ve bu sitenin açılması için explorer.exe den bağlanıyor. Regedite eklenen bir görev yani, bunu ekleyen kodu buldum bilgisayarım içerisinde inceliyorum biraz. XML ile yazılmış.2 adet buldu regedit ve system 32 nin regedit düzenleyen bölümünde. Daha taratmaya devam ediyorum son sonucu atarım.
Zamanlanmış görev ne oluyor tam olarak ?İlk olarak zamanlanmış görevlerdeki şeyleri temizleyin ve temiz önyükleme yapıp sistemi yeniden başlatın. Sonrasında ise aktif zararlı varsa durdurması için Rkill ile zararlıları inaktif hale getirin ve AdwCleaner ve Comodo Hijack Cleaner ile sistemi taradıktan sonra Zemana AntiMalware ile taratın.
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows
RKill İle Zararlıları İnaktif Hale Getirme
Comodo Hijack Cleaner ile Tarayıcı Zararlıları Temizliği
Zemana Anti Malware: Premium ve Ücretsiz Malware Temizleme Programı
Yukarıdakileri yaptıktan sonra komut istemini yönetici olarak açıp aşağıdaki komutları sırasıyla girin.
Kod panoya kopyala
ipconfig /flushdns
ENTER
Kod panoya kopyala
ipconfig /release
ENTER
Kod panoya kopyala
ipconfig /renew
ENTER
alıntı technopat
1 dk araştırıp bunları buldum nerdeyse tüm çözümü 2 farklı yöntem ile yazdım daha anlamam yani anladığım bir konu değil. Kendin araştırabilirsin.ve bu sitenin açılması için explorer.exe den bağlanıyor. Regedite eklenen bir görev yani, bunu ekleyen kodu buldum bilgisayarım içerisinde inceliyorum biraz. XML ile yazılmış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Zamanlanmış görev ne oluyor tam olarak ?