Doğu Türkistan Zulmü!

İnsanlık olmasın, sömürelim, ohh.
Meleği oynayarak hiçbir yere varamazsın.
İnsan gibi değil devlet gibi düşünmeli yönetim.
Çıkarlarımız birinci önceliğimizdir.
Başka milletlere ne olduğu bizi bağlamaz, müttefiklik kurmak için bağlamış gibi yapılabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok haklısın da,
Tek neden o değil İsrail Kudüsü Büyük İsraili kurmak için alıyor,i Büyük İsrail'in amaçlanan haritasında Türkiyenin Doğu Anadolu kısmıda yer alıyor bu nedenle bir kaç sonraki hedef biz olacağımıza eminim
Türkiye sınırlarından sadece İskenderun'u içine alır ''Great Israel'' haritaları.
O da sadece bazıları, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehtid eden Kürdistandır.
Bunu engellemenin yolu Türkmenleri bölgede çoğunluk haline getirmektir bana göre.

Meleği oynayarak hiçbir yere varamazsın.
İnsan gibi değil devlet gibi düşünmeli yönetim.
Çıkarlarımız birinci önceliğimizdir.
Başka milletlere ne olduğu bizi bağlamaz, müttefiklik kurmak için bağlamış gibi yapılabilir.

Türkiye sınırlarından sadece İskenderun'u içine alır ''Great Israel'' haritaları.
O da sadece bazıları, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehtid eden Kürdistandır.
Bunu engellemenin yolu Türkmenleri bölgede çoğunluk haline getirmektir bana göre.
Tamam,Kürdistanı kim kurmak istiyor çocuk katili pkk,
Pkk'yı destekleyende onlar değil mi zaten? Maket uçaklarının anakartları Kanada'dan gelme bütün silahlar amerika israil vs'den gelme zaten yöneten üst aklıllarda emekli genralleri.
Kürdistanı üç beş pkklı nın yöneteceğini sanmıyorum.

Çin hangi devlete ambargo koyarsa, o devlet biter. Ellerinde 1,398 milyar nüfusluk bir güç var ne yazık ki. Tepki göstermeliyiz fakat ambargo koyacak gücümüz yok. Çin'den ürün almadık diye, adamlara bir şey olacak değil. Başkasına satarlar. AB tarafı da Doğu Akdeniz ve Karabağ'dan ötürü bize ambargo koyar ve ürün satmaz. Ülkede birbirimizi yeriz artık.

Bu yıl 12 Kasım’da İstanbul’da yapılacak resmî zirvede, Türk Birliği adına bazı kararlar alınabilir. Ben, diğer Türk devletlerinin de ciddi adımlar atacağını sanmıyorum. Hiçbirimizde o güç yok ne yazık ki.

Soykırımın ırkı olmaz. Türk, her zaman soykırımın ve zulmün karşısındadır.
Maalesef o iş o kadar kolay olmuyor. Ülkemiz ve Dünya yeterince Çin'e bağlıyken. Kullandığımız her teknolojinin içinde illa ki Çin malzemesi / malıo varken, bu hiç mümkün değil.
Ben de o yüzden Turan(+Pakistan) destekçisiyim. Eğer Turan olursa birçok ürünü kendimiz karşılayabiliriz diye düşünüyorum. Evet Çin güçlü olabiliri ama bizden Çin'den almazdak ABD'den Rusya'dan AB'den alırız. Ben böyle düşünüyorum. Ne kadar doğru bilemem.

Çok haklısın da,
Tek neden o değil İsrail Kudüsü Büyük İsraili kurmak için alıyor,i Büyük İsrail'in amaçlanan haritasında Türkiyenin Doğu Anadolu kısmıda yer alıyor bu nedenle bir kaç sonraki hedef biz olacağımıza eminim
Evet muhtemelen ama filistinin yaptığı hataları yapmazsak bize bir şey yapabileceklerini sanmıyorum.

Allah yardımcıları olsun keşke devletimiz bir el atsa en azından kınasa vs.

Ben de o yüzden Turan(+Pakistan) destekçisiyim. Eğer Turan olursa birçok ürünü kendimiz karşılayabiliriz diye düşünüyorum. Evet Çin güçlü olabiliri ama bizden Çin'den almazdak ABD'den Rusya'dan AB'den alırız. Ben böyle düşünüyorum. Ne kadar doğru bilemem.
Atladığın bir nokta var, tüm elektrik-elektronik makinelerin çipleri Çinden geliyor.

