Galatasaray8
80+ Bronze
Mesaj Silindi!Hayır, kalır. Peki alım gücü nasıl artar?
Son düzenleme:
Mesaj Silindi!Hayır, kalır. Peki alım gücü nasıl artar?
"Alım gücü" kavramını senin kafan almıyor anlaşılan.Nasıl alım gücü kalır sen nerede yaşıyorsun insanlar şuan bile çok zor geçinirken dolar 1000tl olsa su bile alamazsın.
Dolar ile maaş alırsan senin dediğin doğru oluyor.Alım gücü dolar arttıkça artar, ancak tek etken dolar değildir. Ancak alım gücü ülkede ortalama olarak iyi değil.
FNDKJGNSDG dolar arttıkça artar yazmışım...Dolar ile maaş alırsan senin dediğin doğru oluyor.
Mesaj Silindi!"Alım gücü" kavramını senin kafan almıyor anlaşılan.
Kafan hala almıyor.Dolar artarsa alım gücü azalır çünkü çoğu teknolojiyi amerikadan alıyoruz
Mesaj Silindi!Kafan hala almıyor.
Yoksulluk sınırı 11k TL değil. Öyle olsaydı ben açlıktan çoktan ölmüştüm.11k TL
Bilgisayar fiyatının ana sebebi korona, çip ve minigciler yüzünden.Dolar arttıkça telefon tablet bilgisayar ve daha birçok ürünün fiyatı artıyor ülkemizde şimdi bir bilgisayar alsan 10K ama geçen yıl aynı bilgisayar 4,5k şimdi söyle bana dolarla alım gücünün alakası yok mu?
Kim dedi dolar ile alım gücünün alakasını olmadığını? Alım gücü düzenli arttığı sürece dolar kaç olursa olsun önemli değil.dolarla alım gücünün alakası yok mu?
Bizde 4 kişilik bir aileyiz ama asla 5k aylık harcamamız yok.4 kişinin açlık sınır sadece "Dört kişilik bir ailenin asgari geçim sınırı ise 5 bin 334 TL olarak belirlendi."
Alım gücü, sadece dolara bağlı değil.dolar düşerse ve yükselmezse (asla olmayacak bir şey) O zaman alım gücü yükselir.
Mesaj Silindi!Yoksulluk sınırı 11k TL değil. Öyle olsaydı ben açlıktan çoktan ölmüştüm.
Bilgisayar fiyatının ana sebebi korona, çip ve minigciler yüzünden.
Kim dedi dolar ile alım gücünün alakasını olmadığını? Alım gücü düzenli arttığı sürece dolar kaç olursa olsun önemli değil.
Bizde 4 kişilik bir aileyiz ama asla 5k aylık harcamamız yok.
Evet, asgeri ücret çok düşük. Asgeri maaşla çalışanlar zor durumda.
Alım gücü, sadece dolara bağlı değil.