Kuran bize yeterci"leri unutmuşsun
İnanç islam,yaşam anlatmıyımSadece meraktan sordum burdaki toplumun dini ve dini düşünceleri nelerdir diye en azından güzel bir sohbet başlatmış olabilirim