Neler Yeni

🔥 DOLAR 21.22 ₺ 🔴 YANIYOR! 🔥

Sizce bu yıl dolar ne kadar zirve yapar?

• 20 ₺ - 23 ₺

Oylar: 48 7.5%
  • 23 ₺ - 26 ₺

Oylar: 157 24.5%
  • 26 ₺ - 30 ₺

Oylar: 437 68.1%

• Oy kullanan toplam üye
    642
Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reis kabine toplanınca düşer diyorlar ne diyorsun ?
Tüm kabinenin tek bir kişinin ağzına baktığı son beş senede herhangi bir şey düştü mü bu zamana kadar? Gündemi kabine ve isimlerle meşgul ederler bir iki hafta. Bunlar doların umrumda olmaz tabii. BixiBlake haklı ayrıca. Amaçları TL'nin değer kaybetmesi, ki Numan Kurtulmuş'un buna şükretmişliği vardır.

Aderal

80+ Bronze
Kuranı Kerim yazıyor orda hangi dinin kitabı?
Allah,peygamber yazıyor.
Görmek istemediklerinize kör.
Duymak istemediklerinize sağırsınız.

Daha okuduğunu anlayamayan insan- kaç tane din vardı bilmiyorsun sanırım- diyerek cehalet deminden vurmaya çalışıyor
Ya zır cahil Allah Peygamber sadece senin dininde mi var zannediyorsun? Allah arapça Tanrı demek zaten. Kendi görüşünden olmayan herkes cahil sana göre. isteyen istediği gibi fikrini belirtebilir. Bak yazdıkları doğru demiyorum. Ama fikrini belirtebilir.

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Ya zır cahil Allah Peygamber sadece senin dininde mi var zannediyorsun? Allah arapça Tanrı demek zaten. Kendi görüşünden olmayan herkes cahil sana göre. isteyen istediği gibi fikrini belirtebilir. Bak yazdıkları doğru demiyorum. Ama fikrini belirtebilir.
Ey Beni Cehaletle Suçlayan kişi ;
1 - Elbette fikrini beyan edebilir. Ancak Benim dinime Alenen olmayan şeyleri varmış gibi iftira atıyorsa bu fikir beyan etmek değildir. İftira atmaktır. Ve iftira atamaz.

2 - o kadar sevgi pıtırcığısın ki İslama iftira atan bu adamı hayır İslama demiyor diye anlayabilmek için Allah ve peygamber lafızlarını tüm dinler kullanıyor dedin. ( Papanın özel Allah lafını kullanan gören duyan var mı? Yada bir yahudinin?) Onu da geçtim

KURANI KERİM yazmış adam orda KÖR MÜSÜN anlama problemin mi var senin?

Tüm bunlara rağmen bana zır cahil dedin. Buna cevap bile vermiyorum.

hala anlamadınız mı düşürmek için bir çabaları yok. farazi şu zaman düşer ya falan diyorlar sizde hala inanıyorsunuz. politika üretmeden, yeni bir ekonomi düzenine geçmeden bu iş olmaz. ülkende katma değerli sana dolar kazandıracak bir sistem yoksa ve sen her gün daha borç içine batıyorsan, parana değer kazandıramazsın kardeşim. üstüne sana kendi vatandasın güvenmiyor parasını zamanında yerli ve milli paramız varken ne yapacaksınız doları diye övünülen liradan dövize, altına dönüstürmeye çalışıyor ki en azından biraz daha ayakta kalabilsin. hal böyleyken yabancı yatırımcı mı gelecek senin ülkene. hepsi bir bir çıkıyor ülkeden, açılan fabrikalar kapanıp gidiyor. tl o kadar değersiz bir hale geldi ki, burada telefon ürettiği fabrikasını kapatıp, mısır'dan telefon üretip buraya gönderecek oppo ve kar edecek. bu kadar sayfa konusulmus hala konuyu başka yerlere çekerek olur ya reis düzeltir demeniz çok saçma. insanlar size örnek veriyorlar, durumu anlatıyorlar ancak aynı yerden hareket etmiyorsunuz. madem anlamak niyetin yok kardesim neden insanlara aynı yanıtları verip duruyorsunuz.

konunun kimsenin diniyle alakası yok bunu da genel yazıyorum. dini devletin taa en içine kadar karıştıran bu hükümettir. en basitinden dolar artarken bosverin bizim Allah ımız var diyerek bahanesini üretenler, enflasyonun önünü alamayınca bu pahalılık Allah tan geliyor, zamları Allah yapıyor açıklaması yaparken neden çıkıp ses çıkartmadınız. burada insanlar bu zihniyete karşı iki üc cümle konusunca aman siz dine küfrediyorsunuz diye başlıyorsunuz yaygaraya. burada suçlu söyleyen mi, söylendiğini size hatırlatan mı? hani ya nerede demişler diyene kaynak atiliyor ya bunlar yalan diye yine başlıyorsunuz sallamaya. işinize gelene yorum yapıp işinize gelene susuyorsunuz. buraya yalan haber atıp savunanlar var içinizde troll başları onlar kendilerini biliyor.

