Direksiyon dersi tavsiyeleri

Reaksiyon skoru
721
Arkadaşlar şuan direksiyon eğitimi götürüyorum bugün ilk defa derse girdim bu yeni nesil arabaların freni çok yumuşak nasıl Alisa bilirim bizim araba da yarıya basınca duruo bunda daha dokunurdokunmaz ne olduğunu anlamıyorum ani fren yapmış gibi oluyor kemer takmasam fırlarim yani o derece nasıl Alışabilirim başka tavsiyeleriniziide alırım

Yeni nesil araçsa eğer 4 lastikte de disk vardır, normalde eski araçlarda çekiş tipine göre ön/arka 2 adet disk bulunur diğer lastiklerde disk değilde farklı fren sistemleri kullanılır sanırım kampana olması gerekli, bundan dolayı yeni nesil araç freni sana daha sert gelmiştir frenleri, zamanla alışırsın sadece frene basarken önce ayağın ile yokla baktın az geliyor bir miktar daha artır bu şekil normal frenlersin.

kullandıkça zaten o fren hassasiyetine alışıyorsun merak etme bol pratik yap.

Arkadaşlar paralel park taktiği varmı her hcoa farklı öğretiyor

Ehliyetimi 2 yıl önce almama rağmen araba kullanmayı bilmiyordum direksyon derslerine girip ehliyeti alıp birdaha araba kullanmamıştım 3 ay önce 2020 model jetta sahibi oldum ama araba manueldi ve ben sıfırdım internet üzerinden direksyon hocası buldum çok önyargılıydım hem derse hem araba sürmeye kendimi zorlayıp 1 hafta günlük 2 saat ders aldım sonra hafif hafif çıkmaya başladım şimdi ne arabadan ne trafikten korkuyorum ufak tefek hatalarım oluyor ama olucak o kadar sende böyle yapabilirsin seni çok iyi anlıyorum bol şans

Ehliyetimi 2 yıl önce almama rağmen araba kullanmayı bilmiyordum direksyon derslerine girip ehliyeti alıp birdaha araba kullanmamıştım 3 ay önce 2020 model jetta sahibi oldum ama araba manueldi ve ben sıfırdım internet üzerinden direksyon hocası buldum çok önyargılıydım hem derse hem araba sürmeye kendimi zorlayıp 1 hafta günlük 2 saat ders aldım sonra hafif hafif çıkmaya başladım şimdi ne arabadan ne trafikten korkuyorum ufak tefek hatalarım oluyor ama olucak o kadar sende böyle yapabilirsin seni çok iyi anlıyorum bol şans
Hocam sınavı geçsem gerisi zamanla halledildir de bu paralel parki yapamıyorum bir türlü

yanlış bilmiyorsam oradaki hocalar paralel parkı bir kodlama gibi yaptırıyor sana işte sarı çizgiye gelince tam tur sol gibi gibi bunları ezberle geçersin bence ya
Hocam eğitmenin biraz göz kararı yaptırıyor sanki kelebek cami kullanmıyorum mesala paralel parkta çoğu anlatım şekli o şekil anlatıyor normalde

B
Hocam eğitmenin biraz göz kararı yaptırıyor sanki kelebek cami kullanmıyorum mesala paralel parkta çoğu anlatım şekli o şekil anlatıyor normalde
Bir taktik vardı yanlış hatırlamıyosam
ÖNdeki aracın yanına durduktan sonra geri gelip aynan aracın arkasına hizalanınca sağa kırıyorsun . Sonra geri geri gidip aracın sağ aynası öndeki aracın sağ arka köşesine denk gelince sola kırıyorsun . Sonra öyle de biraz geri gidip düzlüyosun . Tebrikler , paralel park yaptın .

en rahatı arabanın tam yanına gel tam sağ kır geri git biraz gittikten sonra (yandaki arabayı yarıla ya da az geç) topla düz geri devam et sonra tam sağ yapıp gir ben böyle yapıyorum 1.5 senedir ehliyetim var çok dar yerlere bile girmişliğim var bu yöntemde. Tek seferde girmeye zorlama arabaya sürter edersin 2-3 manevrada alışırsın

Arkadaşlar çok saolun ama normalde olsa bende yapabileceğimi düşmüyorum Sınav için demiştim tam sarıya denk gelmesi lazım ve manevra haklarımda var

Geri