Diş teli taktırma süreci nasıldır?

herzMONTY

80+
Reaksiyon skoru
61
Merhabalar arkadaşlar, ben yaklaşık 6 aydır diş teli taktırmak istiyorum. Bu sebeple 6 ay önce ilk olarak bir devlet hastanesine kontrole gittik ve bizi başka bir hastaneye yönlendirdiler. Orada, diş teli takmadan önce çürüklerin doldurulması ve diş taşlarımın temizlenmesi gerektiğini söylediler.

Ardından başka bir hastanede ön muayeneye gittik. Orada da önce diş eti hastalıkları (diş taşı temizliği) bölümüne yönlendirdiler, onu yaptırdım. Daha sonra dolgularımı da yaptırdım ve şu an aynı hastaneden ortodonti bölümüne randevu aldım. Haftaya gideceğim.

Ben şimdi haftaya gidince süreç nasıl olacak? Taktırma süreci 1-2 yıl sürüyor diyorlar ama ben bölüme gidince “kontrol yapılır, birkaç ay sonra gel takalım” derler diye düşünmüştüm. Yani bu nasıl 1-2 yıl sürebilir? Haftaya gidince tam olarak nasıl bir süreç işleyecek, bilen varsa bilgi verebilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Taktırma süreci yerine direkt tedavi sürecinden bahsetmiş olabilirler. İlk taktırdığında 1-2 ay biraz işkence olabilir çünkü dişlerin aşırı hassaslaşacak. Benim tedavim de 1.5 yıl olarak öngörülmüştü fakat ben pek özenli davranmadığın için 2 yıla kadar sarktı. Her kontrole gittiğinde durmadan tel kalınlığını, sertliğini değiştirip duracaklar ve ona göre belli bir hizaya getirecekler. Her kontrolden sonra dişlerin 1 hafta falan yine ağrayacak. Ağrı seviyesini şöyle anlatayım, yemek yiyemiyorum diye yoğurtla ıslak ekmeği karıştırıp onu yiyordum.

Merhabalar arkadaşlar, ben yaklaşık 6 aydır diş teli taktırmak istiyorum. Bu sebeple 6 ay önce ilk olarak bir devlet hastanesine kontrole gittik ve bizi başka bir hastaneye yönlendirdiler. Orada, diş teli takmadan önce çürüklerin doldurulması ve diş taşlarımın temizlenmesi gerektiğini söylediler.

Ardından başka bir hastanede ön muayeneye gittik. Orada da önce diş eti hastalıkları (diş taşı temizliği) bölümüne yönlendirdiler, onu yaptırdım. Daha sonra dolgularımı da yaptırdım ve şu an aynı hastaneden ortodonti bölümüne randevu aldım. Haftaya gideceğim.

Ben şimdi haftaya gidince süreç nasıl olacak? Taktırma süreci 1-2 yıl sürüyor diyorlar ama ben bölüme gidince “kontrol yapılır, birkaç ay sonra gel takalım” derler diye düşünmüştüm. Yani bu nasıl 1-2 yıl sürebilir? Haftaya gidince tam olarak nasıl bir süreç işleyecek, bilen varsa bilgi verebilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
bozukluk miktarına göre ızdırabı daha uzun ve sancılı geçiyor . Göz korkutuyor gibi olduda üstteki arkadaşın dediği her ayar yapıldığı zaman o kaç gün pek hoş geçimiyor benimki baya ızdıraplı idi 5 dolgu 1 kanal 8-9 ay boyunca üst çene genişletme 2 yıldırda tel takılı bildiğin çenem evrim geçirdi :D evde yaklaşık 15 paket falan lastik var . 4-5 aya ben kurtulcam sonrası estetik dolgu temizlik falan . ihtiyaçın varsa kesinlikle zaman kaybetmeden yap ne kadar erken o kadar hızlı bir tedavi . Ben şehrimin üniversitesinde oldum sıra bana covidde araya girince yaklaşık 2.5 - 3 yıl sürdü gittiğin yerde sıra vb. varsa biraz bekleyebilirsin benim total masrafım malzeme olarak 900 dolar gibi bişi tutmuştu eğer girişi 18 den önce yapsan tedavi boyunca ücret ödemezsin. ben 17 gibi çene şeyi takılmıştı şuan 20 yim hala ücret ödemiyorum. yaklaşık 1 ayda bir kontrolü var ilk braketler takılınca garipseyeceksin yok olmaz gibisinden sonra alışırsın . geçen hafta braketleri düzeltmek için çıkardı öyle bi değişik oldum konuşamadım o.O2o.O2 . süre olarak 1-2 yıl demeleri normal çok taktırmak isteen oluyo devlette bizimkiler allahtan erken davranmışta kurtuldum . Kesinlikle seninki daha kısa ve rahat sürer emin ol sana benimkini şöyle özetlim 4 tane 20 lik 4 tane normal diş (aynı günde 4 taneyi çekmişti o elemanın yüzünü unutmicam sırf diş kavanozunu doldurmak için beni madara etti ) Eve giderken uyuya kalmışım ağzım kan dolmuş 4 dişten ötürü ağzımda kan akıyor bi yanımdaki kadın çığlık atmadı az daha ağzımdakini ona transfer etcektim -tabi kendime bakınca ben bile irkildim :kekw:. Amma uzattım inşallah sıkıntısız bir süreç geçirirsin. bide ilk doktoruna dikkat et hep ona gelceksin devlette :monkahmm:

kullanmış birisi olarak söyleyeyim tel dilini acıtabilir o konuda dikkatli,her randevuda tel dişlerin hizalanması için daha da sıkılır yani her randevu sonrası ağrı çekersin sonra bitince destekleyici tedavide kullanılacak plak için ağzının kalıbını alırlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,170
Üyeler
183,957
Son üye
Maminizzm
Geri