hala anlamadınız mı düşürmek için bir çabaları yok. farazi şu zaman düşer ya falan diyorlar sizde hala inanıyorsunuz. politika üretmeden, yeni bir ekonomi düzenine geçmeden bu iş olmaz. ülkende katma değerli sana dolar kazandıracak bir sistem yoksa ve sen her gün daha borç içine batıyorsan, parana değer kazandıramazsın kardeşim. üstüne sana kendi vatandasın güvenmiyor parasını zamanında yerli ve milli paramız varken ne yapacaksınız doları diye övünülen liradan dövize, altına dönüstürmeye çalışıyor ki en azından biraz daha ayakta kalabilsin. hal böyleyken yabancı yatırımcı mı gelecek senin ülkene. hepsi bir bir çıkıyor ülkeden, açılan fabrikalar kapanıp gidiyor. tl o kadar değersiz bir hale geldi ki, burada telefon ürettiği fabrikasını kapatıp, mısır'dan telefon üretip buraya gönderecek oppo ve kar edecek. bu kadar sayfa konusulmus hala konuyu başka yerlere çekerek olur ya reis düzeltir demeniz çok saçma. insanlar size örnek veriyorlar, durumu anlatıyorlar ancak aynı yerden hareket etmiyorsunuz. madem anlamak niyetin yok kardesim neden insanlara aynı yanıtları verip duruyorsunuz.
konunun kimsenin diniyle alakası yok bunu da genel yazıyorum. dini devletin taa en içine kadar karıştıran bu hükümettir. en basitinden dolar artarken bosverin bizim Allah ımız var diyerek bahanesini üretenler, enflasyonun önünü alamayınca bu pahalılık Allah tan geliyor, zamları Allah yapıyor açıklaması yaparken neden çıkıp ses çıkartmadınız. burada insanlar bu zihniyete karşı iki üc cümle konusunca aman siz dine küfrediyorsunuz diye başlıyorsunuz yaygaraya. burada suçlu söyleyen mi, söylendiğini size hatırlatan mı? hani ya nerede demişler diyene kaynak atiliyor ya bunlar yalan diye yine başlıyorsunuz sallamaya. işinize gelene yorum yapıp işinize gelene susuyorsunuz. buraya yalan haber atıp savunanlar var içinizde troll başları onlar kendilerini biliyor.
hepiniz biliyordunuz dövizin bu hale geleceğini insanlar bas bas bağırdı. borcumuz boyumuzu aştı, merkez bankası eksiye düstü dedi ama bildiğinizi okudunuz ha okumak hakkınız ben bir sey demiyorum. adayları sevin sevmeyin ama bu bir referandumdu. buna göre hareket etmediniz. algı, montaj, karalama her sey vardı ama siz bilerek oy verdiniz. böyle olmasını istediniz. oy kullanmak herkesin hakkı istediğin yere kullanabilirsin ama dönüp şikayet ederken veya bir yerleri eleştirirken ben ne yaptım diye önce kendinize bir bakın. ondan sonra konusmaya devam edecekseniz, yine siz bilirsiniz.