Neler Yeni

Direncin kodundan emin değilim

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Gökhan Kemal Yıldırım
Resimdeki direnç 502 mi 205 mi? Bir de bunları internette bulamadım yerine ne kullanabilirim?

Ekler

• IMG_20230704_200555.jpg
    IMG_20230704_200555.jpg
    454.7 KB · Hit: 82
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Gökhan Kemal Yıldırım
Ölçü aleti olmayan amatör adam devreyi yaktıktan sonra bir güzel söver, umrunda da olur. Alet ne aleti belli bile olmuyor handmade olamaz mı?
Bro sanırım bilgili birisisin ben bunun yerine başka direnç takabilirmiyim aynı ohm a sahip farklı kodlu direnç yok mudur?

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
Eray Yılmaz
Bro sanırım bilgili birisisin ben bunun yerine başka direnç takabilirmiyim aynı ohm a sahip farklı kodlu direnç yok mudur?
2Mohms direnç varsa deneye bilirsiniz
Bir zararı olacağını sanmıyorum

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Kenan Çelik
Ölçü aleti olmayan amatör adam devreyi yaktıktan sonra bir güzel söver, umrunda da olur. Alet ne aleti belli bile olmuyor handmade olamaz mı?
Elinde avometre gibi bir elektronikçinin en base ekipmanı bile olmayan biri zaten bu işe girmemeli. Kaldı ki olmasa bile direncin yönü ters diye devre yakmak ekstra beceri ister. Bu arada alet handmade olabilir. Ancak fotoğrafta gördüğüm lehimler elekten çıkmış gibi duruyor. Sadece transistörün collector pini şüpheli. Orada elle müdahale var gibi.
Ya bu devre şuan pile bağlı dirençler dışındaki tüm parçalarda kısa devre olması normal mi?
Hayır normal değil. Ayrıca bu direnç değişirse kısa devrenin düzeleceği düşüncesine nasıl kapıldınız? Direnci sökerek devrede ölçüm yaptınız mı? Ayrıca daha geniş açıdan net bir fotoğraf atarsanız daha iyi fikir yürütülebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Gökhan Kemal Yıldırım
Elinde avometre gibi bir elektronikçinin en base ekipmanı bile olmayan biri zaten bu işe girmemeli. Kaldı ki olmasa bile direncin yönü ters diye devre yakmak ekstra beceri ister. Bu arada alet handmade olabilir. Ancak fotoğrafta gördüğüm lehimler elekten çıkmış gibi duruyor. Sadece transistörün collector pini şüpheli. Orada elle müdahale var gibi.

Hayır normal değil. Ayrıca bu direnç değişirse kısa devrenin düzeleceği düşüncesine nasıl kapıldınız? Direnci sökerek devrede ölçüm yaptınız mı? Ayrıca daha geniş açıdan net bir fotoğraf atarsanız daha iyi fikir yürütülebilir.
Bu devre scooter'ın piline bağlı cihaz normalde açılmıyo ama parmağımı bu direncin üzerine koyduğumda çalışmaya başlıyor

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Kenan Çelik
Bu devre scooter'ın piline bağlı cihaz normalde açılmıyo ama parmağımı bu direncin üzerine koyduğumda çalışmaya başlıyor
Beslemenin kısa devre olduğu kanısına nasıl vardınız? Avometre ile ölçüm yaptınız mı? Bu anlattığınız başka bir soruna işaret ediyor ve kısa devre sorunu dokunarak düzelmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Gökhan Kemal Yıldırım
Beslemenin kısa devre olduğu kanısına nasıl vardınız? Avometre ile ölçüm yaptınız mı? Bu anlattığınız başka bir soruna işaret ediyor ve kısa devre sorunu dokunarak düzelmez.
Kısa devre testi yaptım bu parça kısa devre gösteriyordu sonra devredeki diğer yerlere baktım devrenin diğer parçalarında da kısa devre var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bulunduğum yerdeki tüm elektronikçiler sadece tv falan yapıyo bunu yaptırabileceğim yer yok mu acaba ya?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,949
Üyeler
160,912
Son üye
Can2701
Top Bottom