Direklere el ilanı vs vs. asmak yapıştırmak yasak mı

Seyyar satıcılara edilen muamele saçma.
Geçen gün gördüm adamın simitlerini olduğu gibi çöpe attılar.
Bu insanice bir hareketmi sizce.
Eğer başkalarının ekmeği ile oynuyorsa evet yıllardır aynı yerde simit satanlar var niye onlara ses edilmiyor? Çünkü hakkıyla kazanıyor . Bir şey yasaksa, yasal değise değildir, vicdanı insafı yoktur, gereği ne ise o yapılır. Satıcılıkmı yapmak istiyorsun? O halde ya ufakda olsa dükkan aç yada sanal ortam satıcılığı yap onudamı yapamadın pazarda tezgah aç, kirasını, ücretini ödeyip vergi ödeyenler varken buna göz yumulursa işte o zaman insanice bir hareket olmaz. Bir şeyin nedenini öğrenmeden sosyal medyanın gazına gelip yorum yapmayın.

Eğer başkalarının ekmeği ile oynuyorsa evet yıllardır aynı yerde simit satanlar var niye onlara ses edilmiyor? Çünkü hakkıyla kazanıyor . Bir şey yasaksa, yasal değise değildir, vicdanı insafı yoktur, gereği ne ise o yapılır. Satıcılıkmı yapmak istiyorsun? O halde ya ufakda olsa dükkan aç yada sanal ortam satıcılığı yap onudamı yapamadın pazarda tezgah aç, kirasını, ücretini ödeyip vergi ödeyenler varken buna göz yumulursa işte o zaman insanice bir hareket olmaz. Bir şeyin nedenini öğrenmeden sosyal medyanın gazına gelip yorum yapmayın.
Hahahaahahahahah
Yaşam mücadelesi vermediğin o kadar belliki.
Para kazanmak öyle kolaymı?
Fahiş vergileri ödemek öyle kolaymı?
Adamın elinden gelse zaten dükkan açar.
Doğru düzgün sosyal medya kullanmayan bana bile sosyal medyanın gazı diyorsun.
En son instagrama bile 3 ay önce girdim.

Seyyar satıcılara edilen muamele saçma.
Geçen gün gördüm adamın simitlerini olduğu gibi çöpe attılar.
Bu insanice bir hareketmi sizce.
Hem ek olarak seyyar satıcılık yapmak isteniyorsa onada izin veriliyor araştırırsan kime izin yok o gördüğün gibilere neden o şekilde davranılıyor öğrenirsin.

Hahahaahahahahah
Dünkü çocuğun laflara bak, birde bari yazdığımı düzgün okusaydın dükkan açmadanda çalışabilir o beynine şunu anlat vergisi ödenmeyen her ürün, kullanım, bizler gibi garibanların faturasına ,onuna bununa yansıyor ve biz ödüyoruz haram para kazanmak yerine fabrikalara gidebilir istemiyorsa devletinden izin alıp vergilerini ödeyerek seyyar satıcılığını da yapabilir. Sana yük olmuyor olabilir ama bana artı gelen her vergi ağır geliyor onun belini bükecek olan ödemediği vergiler biz garibanların bükük belini kırıyor

Hahahaahahahahah
Gül gül , anlamadığın yerde gülmek en iyi cevap değil mi ? Al senin için baştaki tartışma konusu olan ama unuttuğun, bana laf ettiğin konuyu araştırdım...
KABAHATLER KANUNU

Afiş asma

MADDE 42.- (1) Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kâğıt ve benzeri afiş ve ilân asan kişiye, yüz Türk Lirasından üçbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. Aynı içerikteki afiş ve ilânlar, tek fiil sayılır.

(2) Birinci fıkra hükmü, yetkili makamlardan alınan açık ve yazılı izne dayalı olarak asılan afiş ve ilânlar açısından uygulanmaz. Bu izinde, afiş ve ilânın asılacağı zaman dilimi açık bir şekilde gösterilir. Bu afiş ve ilânlar izin verilen gerçek veya tüzel kişi tarafından bu sürenin dolmasını müteakip derhal toplatılır. Toplatma yükümlülüğüne aykırı hareket edilmesi halinde birinci fıkra hükmüne göre idarî para cezası verilir.

(3) Bu afiş ve ilânların kaldırılmasına ilişkin masraflar da ilgili kişilerden ayrıca tahsil edilir.

(4) Bu kabahatler dolayısıyla idarî para cezasına, kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

(5) Özel kanunlardaki hükümler saklıdır.
En kısa sürede düşünceni açıp kendini geliştirmen doğrulara yönelmen dileği ile... Hadi kal sağlıcakla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,815
Üyeler
174,928
Son üye
BeatMe
Geri