Neler Yeni

🔥 DOLAR 21.22 ₺ 🔴 YANIYOR! 🔥

Sizce bu yıl dolar ne kadar zirve yapar?

• 20 ₺ - 23 ₺

Oylar: 48 7.5%
  • 23 ₺ - 26 ₺

Oylar: 157 24.5%
  • 26 ₺ - 30 ₺

Oylar: 437 68.1%

• Oy kullanan toplam üye
    642
Status
Bu konu kilitlenmiştir.

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
abdullah ferhat yılmaz
Hani qardaşidik.
Mevzu dolar değil, Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor.

1685522948659.png

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,188
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Yukarıda yazdıklarının neredeyse tamamını İslam Dini reddeder. Hatta reddetmekle kalmaz tam tersini emreder. Burada iki seçenek var ;
1- Alenen İslam dinini kötülemek isteyen bir art niyetlisin
2- İslamdan uzaktan yakından haberi olmadan iftira atan boş bir cahilsin. (Cehaletle açıklanamayacak kadar nefret ve iftira içeriyor)
Forumdan bir ricam var. Bildiğiniz üzere " yanlış bilgilendirme" diye bir raporlama seçeneği var. Ve ben bunun kadar yanlış bilgilendirme sunan bir mesaj daha görmedim.

@Abdullah Hacıgül forumda bu tarz aleni provakasyonlara müsade etmemeniz sizden ricam. Bunu okuyan, feraseti henüz gelişmemiş yaşı küçük kardeşlerimiz şu yalanlara maruz kalmasın. Vebaldir.
İsteyen isterdini der çok takmayın kafaya boş verin bu arada yanlış anlaşılmasın Furkan yazdıklarını savunmuyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

( 2. Turda Kimseye oy Vermedim ) Sadece Müslüman Türk Olarak cevap yazıyorum Sadece Nefret Kusmuşsun kalıplaşmış sözleri sıralayarak hiçbirşey elde edemezsin yada insanların inancıyla dalga geçerek hiçbirşey elde edemezsin yazdığın çoğu şeyler bu ülkeden zorla gönderilmesi gereken suriyeli,afgan vb lerin yaptığı şerefiszlikler ve bana göre bazı yaptıklarına idam cezası gelmeli ama sen gelipte benim ve atalarımın da inandığı dine hakaret edersen senin düşüncelerinin benim ve inananların gözünde hiçbir değerin kalmaz
Sana kötü haberim var Suriyeli Afganlarla Pakistanlılar gitmezler :/

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,188
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Bu adam yazdıklarından ötürü rapor yemeyecek mi ey donanım arşivi?

İftira var aleni. Yanlış bilgilendirme dahi olsun yemeyecek mı?
Rapor attın mı? Büyük ihtimalle hayır yemez.

Aga sıkıntı yok yarın birgün daraliyorum çok iyiyim ama olmuyor ailem şöyle diye konu açar gene. Kendi mükemmel çünkü

Aga sıkıntı yok yarın birgün daraliyorum çok iyiyim ama olmuyor ailem şöyle diye konu açar gene. Kendi mükemmel çünkü
Türk gençlerin çoğunluğu öyle aslında çok takmayın bence.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Bu durumu savunabilecek insan yoktur heralde. Durum ortada. Umarım sonumuz iyi olur.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
26.30 gibi durulur. Sonra yavaş yavaş 30 görürüz gibi geliyor bana.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dinar daha güzel arkadaşlar 1₺, 1₺ atlıyor :ROFLMAO: :ROFLMAO:
1685530205864.png

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,036
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Sadece Nefret Kusmuşsun kalıplaşmış sözleri sıralayarak hiçbirşey elde edemezsin yada insanların inancıyla dalga geçerek hiçbirşey elde edemezsin yazdığın çoğu şeyler bu ülkeden zorla gönderilmesi gereken suriyeli,afgan vb lerin yaptığı şerefiszlikler

