Neler Yeni

Dolandırıldım hemde yasal yoldan! :D Sarı site

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Özgür
Video ellerinde varsa sıkıntı yok mahkeme eninde sonunda sonuçlanır para iadesi faizi ile alırsın ayrıca karşı taraf avukat evrak vb. Ücretleri öder hapis cezası para cezasına çevrilir onuda öder.
Video satıcıdaydı videoyu mahkemeye vermemiş. Mesajları sildi demiş :D

The Semih

80+ Gold
İkinci el büyük risktir, herzaman videolu kanıtlar tutun alış satış yaparken.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,559
İsim
Yusuf
Selamlar yaklaşık 2 yıl önce bir ürün almıştım ve elime gelen ürün ilandaki ürün değildi.

Satıcı bunu kabul etmeyeceğini ve yasal yollara başvuracağını belirtti(paranın yarısını verirsem vazgeçecekmiş :DDD) kabul etmedim. Benim içinde hiç sorun değildi başvurmasını söyledim.
2 Yıldır devam eden bir dava var ve param geçtiğimiz temmuz ayında satıcıya aktarılmış :D

Sarı siteyi arayıp "mahkeme devam ediyor neye göre karar verdiniz?" dediğimde "parayı havuzda daha fazla tutamazdık yasal bir sorun yok" tarzında cevaplar verdiler. Mahkeme hala devam ediyor ve sonuç yok.
Bu gün farklı bir mahkemeye aktarıldı ancak sarı sitenin iadeyi yapan kişi yani bana parayı aktarması ya da hiç aktarmaması gerekiyordu.
Sarı site hakkında suç duyurusunda bulunsam işe yarar mı?
mahkeme sonucuna bakıyor her şey. başka kişilerin veya firmanın ne yaptığı önemli değil. mahkeme neye hüküm verirse taraflar buna uymak zorunda. istersen parayı alsın aktarsın veya işlem yapsın farketmez. siz kararı bekleyeceksiniz ve taraflara bu ibra edilecek. eğer mahkeme kararı lehinize çıkarsa ve mağduriyetiniz giderilmezse icra takibi başlatacaksınız. bu kadar basit.

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Özgür
mahkeme sonucuna bakıyor her şey. başka kişilerin veya firmanın ne yaptığı önemli değil. mahkeme neye hüküm verirse taraflar buna uymak zorunda. istersen parayı alsın aktarsın veya işlem yapsın farketmez. siz kararı bekleyeceksiniz ve taraflara bu ibra edilecek. eğer mahkeme kararı lehinize çıkarsa ve mağduriyetiniz giderilmezse icra takibi başlatacaksınız. bu kadar basit.
Adamın hem ürünü hem parayı alması zoruma gidiyor. 2 yıldır boşuna mı uğraşıyorum

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,613
İsim
Deniz Bey
Ne kadarlık bir üründü

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Özgür
Ne kadarlık bir üründü
2 Yıl önce 7450 TL asgari ücret 5500 tl idi yani %36 fazlası şu an 23k civarı bir para yapıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

.

2 Yıl önce 7450 TL asgari ücret 5500 tl idi yani %36 fazlası şu an 23k civarı bir para yapıyor.

.
Ayrıca hayatımdaki ilk dava olduğu için çevremde yok 2-3 kez dilekçe yazdırdım tanesi 1k'dan sürekli gel git işlerimde aksadı bana 30kdan fazla paray mâl oldu.

Son düzenleme:

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Özgür
GÜNCELLEME:
Sahibinden bu sabah beni aradı "hukuki dayanağımız var ama size söyleyemiyoruz ancak davayı kazanırsanız satıcıyla iletişime geçip paranızı alın dedi" :DDD asKHWQGVDLKHQWGDBKWQ

Diyorum ki "tek bir dava var devam ediyor hem ürün hem para satıcıda" 1.5 yıldır havuzda duran parayı neye dayanarak yolladınız

"davayı kazanırsanız satıcıdan parayı siz alacaksınız biz değil" diyor Tazminat sebebi değil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Abdullah Kemal Güzel
Selamlar yaklaşık 2 yıl önce bir ürün almıştım ve elime gelen ürün ilandaki ürün değildi.

Satıcı bunu kabul etmeyeceğini ve yasal yollara başvuracağını belirtti(paranın yarısını verirsem vazgeçecekmiş :DDD) kabul etmedim. Benim içinde hiç sorun değildi başvurmasını söyledim.
2 Yıldır devam eden bir dava var ve param geçtiğimiz temmuz ayında satıcıya aktarılmış :D

Sarı siteyi arayıp "mahkeme devam ediyor neye göre karar verdiniz?" dediğimde "parayı havuzda daha fazla tutamazdık yasal bir sorun yok" tarzında cevaplar verdiler. Mahkeme hala devam ediyor ve sonuç yok.
Bu gün farklı bir mahkemeye aktarıldı ancak sarı sitenin iadeyi yapan kişi yani bana parayı aktarması ya da hiç aktarmaması gerekiyordu.
Sarı site hakkında suç duyurusunda bulunsam işe yarar mı?
Nasıl yani, sen bir ürün alıyorsun ama farklı bir ürün çıkıyor ve satıcı ürününü kabul etmiyor doğru mu anladım? Vay canına!

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Özgür
Nasıl yani, sen bir ürün alıyorsun ama farklı bir ürün çıkıyor ve satıcı ürününü kabul etmiyor doğru mu anladım? Vay canına!
Evet, adam hem parayı hem ürünü aldı ve hukuki bir dayanağı yok. Sitede adamı koruyor dava dosyalarını yolluyorum "paranızı satıcıdan siz alın" diyor

LutfuPasha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Lütfü A
Evet, adam hem parayı hem ürünü aldı ve hukuki bir dayanağı yok. Sitede adamı koruyor dava dosyalarını yolluyorum "paranızı satıcıdan siz alın" diyor
ben alıcaksam size niye bu kadar yüksek komisyon ödüyorum deseydin hocam

bana da diğer arkadaşın dediği mantıklı geldi saahibindenin parayı vermesi bir şey ifade etmez mahkeme kararına herkes uymak zorunda, gerekirse saahibindene ayrı dava açarsın 😀

DarylE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Mehmet Ensar Pulcu
Site zaten sana parayı yollamayacak . Davayı sen kazanırsan şahsa bu belgeler gidecek bu şekilde sonuçlandı vs vs diye . Ardından ödeme yapılmaz ise icra takibi başlayacaksın. Eğer ki sitenin politikalarında şu kadar tarihe kadar havuzda tutulur diyorsa site tabii ki bunu uygular . Sonuçta seni site değil adam dolandırıyor. Parayı havuzda da tutsa adama da aktarsa parayı ödeyecek kişi karşı taraf . Çok geçmiş olsun

ozgurbey1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Özgür
Site zaten sana parayı yollamayacak . Davayı sen kazanırsan şahsa bu belgeler gidecek bu şekilde sonuçlandı vs vs diye . Ardından ödeme yapılmaz ise icra takibi başlayacaksın. Eğer ki sitenin politikalarında şu kadar tarihe kadar havuzda tutulur diyorsa site tabii ki bunu uygular . Sonuçta seni site değil adam dolandırıyor. Parayı havuzda da tutsa adama da aktarsa parayı ödeyecek kişi karşı taraf . Çok geçmiş olsun
Davayı açan karşı taraf :D ben iade ettim, davayı onlar kazanırsa parayı alması gerekiyor hocam.

ben alıcaksam size niye bu kadar yüksek komisyon ödüyorum deseydin hocam

bana da diğer arkadaşın dediği mantıklı geldi saahibindenin parayı vermesi bir şey ifade etmez mahkeme kararına herkes uymak zorunda, gerekirse saahibindene ayrı dava açarsın 😀
Zoruma gidiyor 2 yıldır bekliyorum adam hem ürünü hem parayı alıyor yok böyle bir şey

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,081
Üyeler
167,421
Son üye
Apo5446
Top Bottom