leroxy
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 24
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 17,920
- İsim
- Alp
- İlgilendiği Kategoriler
- İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Yakın zamanda arka taraftan çıkamayan bir dişim için yakınındaki bir diş çekilip yer açılacak ve diş taşı temizliği de yapılıp sonrasında diş teli takılacak.
Cidden gerginim.
Aşamalar şuymuş:
1- Diş çekimi (yarın)
2- Diş taşı temizliği ve 1 dişe dolgu (haftaya)
3- Diş teli takılması. (14 Haziran)
Bu sürecin yaklaşık 2 yıl süreceğini biliyorum.
Sorularım şunlar.
1- Her ay kontrole gidişimde teller sıkılaştırılacak mı?
2- Sıkılaştırma ve diş teli takılmasından sonra dişlerinde ve çenesinde ağrı yaşayan çok kişi varmış bu neye bağlı?
3- İlk takıldığı zamanlarda veya sıkılaştırıldığında normalde olduğu gibi ısırabilecek miyim, acı çeker miyim?
4- Diş telleri takılırken ağız uyuşturuluyor mu?
5- Diş telleri takıldığında her öğünden sonra dişlerimi fırçalamam gerekiyor mu?
6- Uyurken diş telleri nasıl hissettiriyor?
7- Günlük konuşma stilimde bir değişiklik olur mu? Çene yapımdan dolayı "r" harflerini pek düzgün söyleyemiyorum.
8- Diş tellerimle dalga geçen olursa ona nasıl sövmeliyim?
Kendi deneyimlerinizi de paylaşabilirseniz sevinirim.
Güncelleme:
@Jaess @lşık @mutlu pide @1dodooo @Barış Yalçın @AlperBey0 @Lyndray @ProfessionWolf
Hepinize aylar sonra selamlar. Yaklaşık 8 aydır tellerle beraberim. Açıkçası denildiği gibi gün içinde çok varlığını hissetmiyorum.
Asitli içecekleri içmiyorum değil ama olabildiğince içmiyorum. Bahsettiğiniz gibi teller her ay sıklaştırılmıyor. Lastikler değişiyor olsa gerek ama belki sıklaştırılıyordur o esnada da benim haberim yoktur
1 kez braket düştü o da fındık yediğim gün oldu. Henüz bahsettiğim arkada kalıp ömrüm boyunca çıkmayan dişe braket takılmadı, normalde 6 ay demişlerdi, 7-8 ay geçmesine rağmen takılmadı. Şu anda tel konusunda zamanla ilgili bir endişem yok, ilk aylardaki kadar tümsekli bir görüntü olmadığı için görünüş olarak alıştım sayılır.
Dişlerimle ilgili tek endişem o arada kalan diş çıksın diye çekilen dişin yerine başka bir dişin gelmeyebilir durumda olması. Çok büyük ihtimalle azı dişiydi ve yerine yenisi çıkmayacak..
Kısacası durum bu şekilde. İyi forumlar.
Cidden gerginim.
Aşamalar şuymuş:
1- Diş çekimi (yarın)
2- Diş taşı temizliği ve 1 dişe dolgu (haftaya)
3- Diş teli takılması. (14 Haziran)
Bu sürecin yaklaşık 2 yıl süreceğini biliyorum.
Sorularım şunlar.
1- Her ay kontrole gidişimde teller sıkılaştırılacak mı?
2- Sıkılaştırma ve diş teli takılmasından sonra dişlerinde ve çenesinde ağrı yaşayan çok kişi varmış bu neye bağlı?
3- İlk takıldığı zamanlarda veya sıkılaştırıldığında normalde olduğu gibi ısırabilecek miyim, acı çeker miyim?
4- Diş telleri takılırken ağız uyuşturuluyor mu?
5- Diş telleri takıldığında her öğünden sonra dişlerimi fırçalamam gerekiyor mu?
6- Uyurken diş telleri nasıl hissettiriyor?
7- Günlük konuşma stilimde bir değişiklik olur mu? Çene yapımdan dolayı "r" harflerini pek düzgün söyleyemiyorum.
8- Diş tellerimle dalga geçen olursa ona nasıl sövmeliyim?
Kendi deneyimlerinizi de paylaşabilirseniz sevinirim.
Güncelleme:
@Jaess @lşık @mutlu pide @1dodooo @Barış Yalçın @AlperBey0 @Lyndray @ProfessionWolf
Hepinize aylar sonra selamlar. Yaklaşık 8 aydır tellerle beraberim. Açıkçası denildiği gibi gün içinde çok varlığını hissetmiyorum.
Asitli içecekleri içmiyorum değil ama olabildiğince içmiyorum. Bahsettiğiniz gibi teller her ay sıklaştırılmıyor. Lastikler değişiyor olsa gerek ama belki sıklaştırılıyordur o esnada da benim haberim yoktur
1 kez braket düştü o da fındık yediğim gün oldu. Henüz bahsettiğim arkada kalıp ömrüm boyunca çıkmayan dişe braket takılmadı, normalde 6 ay demişlerdi, 7-8 ay geçmesine rağmen takılmadı. Şu anda tel konusunda zamanla ilgili bir endişem yok, ilk aylardaki kadar tümsekli bir görüntü olmadığı için görünüş olarak alıştım sayılır.
Dişlerimle ilgili tek endişem o arada kalan diş çıksın diye çekilen dişin yerine başka bir dişin gelmeyebilir durumda olması. Çok büyük ihtimalle azı dişiydi ve yerine yenisi çıkmayacak..
Kısacası durum bu şekilde. İyi forumlar.
Son düzenleme: