Neler Yeni

🔥 DOLAR 21.22 ₺ 🔴 YANIYOR! 🔥

Sizce bu yıl dolar ne kadar zirve yapar?

• 20 ₺ - 23 ₺

Oylar: 48 7.5%
  • 23 ₺ - 26 ₺

Oylar: 157 24.5%
  • 26 ₺ - 30 ₺

Oylar: 437 68.1%

• Oy kullanan toplam üye
    642
Status
Bu konu kilitlenmiştir.

majorw0w

80+ Silver
Kimsenin inancıyla dalga geçmiyorum. Herkesin görüşüne saygım sonuz. Ancak bana göre karşı fikirliler benim hayatımı etkiliyorsa ve dini kullanarak geleceğimi karartıyorsa düşüncelerimi ifade etmekte özgürüm. Şu an malum kişiye pergamber dense arkaasından gidecek milyonlarca insan var. Bu din, günümüz İslam dini, doğru değil. İslam dinini en ufak ayrıntısına kadar olmasa da gayet iyi biliyorum. Kur-an'ı Kerim'i 4 defa Türkçe, 1 defa İngilizce ve yıllar önce 3 defa Arapça olacak şekilde okuyup bitirdim. Ancak şöyle bir durum var ki kitapta gerçekten çok fazla eksik bilgi mevcut. Nedenini tam olarak anlayamasam da her bir yorumcu farklı yere çekiyor konuyu. Ayrıca birçok çakışma mevcut. Bazı ayetlerde aynı şeye ak derken farklı bir ayette aynı olağan duruma kara diyebiliyor.
Geçenlerde bir imamla sohbet etme fırsatı buldum. Bu imam öyle bilgisiz ve kendine göre yeni kavram üretenlerden değil. Gerçekten de yeterince İslam dinine hakim birisi. Kendisi de imam olmasına rağmen dinden soğumaya başlamış son olanlardan ötürü. Bir elinde din, peygamber, Allah, kitap varken diğer elinde de olağanca kötü durum olan bir arkadaşından bahsetti bana. Sürekli karısını dövüp camide imamlık yapıyormuş. Şaşırmadım açıkçası. Kur-an'da yer alıyor çünkü. Karınız lafınızı dinlemezse vurabilirsiniz diyor. Hatta direkt ayeti atayım.

"Endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın." Nisâ Suresi - 34 . Ayet

Anlam veremiyorum açıkçası. Böyle onlarca farklı ayet var. Kur-an'daki tek bir ayete inanmazsan veya yanlış olduğunu benimsiyorsan direkt dinden çıkıyorsun zaten. Kadınların hayvan gibi görülmesine karşıyım. Dediğim gibi, birçok çelişki mevcut. Yazmakla bitmez.

Sana sadece gülüp geçiyorum dostum. Kâle almayacağım. Üstteki arkadaşa usturuplu bir şekilde cevap verdim. Kendisine layık olacak şekilde.

Dalga geçmek için yetkiyi kimden aldın?
Dalga değil 2 güne ağlarsın.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,249
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess

SadeceSeyf

80+ Gold
Takip et özelliği mi gelmiş :D

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Hüseyin Atik
Din mi? O da ne? Bence çok gereksiz..

* 6 yaşındaki çocuk ile evlenmek mi?
* Kadınları ve kızları öldürmek mi?
* Cahil olmak mı?
* Bilime ve teknolojiye önem vermemek mi?
* Sebebsizce ve mantıksızca eleştiri yapmak mı?
* Akıl yoksunu olmak mı?
* Kadınlara bön bön bakıp kendini tahrik etmek mi?
* Oldukça bakımsız ve pis olmak mı?
* Kültürsüz ve medeniyetsiz olmak mı?
* İnsan haklarından mahrum kalarak kendini ezdirmek mi?
* Tek bilgi Allah, din, peygamer mi? (Tam olmasa da.)
* Kendini geliştirmemek mi?
* Fakir olduğu halde sürekli şükretmek mi?
* Hayvanlara tecavüz etmek mi?
* Öldükten sonra hiçbir hayatın olmadığı halde bu dünyaya önem vermeyip olmayan dünyaya hazırlık yapmak mı?
* Kötülüklerin şeytandan, ondan bundan, insanlardan geldiğine inanıp iyiliklerin Allah'tan geldiğine inanmak mı?
* Kur-an'ı Kerim'in içinde ne yazdıklarını bilmeyip islam dinini anlatmak mı?
* Konuşmayı bilmeden konuşmaya çalışmak mı?
...

Kesinlikle hiçbir dine mensup değilim olmam da. Ben sizlerden değilim. Bu halimden oldukça memnunum. Size başarılar olmayan yaşantınızda.
O kadar çok cahilsin ki... Hiçbir şey demiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunca zaman bunları kendi ağzına oyuncak eden devlet büyüklerinden sonra benim yaptığım devede kulak. Hep devlet büyüklerinden duydunuz biraz da benden duyun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Baksana dolar 20,61 oldu bile. Türkiye Yüzyılında bu ekonomiyi kim yönetiyorsa artık. Sanırım Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi batırdı
Sen Tayyip Erdoğanın yaptığı her yanlış harekette suçu İslama yıkacak bir düşünce yapısındasın. Öyle ki ben sana din ile ilgili saygısızlık yaptığını belirttim sen de bana hala devlet büyüklerinden, doların yükselmesinden ve kemal kılıçdaroğlundan bahsettin.

SadeceSeyf

80+ Gold
20.93 oldu hatirlatmak istedim

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,036
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
O kadar çok cahilsin ki... Hiçbir şey demiyorum.

Bak dostum, bana cahil demene kızmıyorum. Bir şey de demeyeceğim ancak açın şu gözlerinizi. Birkaç yıl sonra TR'nin ne halde olabileceğinin farkında mısın? Farkındaysan farkında dair olduğuna bir kanıt göster ki aramız bozulmadan ikimiz de susalım ve uzaklaşalım konudan. Yok herhangi bir fikrin yoksa ben söyleyeyim.

* İç savaş çıkma olasılığı artacak.
* Kötü huylu din daha da artacak. (Dini kullanmak. Sonra yanlış bilgilendirme olarak uyarı atıyorlar.)
* Ekonomi daha da kötüleşecek. Halka sürekli şükretmeyi din üzerinden aşıladılar. Zayıf yönetim belirtisidir bu.
* Kendi ülkemizde zamanla dışlanacağız.
* Diğer ülkeler bizi kara listeye alacak ve bu ülkeden bir yere ayrılamayacağız.
* Mülteci kesim sürü gibi çocuk yaptığından ötürü sayıları 40 milyonlara gelecek. Zamanla da artış hızları sürekli yükselecek.
* İşsizlik çok daha fazla artacak.
* İnsanların hayalleri günden güne son bulacak.
* Eğitim sisteminin kötüleşmesi yetmiyormuş gibi bunca zorluklara rağmen sonu boş olacak.

Bunların tümü din üzerinden prim kasılarak yanlış kararlar alınması sonucu ortaya çıkacak. Ben artık İslam dinine ısınamıyorum, bilmem anlatabiliyor muyum? Birkaç yıl öncesinde ben de bağlıydım dinime. Namazımı kılardım, ibadetimi yapardım, dualar ederdim vesaire. Ancak günümüzde dini tamamen yanlış yola sürüklediler. Benim geleceğimin yanmasının ve dinden soğumamın temel sebebidir bu. Camiye gidiyorum orada dünyevi bilgiler tamamen yanlış veriliyor. Bir partinin kazanması için dua ediliyor. Adamı peygamberden öteye koyanlar var. Benim peygamberimin ne anlamı kaldı sence? Dış ülkelerden örnek vermek gerekirse Finlandiyalı bir arkadaşımla satranç oynarken TR hakkındaki düşüncelerini söyleyip söyleyemeyeceğini sordu bana. Ben de merak ettiğimden dolayı söylemesini istedim. İnanır mısın bilmiyorum ancak benim düşüncelerimle benzerdi kendisinin düşünceleri. Gayet ferah ve iyi koşullarda yaşıyor oranın insanları. Gayet de bilgililer, yanlış bilenlerin sayısı oldukça az. Eğer düşüncelere saygın varsa buraya kadar okumuşsundur. Benim mantık dahilinde tüm düşüncelere saygım olduğundan dolayı sana uzun uzun anlatmak istedim gerçekleri.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,416
İsim
uwu
bak anlatamıyorum işte biz birlik olsak kurtuluruz abi ben suri diyenlere 5-6K para ile çalıştırıp sigortasız devam ederse ülke ilerlemez ben rteyi savunmuyorum en iyisi o diyorum KK yalancı
sonunda 2 tarafıda eleştiren bir insan eskiden düşük orta yüksek bütçeli aileler vardı şimdi günümüzde fakir zengin olarak ayrım yapıyorlar ama saçma hatta ayrıma bile gerek yok ama maalesef ülkece biraz kafada bir şey var sanırım

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,485
İsim
Hacı
Bu dolar neden artıyor? (!)

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom