Dolar çıktıkça kazanıyorum diyeceğim ama linçlerler kesin.Sabah olsun da bütün paramı dolara çevireyim.
Japonyada asgari maaş 180.000 yen türkiyede 2825 lira dolar olarak hesaplarsak japonyada asgari ücret 1600 dolar türkiyede 320 dolar. Ayrıca alım gücüyle kur zaten bağlantılı şeyler her şeyi kendisi üreten bir ülke olmamız imkansız dolar düşük olmazsa illaki pahalıya alırız.Bu yanlış düşünce.
E o zaman japonların durumu bizden de vahim ama alım güçleri daha güçlü bu yüzden paranın değeri yok.
Kısacana ne kadar olursa olsun alım gücün yüksekse seni etkilemez.
Aslında pek kazanmıyoruz, sadece kaybetmiyoruz.Dolar çıktıkça kazanıyorum diyeceğim ama linçlerler kesin.
Çok mantıklı.Aslında pek kazanmıyoruz, sadece kaybetmiyoruz.
Rus rubleside değersiz ama adamlar büyük sayılarla toplama çıkarma yapıyorO da yok.
Mesela dolar 9 TL diyelim.
Mahmut, maaşımın yarısı ile X telefonu alabiliyor.
Şimdi de dolar 40TL olsun.
Yine aynı Mahmut, maaşının yarısıyla aynı telefonu alabiliyor.
Bu iki durumda dolar kuru farklı ama maaşının yarısıyla yine de alabiliyor. İşte bu alım gücü oluyor.
İşte değil ondan bahsettim. Refah seviyesi düşük olunca genç yaştakiler siyaset konuşuyor ülkenin sorunları her zaman ön planda oluyor.Bizim refah seviyemiz yüksek mi?
Mesaj Silindi!Dolar istersen 1000 TL olsun önemsiz. Esas önemli olan alım gücüdür.
Çünkü adamlar doğalgaz çıkarıyor, kendi askeri ürünlerini üretiyor ve bilime önem veriyorlar.Rus rubleside değersiz ama adamlar büyük sayılarla toplama çıkarma yapıyor
Hayır, kalır. Peki alım gücü nasıl artar?Dolar 1000Tl olursa alım gücü diye bişey kalmaz yani dolara göre alım gücümüz var dolar arttıkça bizim alım gücümüz azalıyor.