Kadir popcorn var :dAhmet Şimşirgil bu ülkenin karanlık yüzüdür.
Bunun kadar saçmalayan biri iddia ediyorum ki yok.
Kadir popcorn var :dAhmet Şimşirgil bu ülkenin karanlık yüzüdür.
Kanka Halil İnalcık'ın Osmanlı devleti hakkındaki makalelerinde geçer her zaman bir soya dayandırmama mevzusu. Bunun için sana İmparatorluk tarihi için iki ciltlik eseri önerebilirim.beyler video'larla olucak iş değil bu onjaylanmış yazlı kaynak atın inanalım çünkü tarih hassas konumuzdur
O dizi yorumladığı şeyler gerçekten çok saçma ama Celal Şengör gibi saçma bir tarihçide değil.Halil İnalcık gibi kaynak göstermeden insanları yönlendirmiyor.
Ahahahaha. Adam dünyanın en iyi Osmanlı tarihçisi, kendi eserlerinde hayvan gibi kaynakça vermiş; böyle biri için gelip böyle diyorlar. Trajikomik...Halil İnalcık gibi kaynak göstermeden insanları yönlendirmiyor.
Şengör tarihçi değil. Yorumu doğru veya değil bizi ilgilendirmez orası.O dizi yorumladığı şeyler gerçekten çok saçma ama Celal Şengör gibi saçma bir tarihçide değil.
Ek bilgi her zaman iyidirEski Türklerde yön kavramları renklerle ifade edilmiş. Kuzey - Kara, Güney - Kızıl, Batı - Ak, Doğu ise Gök rengine ithaf olunur. Türkiye haritasını göz önünde bulundurduğumuzda Akdeniz, Karadeniz, Kızıldeniz bir yönü temsilen bu isimleri almıştır.
-
Milattan 200 yıl önce önce Hunlar Çin sınırına dayandığında Başbuğ Mete emrindeki 400 bin süvariyi Türk ayrımına göre düzenlemişti. Süvariler atlarının rengine göre dört tümene ayrıldı. Gök renkli tümen doğuya, kızıl güneye, kara renkli tümen kuzeye, ak renkliler ise batıya.
-
Çinliler ise bu sistemi 5’li sistem olarak değiştirmiş ve merkeze de sarı rengini vermişlerdir. 20. Yüzyılın başındaki Çin bayrağı da bunu temsil ediyor.
Halil İnalcık 1302 yılında Yalova'da Bizans'a karşı yaptığı Bafeus Savaşı'yla kazandığını öne sürüyor ve bildiğim kadarıyla bunu onaylayan tek tarihçi.Ahahahaha. Adam dünyanın en iyi Osmanlı tarihçisi, kendi eserlerinde hayvan gibi kaynakça vermiş; böyle biri için gelip böyle diyorlar. Trajikomik...
Ahmet Şimşirgil'i Halil İnalcık'tan üstün tutmak mı?Halil İnalcık gibi kaynak göstermeden insanları yönlendirmiyor.
Halil İnalcık ve Ortaylı gibi tarihçiler evrensel işler yaparlar. Sadece kendi halkına malzeme üretmezler. Dünya da Oxford ve Cambridge gibi yerler bu adamı referans alıyorsa Osmanlı Tarihi açısından bu göz ardı edilemez.Halil İnalcık 1302 yılında Yalova'da Bizans'a karşı yaptığı Bafeus Savaşı'yla kazandığını öne sürüyor ve bildiğim kadarıyla bunu onaylayan tek tarihçi.
BU ADAM KÖTÜ MESAJLARA DAVA AÇIYOR GÖRSE AÇARAhmet Şimşirgil bu ülkenin karanlık yüzüdür.
bir şey soracağım araştırdığımda bulamadım.İlber Ortaylıya göre Osmanlı ne zaman kuruldu?Halil İnalcık ve Ortaylı gibi tarihçiler evrensel işler yaparlar. Sadece kendi halkına malzeme üretmezler. Dünya da Oxford ve Cambridge gibi yerler bu adamı referans alıyorsa Osmanlı Tarihi açısından bu göz ardı edilemez.
Çok haklısın kanka. Bu adam Osmanlı Tarihini dünyaya göstermiş kişidir. Avrupa'da bir çok insana da öncülük etmiştir bu sayede bizim tarihimizi tanıtmıştır.Ahmet Şimşirgil'i Halil İnalcık'tan üstün tutmak mı?
Halil İnalcık'ın bu soy mevzusundaki iddialarına katılmasam da;
Osmanlı tarihi hakkında cilt cilt eserler yazmış,
Günümüzdeki çoğu tarihçiye hocalık etmiş (İlber Ortaylı dahil),
Büyük bir şahsiyet, Ahmet Şimşirgil gibi alelade bir tarihçiyle kıyaslanamaz
Bildiğim kadarıyla hocasının tezini kabul eder. Kendi eserlerinde buna değindiği bir kısma denk gelmedim çünkü.bir şey soracağım araştırdığımda bulamadım.İlber Ortaylıya göre Osmanlı ne zaman kuruldu?
Halil İnalcık 1302 Koyunhisar Muharebesi olarak kabul ediyor.bir şey soracağım araştırdığımda bulamadım.İlber Ortaylıya göre Osmanlı ne zaman kuruldu?
İki tarihçide farklı söylemesi saçma değilmi?SizcedeHalil İnalcık 1302 Koyunhisar Muharebesi olarak kabul ediyor.
Yanlış hatırlamıyorsam İlber Ortaylı 1299, resmi kuruluşu kabul ediyordu.
Halil İnalcık, Osmanlı'nın ilk faaliyeti olduğu için bu yılı kabul eder. Yoksa kurul tarafından devletin varlığının ilan edilmesine bakılırsa, bu mantık içinde bir çok devlet gerçekte var olmuş demektir. Mesela Ağrıda kurulan Kürt devleti gibi; Kızıl Kürdistan gibi...Halil İnalcık 1302 Koyunhisar Muharebesi olarak kabul ediyor.
Yanlış hatırlamıyorsam İlber Ortaylı 1299, resmi kuruluşu kabul ediyordu.