Neler Yeni

DisplayPort' mu yoksa HDMI mı daha iyi?

hzljoe

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
36
Arkadaşlar ben yaklaşık 1 senedir Hdmi kullanıyorum. fakat internetten araştırma yaptığımda yada tanıdıgım insanlara danışdığımda Dpi Hdmi'dan daha iyi dediler bana aradaki farkı bilen varmı sizce Displayport taksam pc ye oyunları daha akıcı hızlımı oynatıyor ne olur yardımcı olurmusunuz ??

Sorunuzun cevabı HDMI ve DisplayPort'un versiyonuna ve kullanım amacınıza göre değişiyor. Hangi sürümler olduğunu yazarsanız daha iyi olur.

Sorunuzun cevabı HDMI ve DisplayPort'un versiyonuna ve kullanım amacınıza göre değişiyor. Hangi sürümler olduğunu yazarsanız daha iyi olur.
Valla sürümü nerde yazıyor bilmiyorum fakat. ben monitörü' de yeni aldım yani kullandığım monitörün display kablosu yok o yüzden hdmi kullanıyorum sizce Displayport kablosu almam gerek mi ?

Valla sürümü nerde yazıyor bilmiyorum fakat. ben monitörü' de yeni aldım yani kullandığım monitörün display kablosu yok o yüzden hdmi kullanıyorum sizce Displayport kablosu almam gerek mi ?
HDMI işini görüyorsa hiç gerek yok DP'ye.

HDMI işini görüyorsa hiç gerek yok DP'ye.
Teşekkürler ben şey için sordum hdmi'da oyunu 1920-1024 pixel oynatırken Display'da bu neredeyse 3 katına çıkıyor. onun için sordum hocam

Monitör unun Hz değerini biliyor musun?
Eger bıliyor isen 144 165 hz ve üzerini dp ile alırsın ama artık yeni nesil bazı hdmi kablolarinda 144 Hz e kdr görüntü aktardgini gördüm (:

Monitör unun Hz değerini biliyor musun?
Eger bıliyor isen 144 165 hz ve üzerini dp ile alırsın ama artık yeni nesil bazı hdmi kablolarinda 144 Hz e kdr görüntü aktardgini gördüm :)
Evet, hocam doğru tahmin ettiniz.. Monitörüm 144 hz 1 ms. fakat ben bunu aslında hz için sormadım. bazı internet sitelerinde araştırdığımda 7000 küsür pixel diyorlar ben hdmi kullanırken 7000 küsür pixel'de oyun oynamadım hiç. acaba bu doğru mu display port alırsam 7000 pixel'de oyun oynayabilecekmiyim ?

Evet, hocam doğru tahmin ettiniz.. Monitörüm 144 hz 1 ms. fakat ben bunu aslında hz için sormadım. bazı internet sitelerinde araştırdığımda 7000 küsür pixel diyorlar ben hdmi kullanırken 7000 küsür pixel'de oyun oynamadım hiç. acaba bu doğru mu display port alırsam 7000 pixel'de oyun oynayabilecekmiyim ?
Hz konusuna kadar vakifim sonrası hakkında daha tecrübeli arkdslarin bilgi vermesi sağlıklı olacaktır
Ben bahsettiğiniz farkı hiç bir zaman gözle göremedim (:

Hz konusuna kadar vakifim sonrası hakkında daha tecrübeli arkdslarin bilgi vermesi sağlıklı olacaktır
Ben bahsettiğiniz farkı hiç bir zaman gözle göremedim :)
Valla, Araştırmak lazım. ama denemekte fayda var ya zaten kablo 300 lira bir şey. bence denenmesi gerekir :)

Bu tamamen görüntü aktarımıyla ilgili. Performansa bir etkisi olmaz.

Bu tamamen görüntü aktarımıyla ilgili. Performansa bir etkisi olmaz.
Görüntü Aktarımı'da bi nevi bi süre zarfından sonra performans'ı etkiliyor. mesela bende bunu öğrenmek istiyorum. ama çoğu insan Displayport taraftarı bunun nedenini bilmek istedim sadece.

O desteklediği çözünürlük anlamına geliyor. 8K'ya kadar destekliyor demek. DP 1.4 ve üstü 8K desteklerken, HDMI 2.1 8K destekliyor. Monitörünüz 8K desteklemediği sürece 8K oynayamazsınız. Ayriyeten 8K oynamak için zaten 4090'na sahip olmak fln gerekir.

IMG_0899.jpeg

Geri