Qruyemisch
80+
- Reaksiyon skoru
- 41
Bro sanırım bilgili birisisin ben bunun yerine başka direnç takabilirmiyim aynı ohm a sahip farklı kodlu direnç yok mudur?Ölçü aleti olmayan amatör adam devreyi yaktıktan sonra bir güzel söver, umrunda da olur. Alet ne aleti belli bile olmuyor handmade olamaz mı?
2Mohms direnç varsa deneye bilirsinizBro sanırım bilgili birisisin ben bunun yerine başka direnç takabilirmiyim aynı ohm a sahip farklı kodlu direnç yok mudur?
Ya bu devre şuan pile bağlı dirençler dışındaki tüm parçalarda kısa devre olması normal mi?2Mohms direnç varsa deneye bilirsiniz
Bir zararı olacağını sanmıyorum
Elinde avometre gibi bir elektronikçinin en base ekipmanı bile olmayan biri zaten bu işe girmemeli. Kaldı ki olmasa bile direncin yönü ters diye devre yakmak ekstra beceri ister. Bu arada alet handmade olabilir. Ancak fotoğrafta gördüğüm lehimler elekten çıkmış gibi duruyor. Sadece transistörün collector pini şüpheli. Orada elle müdahale var gibi.Ölçü aleti olmayan amatör adam devreyi yaktıktan sonra bir güzel söver, umrunda da olur. Alet ne aleti belli bile olmuyor handmade olamaz mı?
Hayır normal değil. Ayrıca bu direnç değişirse kısa devrenin düzeleceği düşüncesine nasıl kapıldınız? Direnci sökerek devrede ölçüm yaptınız mı? Ayrıca daha geniş açıdan net bir fotoğraf atarsanız daha iyi fikir yürütülebilir.Ya bu devre şuan pile bağlı dirençler dışındaki tüm parçalarda kısa devre olması normal mi?
Bu devre scooter'ın piline bağlı cihaz normalde açılmıyo ama parmağımı bu direncin üzerine koyduğumda çalışmaya başlıyorElinde avometre gibi bir elektronikçinin en base ekipmanı bile olmayan biri zaten bu işe girmemeli. Kaldı ki olmasa bile direncin yönü ters diye devre yakmak ekstra beceri ister. Bu arada alet handmade olabilir. Ancak fotoğrafta gördüğüm lehimler elekten çıkmış gibi duruyor. Sadece transistörün collector pini şüpheli. Orada elle müdahale var gibi.
Hayır normal değil. Ayrıca bu direnç değişirse kısa devrenin düzeleceği düşüncesine nasıl kapıldınız? Direnci sökerek devrede ölçüm yaptınız mı? Ayrıca daha geniş açıdan net bir fotoğraf atarsanız daha iyi fikir yürütülebilir.
Beslemenin kısa devre olduğu kanısına nasıl vardınız? Avometre ile ölçüm yaptınız mı? Bu anlattığınız başka bir soruna işaret ediyor ve kısa devre sorunu dokunarak düzelmez.Bu devre scooter'ın piline bağlı cihaz normalde açılmıyo ama parmağımı bu direncin üzerine koyduğumda çalışmaya başlıyor
Kısa devre testi yaptım bu parça kısa devre gösteriyordu sonra devredeki diğer yerlere baktım devrenin diğer parçalarında da kısa devre varBeslemenin kısa devre olduğu kanısına nasıl vardınız? Avometre ile ölçüm yaptınız mı? Bu anlattığınız başka bir soruna işaret ediyor ve kısa devre sorunu dokunarak düzelmez.