hepiniz biliyordunuz dövizin bu hale geleceğini insanlar bas bas bağırdı. borcumuz boyumuzu aştı, merkez bankası eksiye düstü dedi ama bildiğinizi okudunuz ha okumak hakkınız ben bir sey demiyorum. adayları sevin sevmeyin ama bu bir referandumdu. buna göre hareket etmediniz. algı, montaj, karalama her sey vardı ama siz bilerek oy verdiniz. böyle olmasını istediniz. oy kullanmak herkesin hakkı istediğin yere kullanabilirsin ama dönüp şikayet ederken veya bir yerleri eleştirirken ben ne yaptım diye önce kendinize bir bakın. ondan sonra konusmaya devam edecekseniz, yine siz bilirsiniz.

Son düzenleme:

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.
ucuyoh gacıyoh yeenim ehonomi coh eyi suvan battise memlegedi satmah len acız ama togg var len cıkra telüfunu len

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,199
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

SadeceSeyf

80+ Gold
Sonuna kadar muhalif biri olarak bir dahaki seçimlerde kim aday olursa olsun ne olursa olsun gidip Ak partiye oy vereceğim. Aday olma dedikçe hakaretlere uğradık, yanlışlarını söyledikçe hakaretlere uğradık. Tamam dedik sustuk sonuçta gittiler kaybettiler. He öyleyse bizimde sabrımız taştı artık.
Tabiii

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,199
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Allah arapça'da Tanrı demek değildir, uzaktan yakından alakası yok. Tanrı kavramı daha farklı bir şey, tanrı deyince aklına olimpos tanrıları da gelebilir iskandinavda gelebilir japon shintaoizm tanrıları da gelebilir ya da sadece düz tek tanrı olarak da düşünürsen sadece yaratma vasfı ve güç olarak bir kudreti vardır bu kadar sınırlı bir kavram Allah ise öyle değil sadece kendisine özeldir ve Allah diyince sadece tek bir şey düşünürsün bu herkes için geçerlidir ve Allah'ın vasıfları çok daha farklıdır. Tanrı ile Allah aynı kelime demek o senin bilgi yetersizliğinden kaynaklanıyor.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,334
İsim
Bilal Tepe
Türk lirası konusunda din kavgası din tartismasi yapanlara dediğim şey :

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Allah arapça'da Tanrı demek değildir, uzaktan yakından alakası yok. Tanrı kavramı daha farklı bir şey, tanrı deyince aklına olimpos tanrıları da gelebilir iskandinavda gelebilir japon shintaoizm tanrıları da gelebilir ya da sadece düz tek tanrı olarak da düşünürsen sadece yaratma vasfı ve güç olarak bir kudreti vardır bu kadar sınırlı bir kavram Allah ise öyle değil sadece kendisine özeldir ve Allah diyince sadece tek bir şey düşünürsün bu herkes için geçerlidir ve Allah'ın vasıfları çok daha farklıdır. Tanrı ile Allah aynı kelime demek o senin bilgi yetersizliğinden kaynaklanıyor.
Niyeti bozuk olmasa orada yazan Kuranı Kerimi görmezden gelip İslama laf etmiyor demez zaten

Oppss1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Burak Ergül
Ne güzel inş 100 olur herkes ekmeğe muhtaç olur😊

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,199
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kesinlikle hiçbir dine mensup değilim olmam da. Ben sizlerden değilim. Bu halimden oldukça memnunum. Size başarılar olmayan yaşantınızda.
İslam dinine mensup olmak bir ayrıcalıktır. Mümin olmak her insanın çapı değil. Aklıselim olmak ve nefsinden arınmayı gerektiriyor. Sende ikisinden de eser miktarda yok. Nefse zor gelir çok az seçkin insan bu görevi layığıyla yerine getirecek ama sen bu kafa ile o elit seçkin üstün insanlardan olamayacaksın, görünen o ki o çapta değilsin. Her insan kendi çapı kadar bir şeye sarılır ideolojilerde de böyledir. Örnek olarak herkes bir arkadaş çevresi edinir mü'min olmak ahlaklı güzel bir çevre de bulunmak gibidir senin halin ise apaçi otçu kekoların çevresinde bulunmak gibi beynin sulanmış haddine olmadan dine dil uzatıyorsun. İki kitap okudun diye kendini bir şey sandın herhalde o kitapları herkes okuyor, kendini geliştirmek için ama sen boş okuyorsun, normalde bir insan ilerler sen geriliyorsun. Cehaletini öptüğüm din ile müşrik din mensuplarını, kültür ile dini karıştırmışsın. Daha temel ayrımları yapamıyorsun çünkü bilgisiz sefihin tekisin.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom