Neler Yeni

Dolar/Altın alarak kar edilir mi?

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
O zaman kazandırıyor demeyeceksiniz. Kazanmak bir artıya geçmektir, durum eşitleniyor ise bu kazanç değildir.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
O zaman kazandırıyor demeyeceksiniz. Kazanmak bir artıya geçmektir, durum eşitleniyor ise bu kazanç değildir.
Kazanmak kavramı sadece artıya geçmek değildir. Eğer bir düşüşten ne kadar sıyrılırsanız bu sizin için kazanmaktır. Bu mantıkla bakarsak kripto paralarda kazandırmıyor. Çünkü çok hareketliler ve güvence vermiyor. Yani atıyorum siz 2014'de 30tlye kripto para aldınız. Bu o zamanın kuruyla 15 dolar ediyor.(dolar kurunu hatırlamıyorum salladım) şimdi aldığınız kripto para 60 tl oldu. Ancak dolar 7tl olduğu için kripto paranız 9 dolara düştü. Şimdi kar mı etmiş oldunuz ?

MigrosJET

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Martyn McMillan
Devir kripto paraların devri. Altın ve döviz uzun vadede gelirini korur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ali demiray
Elimde 5000₺ gibi bir nakit var sizce altın ya da dolar alıp kazanma amacı gütmeden değerini korumaya çalışmak mantıklı mı? Yatırım tavsiyesi istemiyorum sadece merakımdan soruyorum.

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Elimde 5000₺ gibi bir nakit var sizce altın ya da dolar alıp kazanma amacı gütmeden değerini korumaya çalışmak mantıklı mı? Yatırım tavsiyesi istemiyorum sadece merakımdan soruyorum.
Ben askere gitmeden önce bir işte çalışıyordum ve artan paramı topladım. Anneme verdim. Annem bankada altın hesabına yatırdı ve bir sene olmadan ikiye katladı. 2.000 yatırdıysam 4.000 olarak geri aldım.
1 sene içerisinde fiyatları yerinde durmuyor ama paranın ikiye katlaması kar, yinede.
Yatırım tavsiyesi değildir.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
1613470839266.png

Geçen gün karşıma çıktı buraya da atmak istedim, kısaca olay :)

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Uzun vadeli yatırım yapmak istiyorsanız Altın'ı seçmek en mantıklısı.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Hepinize merhabalar, sürekli açılan konuların yanına kısa bir konu hazırlamak istedim(Yatırım tavsiyesi değildir, sadece fikirlerimdir).

Bazı soruların cevaplarıyla durumu açıklayalım.
  • Dolar/Euro/Altın alarak kar edebilir miyim?
    • Bu sorunun cevabı kısmen hayır. Çünkü bunlar istisna durumlar hariç sizin paranızın değerini korutur. Bunlar yükselirse alacağınız şeylerin fiyatı da yükselecek bu durumda eşitlenmiş olacak, yani buradan bir kar elde etmeniz zor. Ek olarak eğer kısa vadede o para size tekrar lazım olacaksa buradan da fazlaca zarar edebilirsiniz, kısa dönem için paranızı bu şekilde dönüştürmenizi önermem.
  • Peki nasıl kar edebilirim?
    • Bunun için fiyatı sürekli değişen şeylere yönelmeniz gerekiyor ve sürekli al/sat yaparak paranızın takibini yapmanız lazım. Örnek Bitcoin 20.000 dolara düşüyor siz bütün paranızı yatıyorsunuz ve Bitcoin yükseldiğinde siz bu paranızı çekip karınızı alıp çıkıyorsunuz. Bunun yanında Bitcoin ile dolarda yükselirse paranız daha fazla değerlenmiş oluyor. Aynı şeyler borsa ve hisse senetlerinde de geçerli.
  • Çok bilgim yok ne yapmalıyım?
    • Bu konularda çok bilginiz yok ise kesinlikle borsa, hisse gibi şeylere girmemelisiniz fazlaca zararlı çıkabilirsiniz. Sizin için en güvenli yatırım dolar/euro/altın olabilir. Buna ek olarak eğer devlet reformlarını değiştirir ve para birimi değer kazanmaya başlarsa yine buradan zarar etme ihtimalinizin olacağını unutmayın.
Önemli not, bu şekilde yapacağınız yatırımlar kesin kar bırakır diye bir şey yok. Buradan zararda edebilirsiniz, o yüzden tüm bunları göze almak zorundasınız.
D-dostum ilk ve ikinci madde bi’ tık çelişiyor :oops: o.O2

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Turan
alt coinlerden birine yatırım yapayım diyorum (vur kaç hesabı) ne önerirsiniz beyler

kennyR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hepinize merhabalar, sürekli açılan konuların yanına kısa bir konu hazırlamak istedim(Yatırım tavsiyesi değildir, sadece fikirlerimdir).

Bazı soruların cevaplarıyla durumu açıklayalım.
  • Dolar/Euro/Altın alarak kar edebilir miyim?
    • Bu sorunun cevabı kısmen hayır. Çünkü bunlar istisna durumlar hariç sizin paranızın değerini korutur. Bunlar yükselirse alacağınız şeylerin fiyatı da yükselecek bu durumda eşitlenmiş olacak, yani buradan bir kar elde etmeniz zor. Ek olarak eğer kısa vadede o para size tekrar lazım olacaksa buradan da fazlaca zarar edebilirsiniz, kısa dönem için paranızı bu şekilde dönüştürmenizi önermem.
  • Peki nasıl kar edebilirim?
    • Bunun için fiyatı sürekli değişen şeylere yönelmeniz gerekiyor ve sürekli al/sat yaparak paranızın takibini yapmanız lazım. Örnek Bitcoin 20.000 dolara düşüyor siz bütün paranızı yatıyorsunuz ve Bitcoin yükseldiğinde siz bu paranızı çekip karınızı alıp çıkıyorsunuz. Bunun yanında Bitcoin ile dolarda yükselirse paranız daha fazla değerlenmiş oluyor. Aynı şeyler borsa ve hisse senetlerinde de geçerli.
  • Çok bilgim yok ne yapmalıyım?
    • Bu konularda çok bilginiz yok ise kesinlikle borsa, hisse gibi şeylere girmemelisiniz fazlaca zararlı çıkabilirsiniz. Sizin için en güvenli yatırım dolar/euro/altın olabilir. Buna ek olarak eğer devlet reformlarını değiştirir ve para birimi değer kazanmaya başlarsa yine buradan zarar etme ihtimalinizin olacağını unutmayın.
Önemli not, bu şekilde yapacağınız yatırımlar kesin kar bırakır diye bir şey yok. Buradan zararda edebilirsiniz, o yüzden tüm bunları göze almak zorundasınız.
Altın uzun vadede her zaman değerlenen bir maden. Uzun vadeli bir yatırım için idealdir . Dolara yatırım yapmanın ölü bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Bitcoin gibi sanal para birimleri revaçta olmadığı yıllarda çok ciddi zarar ettirir. En uzun ama en güvenli yatırım ALTIN dır bence.

alperenn01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Alperen Ceylan
Instagram
Alperen.cyln
altın suan düştü ve yaza doğr yine kazandıracak gibi.çeyrek veya gram altın alabilirsem

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,333