Neler Yeni

Diş teli takıldı bilmem gerekenler

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
Knk konu dışı ama benim köpek dişim diğer dişimin üstünde vampir gibiyim tel taktırmam gereklimi zamanında ortodonti sorun olmaz hep böyle kalır demişti bende cok para diye bırakmıştım öyle

PixDraw

80+ Bronze
ilk defa diş teli taktırdım üst alt dün ve cok agrıyor yiyemiyorum zor yiyorum bilmem gereken bir şeyler varmı
3 yıl civarı taktım dürüm olarak hiçbir şey yemeni önermem 2. yıldan sonra kaçamak yapıyordum ama 3 braketi kırmıştım. Bir süre çorba vs. sıvı tüket çünkü dişlerin acayip ağrı yapıyor yapışkan ve asitli hiçbir şeyi tüketmeni önermem. Arayüz fırçası al diş aralarını mutlaka temizle. Bir süre dişlerin soğuk sıcağa epey hassas olacak ve ağız içi yaraları olabilir bunlar geçici durum.

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
Knk konu dışı ama benim köpek dişim diğer dişimin üstünde vampir gibiyim tel taktırmam gereklimi zamanında ortodonti sorun olmaz hep böyle kalır demişti bende cok para diye bırakmıştım öyle
inanmıcan ama benimde alt dişim 2 tanesi sağ ve sol vampir gibi benle dalga geçiyolar kestir diye

maury

80+
En az 2 senen var. Kola gazoz gibi asitli içecekler yasak. Maydonoz falan yersen kontrol, tellerin arasında kalıyor. Her akşam özel ipiyle temizlemen gerekiyor. Yine özel diş fırçası var. Ucuz bir şey de değil. Yanağın içi dilin hep yara olacak. Mum gibi bir şey var onu kullanrsan bayağı rahatlarsın. Ama çoğu şeyi yiyip içmeyi unut.
Çıkardıktan sonra da işin bitmyor. Bir süre en az 6 ay kadar diş plağı takman gerekecek. Bu daha beter. Plak olduğu zamanlarda yemek yiyemiyorsun. Bu yüzden sürekli çıkarıp takman gerek. Takma diş gibi. Diş çok önemli.

Ahmet Öztürk

80+ Bronze
1,5 yıl taktım. Başlarda çok dikkat ediyordum ama sonradan asitli içecekleri direkt içmeye başladım. Ağrı birkaç gün sürer, her ay kontrole gittikten sonra da aynı şekilde ağrılar olur. Ama çok ağrılı bir tedavi değil, en azından benimki öyle geçmedi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Oğuzhan
doktorun bilgilendirme yapmıyor mu ? :D

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
En az 2 senen var. Kola gazoz gibi asitli içecekler yasak. Maydonoz falan yersen kontrol, tellerin arasında kalıyor. Her akşam özel ipiyle temizlemen gerekiyor. Yine özel diş fırçası var. Ucuz bir şey de değil. Yanağın içi dilin hep yara olacak. Mum gibi bir şey var onu kullanrsan bayağı rahatlarsın. Ama çoğu şeyi yiyip içmeyi unut.
Çıkardıktan sonra da işin bitmyor. Bir süre en az 6 ay kadar diş plağı takman gerekecek. Bu daha beter. Plak olduğu zamanlarda yemek yiyemiyorsun. Bu yüzden sürekli çıkarıp takman gerek. Takma diş gibi. Diş çok önemli.
evet cıkardıkttan sonra da birşeyler takılcakmıs tel ince diş arkasına veya plak. o özel ip nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

doktorun bilgilendirme yapmıyor mu ? :D
yapmıyor maaşını az vermisler trip atıyr

1,5 yıl taktım. Başlarda çok dikkat ediyordum ama sonradan asitli içecekleri direkt içmeye başladım. Ağrı birkaç gün sürer, her ay kontrole gittikten sonra da aynı şekilde ağrılar olur. Ama çok ağrılı bir tedavi değil, en azından benimki öyle geçmedi.
ben pipet devamke

Ysuflix

80+ Gold
Artık simit yiyemeyeceksin..
hayır bal gibi yer. bende geçen ramazandan beri takıyorum. ağrı max 4 gün sürüyor geçiyor. her ay tel sıkmadan sonra 2 gün ağrıyıp geçiyor. ekmek arası yemiyorsun dilimleyip yiyorsun. simit ısırmıyorsun kesip yiyorsun. braketlerin takıldığı dişlerde dolgu varsa asitli bir şey içmiyorsun çünkü yapıştırıcıyı eritip braketi yerinden söküyor kardeşimde 4 kere oldu. ama braketlerin takıldığı dişlerde dolgu yoksa asitli asitsiz herşeyi yiyip içebilirsin ben öyle yapıyorum bugüne kadar 1 kere braket kırmadım. sadece bir kere kırdım oda fındığı dişimle kırmaya çalışırken :D kısacası dikkat etmen gerekenler bunlar.

evet cıkardıkttan sonra da birşeyler takılcakmıs tel ince diş arkasına veya plak. o özel ip nedir?

yapmıyor maaşını az vermisler trip atıyr

ben pipet devamke
pipetle falan uğraşmana gerek yok yapıştır gelsin. dişlerde dolgu yoksa.

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
hayır bal gibi yer. bende geçen ramazandan beri takıyorum. ağrı max 4 gün sürüyor geçiyor. her ay tel sıkmadan sonra 2 gün ağrıyıp geçiyor. ekmek arası yemiyorsun dilimleyip yiyorsun. simit ısırmıyorsun kesip yiyorsun. braketlerin takıldığı dişlerde dolgu varsa asitli bir şey içmiyorsun çünkü yapıştırıcıyı eritip braketi yerinden söküyor kardeşimde 4 kere oldu. ama braketlerin takıldığı dişlerde dolgu yoksa asitli asitsiz herşeyi yiyip içebilirsin ben öyle yapıyorum bugüne kadar 1 kere braket kırmadım. sadece bir kere kırdım oda fındığı dişimle kırmaya çalışırken :D kısacası dikkat etmen gerekenler bunlar.

pipetle falan uğraşmana gerek yok yapıştır gelsin. dişlerde dolgu yoksa.
eziyet ya cok yemek yerim nasıl olcak bilmiyorum agrıda gecmiyo

Ysuflix

80+ Gold
yemediğim şey içmediğim şey kalmadı hala taş gibi maşallah.

eziyet ya cok yemek yerim nasıl olcak bilmiyorum agrıda gecmiyo
hiçte eziyet değil alışınca ne demek istediğimi anlarsın. ağrı ilk takılmada 4 güne kadar geçer sonradan her ay sıkmada 2 güne geçer. ağrı geçtikten sonra yokmuş gibi takılıyosun zaten

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,398
İsim
Emre Yılmaz
Braketler çıktıktan sonra dişler hareket etmesini diye. Merak etme o canını yakmaz varlığını unutacağım bir şey

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,892