Neler Yeni

Diskte sıkıntı var sanırım

Hoverr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Semih Yalçın
Neredeyse 1-2 haftadır pc mavi ekran verip duruyordu ve her açılışta disk taraması yapıyordu. Format atayım dedim. Düzelmiştir diye ümid ederken. Yine tarama yaptı. Ama bu sefer ekrana böyle bişey geldi.
Not:pc neredeyse 1 yıldır bende var son 1 - 2 haftadır böyle

Ekler

• IMG_20210603_021815.jpg
    IMG_20210603_021815.jpg
    1.8 MB · Hit: 28
  • IMG_20210603_021800.jpg
    IMG_20210603_021800.jpg
    1.7 MB · Hit: 30
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,202
İsim
Murat Orhan
PC Mavi ekran veriyorsa ve verdikten sonra disk taramasını açıyorsa muhtemelen disktendir. Ram'de bir sorun olsa böyle bir tarama yapılmaz. Windowsa eriştikten sonra HDTUNE ile diskinizin sağlık sorunlarına bakmayı deneyin ayrıca bad sector testi yapın. Foyası ortaya çıkacaktır.

Hoverr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Semih Yalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PC Mavi ekran veriyorsa ve verdikten sonra disk taramasını açıyorsa muhtemelen disktendir. Ram'de bir sorun olsa böyle bir tarama yapılmaz. Windowsa eriştikten sonra HDTUNE ile diskinizin sağlık sorunlarına bakmayı deneyin ayrıca bad sector testi yapın. Foyası ortaya çıkacaktır.
PCyi tekrar kurduktan bi süre sonra yeniden başlattım ve disk taraması yapmadı. Dediklerini şimdi yapayım mı yoksa bidaha aynı sorun çıkarsa mı yapayım. (yorumun için teşekkürler)

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,202
İsim
Murat Orhan
PCyi tekrar kurduktan bi süre sonra yeniden başlattım ve disk taraması yapmadı. Dediklerini şimdi yapayım mı yoksa bidaha aynı sorun çıkarsa mı yapayım. (yorumun için teşekkürler)
HDTune windows üzerinde çalışan bir programdır. O tarama yaparken siz de gündelik işlerinizi (video izlemek gibi) yapabilirsiniz. HDTune'u https://www.gezginler.net/indir/hd-tune.html buradan indirebilisiniz. orjinal sitesinden de indirebilirsiniz ama daha kolay olması açısından bu linki atıyorum. Açtığınızda söylerseniz yönlendiririm :)

Hoverr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Semih Yalçın
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,202
İsim
Murat Orhan
Fotoğraf atma şansınız var mıdır acaba? ilk önce Health kısmının bir fotoğrafını çekip buraya atabilir misiniz? 2. olarak ise ''Error scan'' sekmesine girip sol tarafta bulunan ''Start'' tuşuna tıklayın. Bu tarama harddiskinizin hızına ve boyutuna göre 1 saat civarı sürebilir. Süreç başladıktan sonra gördüğünüz boş kutucuklar yavaş yavaş yeşil olmaya başlayacak. Aralarında kırmızı çıkarsa ki kırmızılar ''Bad sector'' olarak adlandırılır. Genelde harddiskte meydana gelen fiziksel bir temastan veya fiziksel bir hasardan sonra ortaya çıkarlar. Nadirde olsa Kronik sorunlu ssdlerde de görülürler.

Hoverr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Semih Yalçın
Sağlıkta bir sorun yok sanırım ama, en alttan 5.de error yazıyo. İnşallah kötü bişey değildir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağlıkta bir sorun yok sanırım ama, en alttan 5.de error yazıyo. İnşallah kötü bişey değildir
Test tamamlandı ve hiç bir sorun yok. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim :)

Ekler

• IMG_20210603_030334.jpg
    IMG_20210603_030334.jpg
    1.6 MB · Hit: 31
  • IMG_20210603_030309.jpg
    IMG_20210603_030309.jpg
    1.3 MB · Hit: 29
  • IMG_20210603_033208.jpg
    IMG_20210603_033208.jpg
    989.8 KB · Hit: 23
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,202
İsim
Murat Orhan
Disk gayet iyi gözüküyor. Belki ayırdığın bir disk bölümünde sıkıntı olabilir

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri

Test tamamlandı ve hiç bir sorun yok. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim :)
diskin sorunsuz gözüküyor arkadaşın dediği gibi adata ssdler sorunlu çıkabiliyor diye biliyorum ama tam emin değilim omun dıında kullandığın sata kablosundan gelene güç kablosuna kadar bir sorun olabilir eğer kasa hareket ettiyse v oynayabiliyor olabilir bunun sonucundada windows donadabilir mavi ekranda verebilir kurduğun bir programın virüslü olması vs olası ama dediğim gibi diske gelen veri diskin bir bölümünde sorun yaratıyor olabilir veya kablonun oynaması sonucu diskle bağlantı kesilip böyle yapıyor olabilir biosta bunun bir ayarı vardı bios sıfırladın mı yakın süreçte hiç

Hoverr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Semih Yalçın
Disk gayet iyi gözüküyor. Belki ayırdığın bir disk bölümünde sıkıntı olabilir

ayırdığın disk derekn . D ve C den kastediyorsan sadece C var .

diskin sorunsuz gözüküyor arkadaşın dediği gibi adata ssdler sorunlu çıkabiliyor diye biliyorum ama tam emin değilim omun dıında kullandığın sata kablosundan gelene güç kablosuna kadar bir sorun olabilir eğer kasa hareket ettiyse v oynayabiliyor olabilir bunun sonucundada windows donadabilir mavi ekranda verebilir kurduğun bir programın virüslü olması vs olası ama dediğim gibi diske gelen veri diskin bir bölümünde sorun yaratıyor olabilir veya kablonun oynaması sonucu diskle bağlantı kesilip böyle yapıyor olabilir biosta bunun bir ayarı vardı bios sıfırladın mı yakın süreçte hiç
biosta pek bişey yapmadım ramlerin profilini değiştirmiştim sadece.

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Neredeyse 1-2 haftadır pc mavi ekran verip duruyordu ve her açılışta disk taraması yapıyordu. Format atayım dedim. Düzelmiştir diye ümid ederken. Yine tarama yaptı. Ama bu sefer ekrana böyle bişey geldi.
Not:pc neredeyse 1 yıldır bende var son 1 - 2 haftadır böyle
Sistem herhangi bir Minidump dosyası oluşturmuş mu diye bakın. Oluşturmuşsa paylaşın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,714
Üyeler
166,072
Son üye
Reul
Top Bottom