Diskte sıkıntı var sanırım

Hoverr

80+
Reaksiyon skoru
0
Neredeyse 1-2 haftadır pc mavi ekran verip duruyordu ve her açılışta disk taraması yapıyordu. Format atayım dedim. Düzelmiştir diye ümid ederken. Yine tarama yaptı. Ama bu sefer ekrana böyle bişey geldi.
Not:pc neredeyse 1 yıldır bende var son 1 - 2 haftadır böyle

Ekler

• IMG_20210603_021815.jpg
    IMG_20210603_021815.jpg
    1.8 MB · Hit: 38
  • IMG_20210603_021800.jpg
    IMG_20210603_021800.jpg
    1.7 MB · Hit: 45
PC Mavi ekran veriyorsa ve verdikten sonra disk taramasını açıyorsa muhtemelen disktendir. Ram'de bir sorun olsa böyle bir tarama yapılmaz. Windowsa eriştikten sonra HDTUNE ile diskinizin sağlık sorunlarına bakmayı deneyin ayrıca bad sector testi yapın. Foyası ortaya çıkacaktır.

PC Mavi ekran veriyorsa ve verdikten sonra disk taramasını açıyorsa muhtemelen disktendir. Ram'de bir sorun olsa böyle bir tarama yapılmaz. Windowsa eriştikten sonra HDTUNE ile diskinizin sağlık sorunlarına bakmayı deneyin ayrıca bad sector testi yapın. Foyası ortaya çıkacaktır.
PCyi tekrar kurduktan bi süre sonra yeniden başlattım ve disk taraması yapmadı. Dediklerini şimdi yapayım mı yoksa bidaha aynı sorun çıkarsa mı yapayım. (yorumun için teşekkürler)

PCyi tekrar kurduktan bi süre sonra yeniden başlattım ve disk taraması yapmadı. Dediklerini şimdi yapayım mı yoksa bidaha aynı sorun çıkarsa mı yapayım. (yorumun için teşekkürler)
HDTune windows üzerinde çalışan bir programdır. O tarama yaparken siz de gündelik işlerinizi (video izlemek gibi) yapabilirsiniz. HDTune'u https://www.gezginler.net/indir/hd-tune.html buradan indirebilisiniz. orjinal sitesinden de indirebilirsiniz ama daha kolay olması açısından bu linki atıyorum. Açtığınızda söylerseniz yönlendiririm :)

Fotoğraf atma şansınız var mıdır acaba? ilk önce Health kısmının bir fotoğrafını çekip buraya atabilir misiniz? 2. olarak ise ''Error scan'' sekmesine girip sol tarafta bulunan ''Start'' tuşuna tıklayın. Bu tarama harddiskinizin hızına ve boyutuna göre 1 saat civarı sürebilir. Süreç başladıktan sonra gördüğünüz boş kutucuklar yavaş yavaş yeşil olmaya başlayacak. Aralarında kırmızı çıkarsa ki kırmızılar ''Bad sector'' olarak adlandırılır. Genelde harddiskte meydana gelen fiziksel bir temastan veya fiziksel bir hasardan sonra ortaya çıkarlar. Nadirde olsa Kronik sorunlu ssdlerde de görülürler.

Sağlıkta bir sorun yok sanırım ama, en alttan 5.de error yazıyo. İnşallah kötü bişey değildir
Post automatically merged:

Sağlıkta bir sorun yok sanırım ama, en alttan 5.de error yazıyo. İnşallah kötü bişey değildir
Test tamamlandı ve hiç bir sorun yok. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim :)

Ekler

• IMG_20210603_030334.jpg
    IMG_20210603_030334.jpg
    1.6 MB · Hit: 43
  • IMG_20210603_030309.jpg
    IMG_20210603_030309.jpg
    1.3 MB · Hit: 43
  • IMG_20210603_033208.jpg
    IMG_20210603_033208.jpg
    989.8 KB · Hit: 35
Son düzenleme:
Disk gayet iyi gözüküyor. Belki ayırdığın bir disk bölümünde sıkıntı olabilir

Test tamamlandı ve hiç bir sorun yok. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim :)
diskin sorunsuz gözüküyor arkadaşın dediği gibi adata ssdler sorunlu çıkabiliyor diye biliyorum ama tam emin değilim omun dıında kullandığın sata kablosundan gelene güç kablosuna kadar bir sorun olabilir eğer kasa hareket ettiyse v oynayabiliyor olabilir bunun sonucundada windows donadabilir mavi ekranda verebilir kurduğun bir programın virüslü olması vs olası ama dediğim gibi diske gelen veri diskin bir bölümünde sorun yaratıyor olabilir veya kablonun oynaması sonucu diskle bağlantı kesilip böyle yapıyor olabilir biosta bunun bir ayarı vardı bios sıfırladın mı yakın süreçte hiç

Disk gayet iyi gözüküyor. Belki ayırdığın bir disk bölümünde sıkıntı olabilir

ayırdığın disk derekn . D ve C den kastediyorsan sadece C var .

diskin sorunsuz gözüküyor arkadaşın dediği gibi adata ssdler sorunlu çıkabiliyor diye biliyorum ama tam emin değilim omun dıında kullandığın sata kablosundan gelene güç kablosuna kadar bir sorun olabilir eğer kasa hareket ettiyse v oynayabiliyor olabilir bunun sonucundada windows donadabilir mavi ekranda verebilir kurduğun bir programın virüslü olması vs olası ama dediğim gibi diske gelen veri diskin bir bölümünde sorun yaratıyor olabilir veya kablonun oynaması sonucu diskle bağlantı kesilip böyle yapıyor olabilir biosta bunun bir ayarı vardı bios sıfırladın mı yakın süreçte hiç
biosta pek bişey yapmadım ramlerin profilini değiştirmiştim sadece.

Neredeyse 1-2 haftadır pc mavi ekran verip duruyordu ve her açılışta disk taraması yapıyordu. Format atayım dedim. Düzelmiştir diye ümid ederken. Yine tarama yaptı. Ama bu sefer ekrana böyle bişey geldi.
Not:pc neredeyse 1 yıldır bende var son 1 - 2 haftadır böyle
Sistem herhangi bir Minidump dosyası oluşturmuş mu diye bakın. Oluşturmuşsa paylaşın.

Geri