Kimsenin inancıyla dalga geçmiyorum. Herkesin görüşüne saygım sonuz. Ancak bana göre karşı fikirliler benim hayatımı etkiliyorsa ve dini kullanarak geleceğimi karartıyorsa düşüncelerimi ifade etmekte özgürüm. Şu an malum kişiye pergamber dense arkaasından gidecek milyonlarca insan var. Bu din, günümüz İslam dini, doğru değil. İslam dinini en ufak ayrıntısına kadar olmasa da gayet iyi biliyorum. Kur-an'ı Kerim'i 4 defa Türkçe, 1 defa İngilizce ve yıllar önce 3 defa Arapça olacak şekilde okuyup bitirdim. Ancak şöyle bir durum var ki kitapta gerçekten çok fazla eksik bilgi mevcut. Nedenini tam olarak anlayamasam da her bir yorumcu farklı yere çekiyor konuyu. Ayrıca birçok çakışma mevcut. Bazı ayetlerde aynı şeye ak derken farklı bir ayette aynı olağan duruma kara diyebiliyor.
Geçenlerde bir imamla sohbet etme fırsatı buldum. Bu imam öyle bilgisiz ve kendine göre yeni kavram üretenlerden değil. Gerçekten de yeterince İslam dinine hakim birisi. Kendisi de imam olmasına rağmen dinden soğumaya başlamış son olanlardan ötürü. Bir elinde din, peygamber, Allah, kitap varken diğer elinde de olağanca kötü durum olan bir arkadaşından bahsetti bana. Sürekli karısını dövüp camide imamlık yapıyormuş. Şaşırmadım açıkçası. Kur-an'da yer alıyor çünkü. Karınız lafınızı dinlemezse vurabilirsiniz diyor. Hatta direkt ayeti atayım.

"Endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın." Nisâ Suresi - 34 . Ayet

Anlam veremiyorum açıkçası. Böyle onlarca farklı ayet var. Kur-an'daki tek bir ayete inanmazsan veya yanlış olduğunu benimsiyorsan direkt dinden çıkıyorsun zaten. Kadınların hayvan gibi görülmesine karşıyım. Dediğim gibi, birçok çelişki mevcut. Yazmakla bitmez.

İslam dinine mensup olmak bir ayrıcalıktır. Mümin olmak her insanın çapı değil. Aklıselim olmak ve nefsinden arınmayı gerektiriyor. Sende ikisinden de eser miktarda yok. Nefse zor gelir çok az seçkin insan bu görevi layığıyla yerine getirecek ama sen bu kafa ile o elit seçkin üstün insanlardan olamayacaksın, görünen o ki o çapta değilsin. Her insan kendi çapı kadar bir şeye sarılır ideolojilerde de böyledir. Örnek olarak herkes bir arkadaş çevresi edinir mü'min olmak ahlaklı güzel bir çevre de bulunmak gibidir senin halin ise apaçi otçu kekoların çevresinde bulunmak gibi beynin sulanmış haddine olmadan dine dil uzatıyorsun. İki kitap okudun diye kendini bir şey sandın herhalde o kitapları herkes okuyor, kendini geliştirmek için ama sen boş okuyorsun, normalde bir insan ilerler sen geriliyorsun. Cehaletini öptüğüm din ile müşrik din mensuplarını, kültür ile dini karıştırmışsın. Daha temel ayrımları yapamıyorsun çünkü bilgisiz sefihin tekisin.

Sana sadece gülüp geçiyorum dostum. Kâle almayacağım. Üstteki arkadaşa usturuplu bir şekilde cevap verdim. Kendisine layık olacak şekilde.

Dalga geçmek için yetkiyi kimden aldın?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,445
İsim
Emre
Discord
necromancerr
bizim burda manavda 9 TL kim kime ne kazıklarsa

Rte adam bari KK aday olmasaydı başka biri olsaydı o zaman düşünürdüm
hacı ben zaten en baştan kk aday olmasın diyordum olduğunda yine sesimi çıkarmadım ama yeter da bu rtede kkda artık emekli olmalı torunlarına vakit harcamalı

Dinar daha güzel arkadaşlar 1₺, 1₺ atlıyor :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Alıntıyı görüntüle
70 TL'ye dayanmış 20 25 ken almamıştım keşke alaydım

