Neler Yeni

Dolar 9 tl ye dayandı

Chrollo04

80+ Bronze
Venezuela'da altın var. Kasada durduğu sürece dolaylı yoldan sınırsız diyebiliriz ama tabii ki bir yere kadar.
Almanya'da da altın var almanya altınla öne çıkan bir ülke mi istediğimiz şeyleri ucuza alabildiğimiz bir ülke olmamız için illa altın petrol mü lazım teknolojiye aklımız mı yetmiyor?

Tankman

80+ Bronze
Mahmut'un aldığı telefon ülkemize dolarla giriyor.
Mahmut artık yarı maaşıyla alamıyor.
Mahmut üzgün.
akıl sağlını kaybet
Bağırttı aksiduxhsjjekekdkckdkekx
Mesaj otomatik birleştirildi:

Almanya'da da altın var almanya altınla öne çıkan bir ülke mi istediğimiz şeyleri ucuza alabildiğimiz bir ülke olmamız için illa altın petrol mü lazım teknolojiye aklımız mı yetmiyor?
Adamlar iki tane dünya savaşında mağlup oldular hala dünyanın en iyi ekonomilerinden

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Evet arkadaşlar dolar an itibariyle 8,70 oldu gerçekten halimiz ne olcak ?
Birkaç ay önce bi forum açmıştım dolar 7 TL falan olduğu sıralar size sormuştum pc alayim mi almayayım mi herkes demişti alma enayilik yapma dolar düşecek ekran kartları gelcek birkaç ay bekle öyle al dediniz şimdi 6.000 TL ye aldığım pc şuan 7300 TL olmuş ıyiki sizi dinlememişim.
Ama şaka bi yana gerçekten üzülüyorum ya adamların 700 800 birim fiyata aldığı şeyi biz 6000-7000 birim gibi çok fazla para ödeyerek alıyoruz Allah sonumuzu hayır eder inşallah.
Bu yanlış düşünce.
E o zaman japonların durumu bizden de vahim ama alım güçleri daha güçlü bu yüzden paranın değeri yok.
Kısacana ne kadar olursa olsun alım gücün yüksekse seni etkilemez.

Excator23cm

80+ Gold
O da yok. 😁

Mesela dolar 9 TL diyelim.
Mahmut, maaşımın yarısı ile X telefonu alabiliyor.

Şimdi de dolar 40TL olsun.
Yine aynı Mahmut, maaşının yarısıyla aynı telefonu alabiliyor.

Bu iki durumda dolar kuru farklı ama maaşının yarısıyla yine de alabiliyor. İşte bu alım gücü oluyor.
MAhmutun alacağı telefon yurtdışından geleceği için gelen ürün pahalılaşınca alım gücüde düşüyor.
Dolar artınca fiyatlarda artıyor bariz gerçek fiyatlar artınca alım gücü düşüyor.Ki alım gücümüz çok kötü.

Venezuela'daki altın rezervi ve madenleri bizde olsa dolar ayağımıza kapanırdı. 😂😂
xD bizimde var ama ne yazıkki Kanadalılara kiraladığımız yerlerde çok çok büyük rezervler keşfediliyor ve altın onların oluyor.

Bu yanlış düşünce.
E o zaman japonların durumu bizden de vahim ama alım güçleri daha güçlü bu yüzden paranın değeri yok.
Kısacana ne kadar olursa olsun alım gücün yüksekse seni etkilemez.
Sen japonya mısın? Japonya dışa mı bağımlı? Japonya her şeyi verigden alıp üretmeyip satmayıp dışa bağımlı olan bir ülke mi ? çok saçma fikir.

Japonlar her sektörde var araba dsesn var sialh desen azcık var teknoloji desn var biz neyde varız?

Tankman

80+ Bronze
MAhmutun alacağı telefon yurtdışından geleceği için gelen ürün pahalılaşınca alım gücüde düşüyor.
Dolar artınca fiyatlarda artıyor bariz gerçek fiyatlar artınca alım gücü düşüyor.Ki alım gücümüz çok kötü.

xD bizimde var ama ne yazıkki Kanadalılara kiraladığımız yerlerde çok çok büyük rezervler keşfediliyor ve altın onların oluyor.

Sen japonya mısın? Japonya dışa mı bağımlı? Japonya her şeyi verigden alıp üretmeyip satmayıp dışa bağımlı olan bir ülke mi ? çok saçma fikir.

Japonlar her sektörde var araba dsesn var sialh desen azcık var teknoloji desn var biz neyde varız?
Öyle deme fındık var fındık önemli

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Hocam yani dediğim gibi alım gücü.
Yoksa dolar uçsun alım gücün yüksekse sorun yok.
Haksız mıyım?

Tankman

80+ Bronze
Haksız mıyım?
Abi bu olay psikolojik olarak da etkiliyor insanı bi dolar 50 tl demek var bi de dolar 0,50 krş demek var

Excator23cm

80+ Gold
Haksız mıyım?
Alım gücü öenmli ama kimse alım gücümmüz berbat demiyor, herkes frene basmanın önemli olduğunu söylüyor ama bizde fren yok fren boşalmış,bozulmuş.
Japonya Dışa bağımsız bir ülke Türkiye ise tam tersi yani doların her kuruş artması alım gücünü düşürüyor senin de dediğin gibi alım gücü yüksekse iyi ama malesef bizdekinin hali ortada

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Abi valla ben daha siyaset içine girince çıkamıyorum. Yani ülkenin sıkıntısına bakıyorum daha çok araştırasım geliyor. Dışarı arkadaşlarla konuşuyoz hep bi geçimsizlik konusu oluyor. Hiç konuşmadan tek yürüyorum önüme manav fiyatları geliyor. Karşıma dövizci çıkıyor dolar 8.70 olmuş siyasete girmeden hayat ilerlemiyor maalesef. Bu yaşta siyasetle ilgili olayları takip etmem tuhaf geliyor. Refah seviyesi yüksek olan ülkelerde bu kadar küçük yaşta siyaset konuşan çok az kişi vardır. O kadar tuhaf noktadayız ki torpil, sınav sorularının çalınmasını insanlar artık normal karşılıyor.

G.P.U

80+ Silver
İsterse dolar 5000 tl olsun kime ne yazar tek düşünmen gereken ay sonu kaç "$" alıyorsun 10 yıldır 300 - 400 arası "$" alıyoruz bu da demek oluyor ne maaşa yapılan zammın bi önemi var ne de ürüne

Tek kötü yanı geçen sene 6000 toplayıp saklamışsındır ama artık o 6000' e aynı pc yi alamıyorsun

Tankman

80+ Bronze
Abi valla ben daha siyaset içine girince çıkamıyorum. Yani ülkenin sıkıntısına bakıyorum daha çok araştırasım geliyor. Dışarı arkadaşlarla konuşuyoz hep bi geçimsizlik konusu oluyor. Hiç konuşmadan tek yürüyorum önüme manav fiyatları geliyor. Karşıma dövizci çıkıyor dolar 8.70 olmuş siyasete girmeden hayat ilerlemiyor maalesef. Bu yaşta siyasetle ilgili olayları takip etmem tuhaf geliyor. Refah seviyesi yüksek olan ülkelerde bu kadar küçük yaşta siyaset konuşan çok az kişi vardır. O kadar tuhaf noktadayız ki torpil, sınav sorularının çalınmasını insanlar artık normal karşılıyor.
Bizim refah seviyemiz yüksek mi?

Top Bottom