Ceza yemezsin bence. Nick için ceza atmazlar herhalde.Hocam ceza falan yerim düzelttim ben .
Ceza yemezsin bence. Nick için ceza atmazlar herhalde.Hocam ceza falan yerim düzelttim ben .
Yemezsin gibi bilmiyorum sonuçta resimdeki birisinin adıHocam ceza falan yerim düzelttim ben .
BencedeDüzeltme la böyle güzel asdadasd
Elinize sağlık hocamMerhabalar. Bugün sizlerle birlikte bir şey yazınca cevap almayı öğreneceğiz.
İlk olarak Visual Studio Code programımızı açıyoruz.
Ardından bot.js'yi de açıyoruz.
Ardından aşağıdaki kodu dosyada herhangi bir yere yapıştırıyoruz;
JavaScript:client.on('message', msg => { if (msg.content === 'sa') { msg.reply('as'); } });
Burada "sa" yazan yer, bizim yazacağımız yer, "as" yazan yerde, biz "sa" yazınca botun cevap yazacağı yerdir.
Böyle yapınca biz "sa" yazınca bot bize "as" olarak cevap yazacak, deneyelim;
Öncelikle kodu yapıştıralım.
Alıntıyı görüntüle
Ardından botu açalım.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Şimdi ise "sa" yazalım;
Alıntıyı görüntüle
Kodumuz şu an çalışıyor, ancak bir problemimiz var.
Eğer ki biz "SA" yazarsak, bot "as" yazamayacak. Yani büyük-küçük harfi şu an ayırt edemiyor.
Bunu hemen değiştirelim ve kodu şöyle yapalım;
JavaScript:client.on('message', msg => { if (msg.content.toLowerCase() === 'sa') { msg.reply('as'); } });
Şimdi deneyelim;
Alıntıyı görüntüle
Bu kadar basit.
Eğer yardımcı olabildiysem beğenmeyi unutmayın.
Not: Artık sınavlarım başlıyor, bu yüzden 3 haftaya yakın bir şey paylaşamayabilirim.
Bu arada hocam botla ilgili olan konuların hepsinin linkini atarmısınız ?Merhabalar. Bugün sizlerle birlikte bir şey yazınca cevap almayı öğreneceğiz.
İlk olarak Visual Studio Code programımızı açıyoruz.
Ardından bot.js'yi de açıyoruz.
Ardından aşağıdaki kodu dosyada herhangi bir yere yapıştırıyoruz;
JavaScript:client.on('message', msg => { if (msg.content === 'sa') { msg.reply('as'); } });
Burada "sa" yazan yer, bizim yazacağımız yer, "as" yazan yerde, biz "sa" yazınca botun cevap yazacağı yerdir.
Böyle yapınca biz "sa" yazınca bot bize "as" olarak cevap yazacak, deneyelim;
Öncelikle kodu yapıştıralım.
Alıntıyı görüntüle
Ardından botu açalım.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Şimdi ise "sa" yazalım;
Alıntıyı görüntüle
Kodumuz şu an çalışıyor, ancak bir problemimiz var.
Eğer ki biz "SA" yazarsak, bot "as" yazamayacak. Yani büyük-küçük harfi şu an ayırt edemiyor.
Bunu hemen değiştirelim ve kodu şöyle yapalım;
JavaScript:client.on('message', msg => { if (msg.content.toLowerCase() === 'sa') { msg.reply('as'); } });
Şimdi deneyelim;
Alıntıyı görüntüle
Bu kadar basit.
Eğer yardımcı olabildiysem beğenmeyi unutmayın.
Not: Artık sınavlarım başlıyor, bu yüzden 3 haftaya yakın bir şey paylaşamayabilirim.
Ders 1- Bot OluşturmaBu arada hocam botla ilgili olan konuların hepsinin linkini atarmısınız ?