Dizel Vs Benzin+LPG ?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
7,595
Hangi taraf daha ekonomik olur.
Amaç en az ücret ile en fazla km gitmek.

alırken lpgli araba daha ucuz olur. bakımları da daha ucuz olur. daha sessiz ve sarsıntısız çalışır. ekonomi olarak dizel daha az yakar.

Ekonomik olarak LGP - Dizel - Benzin . Güvenlik olarak düzgün ve kaliteli bir lpg taktırırsan sorun yaşayacağını düşünmüyorum.LPG li araçlarda da eğer düzgün ve kaliteli bir ürünse tabi kaza veya her hangi bir tehlikeli durumda otomatik gaz kesici sistemler var.

Ekonomik olarak LPG. En ucuzu öyle olur. Bakımı da kolaydır. Tabi bazı riskleri var. Dikkatli olmak gerek. Zaten taktırınca anlatırlar size aman aman bir şeyi yok. Mesela kapalı otoparkları kullanamazsın LPG taktırırsan.

Hangi taraf daha ekonomik olur.
Amaç en az ücret ile en fazla km gitmek.
LPG - Duruma göre Dizel - Benzin. Günde 2 saat felan yol yapan bir araç için Dizel daha uygundur ama 15-20dk için benzin daha uyguna gelebilir

LPG Bakımları uygundur
Dizel Bakımları pahalıdır ve sık yapılması gerekir
Benzin bakımları ortalamadır sık yapılması gerekmez

Uzun yol için Dizel daha çok tercih edilir şehir içi Benzin tercih edilir

Kısacası epey bir faktör var ekonomik olarak hangisinin daha uygun olduğunu hesaplamak için ama bu 3 lü arasında LPG en uygunudur

Fakat LPG'nin Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile yapılmış olması şarttır

Oto LPG sistemlerinin, standartlara uygun olarak montaj yapıldığında benzin kadar güvenlidir Honda Civic vb. araçlar özellikle (Fabrika çıkışı LPG'li bir modeldir)

Bunlar hariç LPG çevre içinde güvenlidir zehirli gaz olmadığı için yeşilciyim derseniz :D

Ekonomik olarak LPG. En ucuzu öyle olur. Bakımı da kolaydır. Tabi bazı riskleri var. Dikkatli olmak gerek. Zaten taktırınca anlatırlar size aman aman bir şeyi yok. Mesela kapalı otoparkları kullanamazsın LPG taktırırsan.
O yasak kalktı
Tüp muaynesi tamsa girebiliyorsun bir kaç kez bende girdim

O yasak kalktı
Tüp muaynesi tamsa girebiliyorsun bir kaç kez bende girdim
AVM otoparkları fabrikasyon lpg araçlar dışında halen almaz yasak kalkmadı bina sakinlerine bağlı apartmanlarda ama AVM otoparklarında yasak

Geri