Neler Yeni

Dolar neden bu kadar arttı?

Nuuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Nuuf
Dolara bir şey olmuyor zaten senin kendi para birimin değer kaybediyor. O zaman ki alım gücü ile şu an ki bir değil. O zaman aldığın ücretle daha iyi geçiniyordun. Ne böyle zam vardı ne de böyle fahiş fiyatlar. O zaman da asgari ücret azdı ama kimse oğluna bisiklet alamadı diye intihar etmiyordu. Alım gücü şu ana göre daha iyiydi.
Arkadaş ampül zekalı bir şey anlatamazsın gül geç.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,241
İsim
Diyarhan
128 milyar çöp olan bir para ekonomimizi azıcık da ayakta tutmak için yakıldı atıldı. O para halka dağıtılsa veya o para ile gelir getiren işler yapılsa bu durumda olmazdık. 128 milyar dolar ile Microsoft dan hisse alsak köşeliktik. Tesla dan alsak zengindik

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,235
İsim
Hakan
Mesajlar Silindi, konuya yazanlar aralarında halleder

Son düzenleme:

Alfha13

80+ Silver
Benim anlamadığım neden Türkiye'ye link bıraktın ki? Yoksa bir yerden mi kopyaladın?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ekonomi koronadan öncede kötüydü
Ama hocam hatırlıyorum. Pandemi öncesinde toparlanmaya gittik. Hani şahsen aile olarak biz o rahatlamayı hissettik. Pandemi oldu olan oldu.

Earth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Earth
Ama hocam hatırlıyorum. Pandemi öncesinde toparlanmaya gittik. Hani şahsen aile olarak biz o rahatlamayı hissettik. Pandemi oldu olan oldu.
Seçim vardı o yıl artı Rahip Brunson'u vermiştik sular durulmuştu

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
''2000 yılında çalışanlar asgari ücret maaşıyla 132 dolar alabiliyorlardı. 2001 yılında ise asgari ücretliler ancak 83 dolar alabildi.
Yani şu anki para birimiyle 1031TL
Fakat şu anki en düşük asgari ücret 227,36 Dolar''

Ben buraya takıldım biraz daha açabilir misin?
Abi onu bunu geç kaç tane altın alabiliyorduk en kısasından.
Şimdi bi çeyrek altın 1000₺ desek düz hesap 2 tane anca alıyor, 3.'yü borç alarak alabiliyor.
Ahhh ahhh bunların bu zihniyeti bizi bitirecek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca Google, Microsoft, Mercedes, Amazon gibi büyük firmaların yurtdışı kaynaklı olması ve Türkiye kaynaklı olan firmaların yeterince büyük olmayıp, yeterli döviz girdisini sağlayamamasındandır.
Bu tarz yerleri kuran kişilerin nasıl okullardan mezun olduğunu biliyorsun değil mi? :D
Türkiye'de bu okulu bırak adam gibi veren bir kampüs bile yok.
Nedenini soracak olursanız öncelikle Berat Albayrak sorumluluğu üstlenebilir. Ekonomiyi doğru bir biçimde yönetemedi, burada sıkıntı yok, her türlü eleştiriyi yapmak bizim eleştirimiz
Bunula birlikte Türkiye'nin herhangi bir doğal kaynağının bulunmamasıdır (petrol, doğalgaz vs.).
Doğalgaz aramalarına (yeni) başlamamış olsaydık kaç yıllık doğalgaz ihtiyacımızı karşılayabilirdik.
Bunun sorumlusu bunu zamanında yapabilecek bir hükümet varken zamanı olmayan zamanlardan kaynaklıdır.
Fakat şunun altını çizerek söylüyorum ki bunun sorumlusu AKP hükümeti değildir.
AKP Hükümeti adı altında bu partiyi kurup onu yöneten kişidir.
Çünkü CB o partinin başında ve kendisini aday gösteriyor.
Ayrıca AKP hükümetin başına gelmeden önce:
2000 yılında çalışanlar asgari ücret maaşıyla 132 dolar alabiliyorlardı. 2001 yılında ise asgari ücretliler ancak 83 dolar alabildi.
Yani şu anki para birimiyle 1031TL
Fakat şu anki en düşük asgari ücret 227,36 Dolar
Sanırım bu anlatım yeterli
Basit mantık o zamanın dolar kurunu ve altın oranını düşünelim.
O zamanlar asgari ücret alan bir baba kendisine kaç tane çeyrek altın alabiliyordu? Şimdi asgari ücret alan bir baba kaç çeyrek alabiliyor?
Bu adam oğlunu/kızını mı okutsun, evinin kirasını mı ödesin, market, kıyafet, yiyecek ihtiyacını mı karşılasın? Bunlardan hangi birini 2800₺ alan bir kişi yapabilir?
Hani Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı üç icraat:

"Ülkenin
Parasını
Çalmamaktı"

ya kani
3 icraat demi bu...
Hani Matematiği bile beceremeyen bir kimse oy vereceği kimseyi nasıl seçebilir ki?
Ekrem yerine bir de Mansur'u kast ederek icraatlerini söyler misiniz?
Ekrem İmamoğlu gayet iyi şekilde İstanbul'u yönetiyor, yapılması gerekenleri yapıyor, öğrencileri düşünüyor, onlara burs imkanı, yol ihtiyaçlarını karşılıyor. Daha 2 yıldır İBB Başkanı olan birinden tak diye çok şey bekleyemezsiniz.

AK Parti bu ülkenin 20 senedir başında neler yaptılar? Yatırımları nelerdir?
Ben neden istediğim şeyleri alamıyorum? Neden bir hayal dünyasında yaşamak durumundayım? Bu yaşta neden gözüm açık yürüyemiyorum? Sabıkalı insanlar neden hala dışarıda dolanıyor? Elin Afgan'ına, Suriyelisine o kadar yardım neden yapılıyor da benim Türk vatandaşlarıma hiçbir yardım yapılmıyor? Doğudaki insanlar neden okumak yerine çalıştırılıyor?
O kadar araştırıyorsunuz bari adam gibi düşünün de konuşun.

Son düzenleme:
En İyi Cevap
3
Kanka n'olur kaça yapıyorsun bu işi bana da söyle ben de yapıcam. Trollükte iyi para var heralde.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
1638130489481.png

Top Bottom