Olayı zaten hepiniz biliyorsunuz Çinliler Uygur Türklerine zulüm uyguluyorlar sadece hapse atmak değil bildiğiniz hiçbir suçları olmadan işkence ediyorlar buna bir dur denmeli herkes Filistin olayları karşısında Filistin ve Türk bayrağını alıp sokağa çıktı tarih hakkında ve Filistin bayrağının neyi temsil ettiği hakkında en ufak bir bilgileri olmadan o bayrak Türk bayrağını yan yana koydular ayrıca kısıtlama vaktinde!(ki bu olaya daha fazla değinmeyeceğim bunların planlanmış olduğu çok belli benim tanıdığım hiç kimse yanında filistin bayrağı taşımıyor)yanlış anlamayın zalim her yerde zalim masum her yerde masumdur Doğu Türkistan'a dönecek olursak kimse sokağa çıkıp protesto etmiyor aramızda illa yarı Kürt yarı Türkler olacaktır veya sadece Kürtler arkadaşlar çinde sadece Türklere değil müslümanlara da zulüm gösteriliyor ramazan ayında yapılanları görseniz bana hak verirsiniz zaten şu anda tüm dünya Çinlilerin yüzünden evde yakında son Uygurlu katledildiğinde pişman olmayalım aşağıya bir video bırakacağım son derece detaylı anlatıyor

Bunun tek sebebi çıkar .
Malesef çıkarlarımız daha önemseniyor . Şahsen onlar bizim kardeşimiz ve kardeşin arasında çıkar için uzaklaşma olmamalı . Çin Komünist bir yönetimi var bu yüzden aslında ortaklaştırma politikası yürütüyorlar . Bunu zamanında Sovyetlerde , Bulgaristanda gördük örneklerini aslında Çin'de de olan aynı . İnşallah çinliler son boylarlar ve cezalarını alırlar ama almıyorlar işte.

Ama İsrail’e karşı çıkabiliyoruz dimi.
İsrail'e ambargo mu koyuyoruz?

Turan'ı kuracak olan da Erdoğan. Diğerleri buna yanaşmaz. Ama bazı Türkî ülkeleri, kendini Türk olarak görmüyor. Türkmenistan'ın, bu Kasım'da yapılacak resmî toplantıda ana üye olması bekleniyor. O zirveden, güzel açıklamalar geleceğini umuyorum. Belki ortak bir para birimi bile oluşturabilir. Kendi aramızda dolar yerine bu para birimini kullanırız.

İsrail'e ambargo mu koyuyoruz?

Turan'ı kuracak olan da Erdoğan. Diğerleri buna yanaşmaz. Ama bazı Türkî ülkeleri, kendini Türk olarak görmüyor. Türkmenistan'ın, bu Kasım'da yapılacak resmî toplantıda ana üye olması bekleniyor. O zirveden, güzel açıklamalar geleceğini umuyorum. Belki ortak bir para birimi bile oluşturabilir. Kendi aramızda dolar yerine bu para birimini kullanırız.
Eğer bu olursa bence 2030 sonrasında bir Turan ülkesi kurulabilir. Bütün Türkler tek ülkede. Buna öerk ülkeler dahil olmaz tabi de. Bağımsız olan herkes katılacaktır.

Çin hangi devlete ambargo koyarsa, o devlet biter. Ellerinde 1,398 milyar nüfusluk bir güç var ne yazık ki. Tepki göstermeliyiz fakat ambargo koyacak gücümüz yok. Çin'den ürün almadık diye, adamlara bir şey olacak değil. Başkasına satarlar. AB tarafı da Doğu Akdeniz ve Karabağ'dan ötürü bize ambargo koyar ve ürün satmaz. Ülkede birbirimizi yeriz artık.

Bu yıl 12 Kasım’da İstanbul’da yapılacak resmî zirvede, Türk Birliği adına bazı kararlar alınabilir. Ben, diğer Türk devletlerinin de ciddi adımlar atacağını sanmıyorum. Hiçbirimizde o güç yok ne yazık ki.
dostum çinin öyle zayıf bir yanı varki buradan gelecek bir darbeye dayanması mümkün değil söyleyeyimmi
söyleyem ben
çin şuanda dünyada en çok farklı ırkın yaşadığı ülke bizim çinli diye kabul ettiğimiz han çinlileri bile aralarında kültürel farklara sahip
yani şuan çini bir arada tutan bu kadar büyük bir milletler ve kültürler karmaşasını birbirine kenetleyen şey ekonomidir
eğer tüm büyük ve küçük devletler bir anda çine ambargo uygulayıp onlara hiç bir şey satmayıp hiçbirşey alınmazsa çinde iç savaş çıkar
beifaren çinlilerle(kuzey çin) nanfarenler birbirini yemeye başlar(güney çin) aynı zamanda çin idaresinde olan tibet uyguristan moğol bölgeleri ve mançularda çinden kopar ve iç savaş çinin sonu olur
evet bu senaryo pek uzak değil eğer ipek yolu tamamlanmadan önce çinin ticaretine darbe vurulursa çin çok büyük darbe alır.
ekonomisi çökerse elinde bir silah olan nüfüsu başına bela olur
isteyenler için çinin etnik grup haritalarını alta koydum

Ekler

• Ethnolinguistic_map_of_China_1983.jpg
    Ethnolinguistic_map_of_China_1983.jpg
    49.5 KB · Hit: 49
  • China_ethnic_groups_1836.png
    China_ethnic_groups_1836.png
    1.5 MB · Hit: 48
Son düzenleme:
dostum çinin öyle zayıf bir yanı varki buradan gelecek bir darbeye dayanması mümkün değil söyleyeyimmi
söyleyem ben
çin şuanda dünyada en çok farklı ırkın yaşadığı ülke bizim çinli diye kabul ettiğimiz han çinlileri bile aralarında kültürel farklara sahip
yani şuan çini bir arada tutan bu kadar büyük bir milletler ve kültürler karmaşasını birbirine kenetleyen şey ekonomidir
eğer tüm büyük ve küçük devletler bir anda çine ambargo uygulayıp onlara hiç bir şey satmayıp hiçbirşey alınmazsa çinde iç savaş çıkar
beifaren çinlilerle(kuzey çin) nanfarenler birbirini yemeye başlar(güney çin) aynı zamanda çin idaresinde olan tibet uyguristan moğol bölgeleri ve mançularda çinden kopar ve iç savaş çinin sonu olur
evet bu senaryo pek uzak değil eğer ipek yolu tamamlanmadan önce çinin ticaretine darbe vurulursa çin çok büyük darbe alır.
ekonomisi çökerse elinde bir silah olan nüfüsu başına bela olur
isteyenler için çinin etnik grup haritalarını alta koydum
Hocam, Çin'de birçok farklı ırktan ve kültürden milletlerin olduğunu biliyorum. Tabii ki hepsi Çinli değil. Fakat bahsettiğiniz, tüm ülkelerin ambargo koyması gibi bir senaryo çok ütopik. Mümkün değil.

Her ülke, çıkarına göre hareket eder. Çin'le ticaret yapmak, tüm ülkeler için kârlı bir anlaşma. Öyle, bir hamleyle Çin'i dünya ticaretinden mahrum bırakamazsın. Çin, kendini dış dünyaya kapatsa ve hiçbir ürünü dışarıya satmayacağını söylese, diğer ülkeler mahvolur. Dünya ekonomisi tamamen çöker, her şeyin fiyatı artar, üretim durur... Oluşabilecek kaosu hayâl edin. Şu an bilgisayar parçalarının pahalılığından dert yanıyoruz ya; öyle bir durumda üretecek bilgisayar parçası olmaz elinizde. Tüm büyük firmalar, Çin'de üretim yapıyor. Ucuz iş gücü var orada.

Çin, dünyanın ticaret gemisi. Tekel olma yolunda ilerliyorlar. Önümüzdeki yıllarda, ABD'yi de geçecekler. Bu durumdan hoşlanıyor değilim fakat gerçekleri de göz ardı edemem.

Eğer bu olursa bence 2030 sonrasında bir Turan ülkesi kurulabilir. Bütün Türkler tek ülkede. Buna öerk ülkeler dahil olmaz tabi de. Bağımsız olan herkes katılacaktır.
Buna hiç ihtimal vermiyorum. Avrupa Birliği gibi, Türk Birliği kurulabilir fakat tek bir ülke olamayız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,869
Üyeler
184,242
Son üye
mamiboo
Geri