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Kimsenin inancıyla dalga geçmiyorum. Herkesin görüşüne saygım sonuz. Ancak bana göre karşı fikirliler benim hayatımı etkiliyorsa ve dini kullanarak geleceğimi karartıyorsa düşüncelerimi ifade etmekte özgürüm. Şu an malum kişiye pergamber dense arkaasından gidecek milyonlarca insan var. Bu din, günümüz İslam dini, doğru değil. İslam dinini en ufak ayrıntısına kadar olmasa da gayet iyi biliyorum. Kur-an'ı Kerim'i 4 defa Türkçe, 1 defa İngilizce ve yıllar önce 3 defa Arapça olacak şekilde okuyup bitirdim. Ancak şöyle bir durum var ki kitapta gerçekten çok fazla eksik bilgi mevcut. Nedenini tam olarak anlayamasam da her bir yorumcu farklı yere çekiyor konuyu. Ayrıca birçok çakışma mevcut. Bazı ayetlerde aynı şeye ak derken farklı bir ayette aynı olağan duruma kara diyebiliyor.
Geçenlerde bir imamla sohbet etme fırsatı buldum. Bu imam öyle bilgisiz ve kendine göre yeni kavram üretenlerden değil. Gerçekten de yeterince İslam dinine hakim birisi. Kendisi de imam olmasına rağmen dinden soğumaya başlamış son olanlardan ötürü. Bir elinde din, peygamber, Allah, kitap varken diğer elinde de olağanca kötü durum olan bir arkadaşından bahsetti bana. Sürekli karısını dövüp camide imamlık yapıyormuş. Şaşırmadım açıkçası. Kur-an'da yer alıyor çünkü. Karınız lafınızı dinlemezse vurabilirsiniz diyor. Hatta direkt ayeti atayım.

"Endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın." Nisâ Suresi - 34 . Ayet

Anlam veremiyorum açıkçası. Böyle onlarca farklı ayet var. Kur-an'daki tek bir ayete inanmazsan veya yanlış olduğunu benimsiyorsan direkt dinden çıkıyorsun zaten. Kadınların hayvan gibi görülmesine karşıyım. Dediğim gibi, birçok çelişki mevcut. Yazmakla bitmez.

Sana sadece gülüp geçiyorum dostum. Kâle almayacağım. Üstteki arkadaşa usturuplu bir şekilde cevap verdim. Kendisine layık olacak şekilde.

Dalga geçmek için yetkiyi kimden aldın?
dini kullanarak birşeyler yapmaya çalışanların hatasını dinde aramamak gerekir bence onların kişilikleri öyle din olmasa başka birşeyi kullanacaklar herkesden dinini tamamen bilmesi her soruya yanıt vermesi beklenemez zaten bunun için ömür adamak lazım
tabii ki hocaların en azından birçok soruya yanıt vermesi gerekir ama buda bizim genel olarak eğitim sistemimizden kaynaklı
kadın dövme mevzusu asla bir koca karısına keyfine göre yemek yap dediğinde yapmadı diye vurma hakkına sahip değildir
çocuğunu emzirmek zorunda bile değildir hatta kadın sadece kocasına karşı tek bir vazifesi vardır.
ayettede lafınızı dinlemezse diye bir şey yok zaten önce öğüt verin diyor sonra yataklarda yalnız bırakın diyor ( yataktan siz gidin diyor )
bizim insanların yaptığı gibi anasının evine yollamak diye bir şey yok peygamber bile hanımları ile anlaşamadığında kendisi evden ayrılmıştır
biz dini peygamberden öğrendik ve o en son raddede bile hanımlarına karşı bir şiddet uygulamadı bizim insanlarımız herşeyi keyfine göre
anlıyor ona göre yaşıyor din dışındada öyle ama ayette dövün diyor dövdüm der sırf öyle anlamak istediği için
kadınların hayvan gibi görülmesi gibi bir şey yok özellikle evlilikte tüm sorumluluk erkeğe aittir eve bakma çocuklara bakma erkeğe farzdır
kadın ise isterse çalışır isterse çalışmaz

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom