Artarof
80+ Bronze
6 yıldır takıyorum. Farklı bir nedenden ötürü bu kadar uzadı, 2 sene içerisinde normale dönmüştü zaten. kola gazoz asitli içecekler için bana doktorlar hiç yasak getirmedi, ısırarak yenen meyvelerde yada sert yiyeceklerde falan dikkatli olmamı söyledi. bir defa taze ekmek yerken sert kısmı benimde blaketimi yerinden çıkarmıştı, bir defa daha yaşadım bunu ama zaten üst dişlerim düzeldiği için doktor tekrar takmaya gerek yok dedi. ağız içi yaralar uçuk çıkmadıkça olmuyor sık uçuk çıkaran biriyim krem aldım çok iyi fayda ediyor, daha başlangıçtaysa uçuk yada yara sonraki güne iyileştiriyor nerdeyse, çok kötüyse 3 günde iyileşti maks ama acısını vs ilk günden alıyor. eklemeyi de unutmuşsun sanırım tel çıktıktan sonra bide dişlerin arkasına da tel takılıyor herkeste oluyor mu bilmiyorum ama çevremdeklerin genelinde var ve doktoruma sorduğumda bana da takılacağını söyledi. plak hakkında hiç bir şey demediEn az 2 senen var. Kola gazoz gibi asitli içecekler yasak. Maydonoz falan yersen kontrol, tellerin arasında kalıyor. Her akşam özel ipiyle temizlemen gerekiyor. Yine özel diş fırçası var. Ucuz bir şey de değil. Yanağın içi dilin hep yara olacak. Mum gibi bir şey var onu kullanrsan bayağı rahatlarsın. Ama çoğu şeyi yiyip içmeyi unut.
Çıkardıktan sonra da işin bitmyor. Bir süre en az 6 ay kadar diş plağı takman gerekecek. Bu daha beter. Plak olduğu zamanlarda yemek yiyemiyorsun. Bu yüzden sürekli çıkarıp takman gerek. Takma diş gibi. Diş çok önemli.