Mimar Selim Bey
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 783
- İsim
- Anıl
Merhaba arkadaşlar. Yeni rehberimde disk sıfırlama nasıl yapılır onu anlatacağım.
1-Flashı hazırlayın.
2-Sıfırlamak için Shift tuşuna basılı tutun ve bilgisayarı yeniden başlatın.
3-Karşınıza seçenekler çıkacak, sorun gider gelişmiş seçenekler ve komut istemciye tıklıyoruz.
4-Bilgisayar modelinizi seçiyorsunuz, eğer şifreniz varsa giriyorsunuz.
5-Komut istemci karşınıza çıkacak.
6-Diskpart yazıyoruz ve bekliyoruz.
7-list disk yazıp enter diyoruz.
8-select disk 0 yazıyoruz (Not: Eğer 2 tane diskiniz varsa Windows 10 kurulu olanı seçin, aksi takdirde bu işlemi geri alamazsınız. Ben 0 yazdım.)
9-clean yazıyoruz ve biraz bekliyoruz.
10-Tekrar select disk yazıp sıfırlandı mı diye kontrol ediyoruz.
11-Sonra kırmızı kapat işaretine basıp kişisel bilgisayarı kapat diyoruz.
Burada isterseniz BIOS'tan ayarlarınızı yapıp kurarsınız ya da flashı takım bilgisayarı açarsanız. Size kalmış. İyi günler dilerim, sağlıkla kalın.
Not: Eğer yanlış bir işlem yaparsanız sorumluluk kabul etmiyorum, bütün sorumluluk size aittir.
Not: başka yollarda var ben burada uzun olanı anlattım siz yorumlarda kısa olanı söyleyebilirsiniz.
Rehberler bana aittir.
1-Flashı hazırlayın.
2-Sıfırlamak için Shift tuşuna basılı tutun ve bilgisayarı yeniden başlatın.
3-Karşınıza seçenekler çıkacak, sorun gider gelişmiş seçenekler ve komut istemciye tıklıyoruz.
4-Bilgisayar modelinizi seçiyorsunuz, eğer şifreniz varsa giriyorsunuz.
5-Komut istemci karşınıza çıkacak.
6-Diskpart yazıyoruz ve bekliyoruz.
7-list disk yazıp enter diyoruz.
8-select disk 0 yazıyoruz (Not: Eğer 2 tane diskiniz varsa Windows 10 kurulu olanı seçin, aksi takdirde bu işlemi geri alamazsınız. Ben 0 yazdım.)
9-clean yazıyoruz ve biraz bekliyoruz.
10-Tekrar select disk yazıp sıfırlandı mı diye kontrol ediyoruz.
11-Sonra kırmızı kapat işaretine basıp kişisel bilgisayarı kapat diyoruz.
Burada isterseniz BIOS'tan ayarlarınızı yapıp kurarsınız ya da flashı takım bilgisayarı açarsanız. Size kalmış. İyi günler dilerim, sağlıkla kalın.
Not: Eğer yanlış bir işlem yaparsanız sorumluluk kabul etmiyorum, bütün sorumluluk size aittir.
Not: başka yollarda var ben burada uzun olanı anlattım siz yorumlarda kısa olanı söyleyebilirsiniz.
Rehberler bana aittir.
Son düzenleme: