Dinlendirici gözlük önerisi

Reaksiyon skoru
42
Gözlerimde 0.25 değerinde miyop var doktor çok az numaralı gözlükler önerdi internette dinlendirici gözlük diye geçiyorlar ama hangisi daha kalitelidir emin değilim (Işık kıran gözlükler tercihim) kullanan varsa önerileri nedir ?

Hocam dinlendirici gözlük diye bir şey yok. Gözleriniz bozulmaya başlamış. Gözlük takmadığınız zaman daha da ilerleyecek. O yüzden 0,25 de olsa numaralı almalısınız ki odağı doğru noktaya iletsin. Optikçilerde istediğiniz taktirde normal cam yerine mavi ışık filtreli cam takıyorlar. Eğer yaşınız daha 20 altı ise takmadığınız zaman ilerler. Gözlük zaten ilerlemeyi durdurmak için değil ilerlemeyi yavaşlatmak için takılıyor. Benim gözlerimde ilk gittiğimde 0,50 idi şuan 1,25 oldu. İnternete satılan gözlükler düz cam sadece mavi ışık fitreli olduğu için uzun süre bilgisayara bakmada gözü yormuyor. Ama dediğim gibi zamanla ilerler ise otobüs numaralarını falan görmemeye başlıyorsunuz.

Benim bildiğim 3 tip cam var.
Anti filtre : Sadece PC ve telefon ışığını göze girmesini engelliyor. Ucuz fiyatlı.
Blue Cam : Fransa'dan ithal ediliyor. Benim kullandığım tip. Her türlü ışığı engelliyor. Normal fiyatlı.
Crystal : Işığı bilmem kırıyor belini kütlediyor bir şey yapıyor. Biraz zengin işi. Bildiğim kadarıyla toz tutmayan camlar.

Geri