Neler Yeni

Diş teli takıldı bilmem gerekenler

Artarof

80+ Bronze
En az 2 senen var. Kola gazoz gibi asitli içecekler yasak. Maydonoz falan yersen kontrol, tellerin arasında kalıyor. Her akşam özel ipiyle temizlemen gerekiyor. Yine özel diş fırçası var. Ucuz bir şey de değil. Yanağın içi dilin hep yara olacak. Mum gibi bir şey var onu kullanrsan bayağı rahatlarsın. Ama çoğu şeyi yiyip içmeyi unut.
Çıkardıktan sonra da işin bitmyor. Bir süre en az 6 ay kadar diş plağı takman gerekecek. Bu daha beter. Plak olduğu zamanlarda yemek yiyemiyorsun. Bu yüzden sürekli çıkarıp takman gerek. Takma diş gibi. Diş çok önemli.
6 yıldır takıyorum. Farklı bir nedenden ötürü bu kadar uzadı, 2 sene içerisinde normale dönmüştü zaten. kola gazoz asitli içecekler için bana doktorlar hiç yasak getirmedi, ısırarak yenen meyvelerde yada sert yiyeceklerde falan dikkatli olmamı söyledi. bir defa taze ekmek yerken sert kısmı benimde blaketimi yerinden çıkarmıştı, bir defa daha yaşadım bunu ama zaten üst dişlerim düzeldiği için doktor tekrar takmaya gerek yok dedi. ağız içi yaralar uçuk çıkmadıkça olmuyor sık uçuk çıkaran biriyim krem aldım çok iyi fayda ediyor, daha başlangıçtaysa uçuk yada yara sonraki güne iyileştiriyor nerdeyse, çok kötüyse 3 günde iyileşti maks ama acısını vs ilk günden alıyor. eklemeyi de unutmuşsun sanırım tel çıktıktan sonra bide dişlerin arkasına da tel takılıyor herkeste oluyor mu bilmiyorum ama çevremdeklerin genelinde var ve doktoruma sorduğumda bana da takılacağını söyledi. plak hakkında hiç bir şey demedi

En İyi Cevap
3
hayır bal gibi yer. bende geçen ramazandan beri takıyorum. ağrı max 4 gün sürüyor geçiyor. her ay tel sıkmadan sonra 2 gün ağrıyıp geçiyor. ekmek arası yemiyorsun dilimleyip yiyorsun. simit ısırmıyorsun kesip yiyorsun. braketlerin takıldığı dişlerde dolgu varsa asitli bir şey içmiyorsun çünkü yapıştırıcıyı eritip braketi yerinden söküyor kardeşimde 4 kere oldu. ama braketlerin takıldığı dişlerde dolgu yoksa asitli asitsiz herşeyi yiyip içebilirsin ben öyle yapıyorum bugüne kadar 1 kere braket kırmadım. sadece bir kere kırdım oda fındığı dişimle kırmaya çalışırken :D kısacası dikkat etmen gerekenler bunlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

pipetle falan uğraşmana gerek yok yapıştır gelsin. dişlerde dolgu yoksa.
Kardeş biz susamdan bahsediyoruz sen ne diyon?

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
6 yıldır takıyorum. Farklı bir nedenden ötürü bu kadar uzadı, 2 sene içerisinde normale dönmüştü zaten. kola gazoz asitli içecekler için bana doktorlar hiç yasak getirmedi, ısırarak yenen meyvelerde yada sert yiyeceklerde falan dikkatli olmamı söyledi. bir defa taze ekmek yerken sert kısmı benimde blaketimi yerinden çıkarmıştı, bir defa daha yaşadım bunu ama zaten üst dişlerim düzeldiği için doktor tekrar takmaya gerek yok dedi. ağız içi yaralar uçuk çıkmadıkça olmuyor sık uçuk çıkaran biriyim krem aldım çok iyi fayda ediyor, daha başlangıçtaysa uçuk yada yara sonraki güne iyileştiriyor nerdeyse, çok kötüyse 3 günde iyileşti maks ama acısını vs ilk günden alıyor. eklemeyi de unutmuşsun sanırım tel çıktıktan sonra bide dişlerin arkasına da tel takılıyor herkeste oluyor mu bilmiyorum ama çevremdeklerin genelinde var ve doktoruma sorduğumda bana da takılacağını söyledi. plak hakkında hiç bir şey demedi
6 yıl mı oha ya.

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32

Artarof

80+ Bronze
6 yıl mı oha ya.
alışıyorsun ama merak etme, hem ben memnunum iyi ki takmışım
ben naneyi yemişem
yok yok dedim ya uzun e-mesajda da farklı bir durumum var benim o yüzden uzadı, hemde araya pandemi girmişti. ben 2016 ocak, şubat gibi taktırmıştım.

o ne kadar kalıyor cıkıyor mu kalıcı mı
bana doktor onun için de 5 yıl dedi 🤠

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
alışıyorsun ama merak etme, hem ben memnunum iyi ki takmışım

yok yok dedim ya uzun e-mesajda da farklı bir durumum var benim o yüzden uzadı, hemde araya pandemi girmişti. ben 2016 ocak, şubat gibi taktırmıştım.

bana doktor onun için de 5 yıl dedi 🤠
he anladım benım en az 1 - 1.5 sene sürer diğer tel arkasına takılsa disin 2 sene 2.5 pf :D

Top Bottom