Neler Yeni

Dolar neden bu kadar arttı?

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Naci Ağbal gitmeseydi muhtemelen dolar şu an 5 TL'ydi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
ErayAkman
Şimdi doların yükseliş çizelgesine bakarsan Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında yükseldiğini göre bilirsin
2 dolar yükselmiyor türklirası durmadan değer kaybediyor bütün yetkiyi bir kişiye verirseniz istedi gibi yönetir ülkeyi
dur diyemezsin karşı çıkamazsın 2 olarak araştırmalarım sonucu faizi bilerek yükseltip doları isteyerek yükseltiklerine yönelik yorumlar görüyorum
bunu seçim zamanı eğer dolar düşerse anlarız dış güçleri yendik tl ye değer kazandırdık diye oy toplamak için bunu öne süre bilirler

2000 ve 2001 in alım gücüyle bu günün alım gücü bir değil şuan asgari ücret alan yoksulluk sınırnın bile altında yoksul bile değil

döviz girdisi olarak cumhurbaşkanlığı sisteminin oldu çoğu yerde yatırımcı olmaz yatırımcı olmaması normal 1 sözüyle her şey değişiyor
neden yatırım yapsın kur sürekli oynak Gelirsede ucuz işçilik var bizim insanlarımız asgari ücrete 9 10 11 12 saat çaılışıyor ve aldığı ücret 227,36
yani bedava hadi 400 dolar olsun yine bişey değil bu çalışma sistemiyle

Türkiyenin büyük bir markalarının olmaması iktidarın suçudur imkan tanımalısın örnek bir öğrenci İlk okul Orta okul Lise Üniverite okuyor
üstüne yüksek lisans yapıyor bu zamana kadar hükümet olarak bu çocuga destek çıkıyorsun okul bitiyor imkan yok iş yok
diğer ülkeler ise imkan veriyor çocuk ise gidiyor senin yıllarca eğittiğin çocuk gitti

Ve çok büyük markaların microsoft google gibi çoğunun ana merkezi dubai dedir çünkü vergi almıyor dubai
bütün gelirini oradan gösterip vergi vermiyorlar neden türkiyeye gelsinki şimdi bu markaya bu imkanı tanıya bilirmisin ?

Benim düşüncelerim bu yönde varsa farklı düşünceleriniz saygı duyar okurum

Son düzenleme:

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Şu süre zarfı içerisinde doların artmasından daha doğal bir durum yoktur.
Nedenini soracak olursanız öncelikle Berat Albayrak sorumluluğu üstlenebilir. Ekonomiyi doğru bir biçimde yönetemedi, burada sıkıntı yok, her türlü eleştiriyi yapmak bizim eleştirimiz
Fakat şu kesinlik kazanmıştır ki "128 Milyar Dolar" bir yalandır ve gerçeklikle alakası yoktur!
Ayrıca Covid-19'un tüm Dünya ekonomisini kasıp kavurması sebep olarak gösterilebilir.
Fakat doların artmasındaki en büyük sebep yani en büyük sorumluluğu üstlenen ülkenin üretimle alakası olmamasıdır.
Hani Türkiye'de ait herhangi bir dünya devi markaların bulunmamasıdır.
Bunula birlikte Türkiye'nin herhangi bir doğal kaynağının bulunmamasıdır (petrol, doğalgaz vs.).
Nasıl Araplar'ı ağzının içine bakarak izliyoruz, işte bu pertolün bolluğundandır.
Ayrıca Google, Microsoft, Mercedes, Amazon gibi büyük firmaların yurtdışı kaynaklı olması ve Türkiye kaynaklı olan firmaların yeterince büyük olmayıp, yeterli döviz girdisini sağlayamamasındandır.
Fakat şunun altını çizerek söylüyorum ki bunun sorumlusu AKP hükümeti değildir.

4 Nisan 1975 Microsoft'un kuruluş tarihi peki ya bizde neler yaşanıyordu?
-İstanbul Vatan Mühendislik Okulu'nda kendilerine 'komandolar' adını veren ülkücüler, 1 öğrenciyi öldürdüler
-Amerikan Kongresi, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanmasını kabul etti.
- Sadece 16 gün sonra Türkiye'nin Beyrut basın danışmanının otomobili Ermeni teröristlerce bombalandı.
-Türkiye'nin Viyana büyükelçisi Hüseyin Daniş Tunalıgil görev yaptığı Viyana'da Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları'na mensup üç militan tarafından düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitirdi.
Biz bunlarla uğraşırken elin adamı neler yapmış.

Ayrıca AKP hükümetin başına gelmeden önce:
2000 yılında çalışanlar asgari ücret maaşıyla 132 dolar alabiliyorlardı. 2001 yılında ise asgari ücretliler ancak 83 dolar alabildi.
Yani şu anki para birimiyle 1031TL
Fakat şu anki en düşük asgari ücret 227,36 Dolar
Sanırım bu anlatım yeterli
Hani Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı üç icraat:

"Ülkenin
Parasını
Çalmamaktı"

ya kani
3 icraat demi bu...
Hani Matematiği bile beceremeyen bir kimse oy vereceği kimseyi nasıl seçebilir ki?
Yalan bunlar. Bizi kıskanıp üzerimizde oyun oynuyorlar. Bunlar hep dış minnakların oyunları. Bir düğmeye basıyorlar dolar yükseliyor.

1638166938907.png
!

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ne Kafası Yaşamışsın Bilmiyorum Ama Şöyle Bir Örnek Veriyim.

2009 Yılında 150 TL'ye Kipa Adı Verilen Kaliteli Bir Marketten Bütün Bi Alışveriş Sepetin Doldururken.

Şimdi Kıytırık Bimde 2-3 Tane bir şey Alsan O Fiyata Geliyor.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Ne Kafası Yaşamışsın Bilmiyorum Ama Şöyle Bir Örnek Veriyim.

2009 Yılında 150 TL'ye Kipa Adı Verilen Kaliteli Bir Marketten Bütün Bi Alışveriş Sepetin Doldururken.

Şimdi Kıytırık Bimde 2-3 Tane bir şey Alsan O Fiyata Geliyor.
Yoo ben bimden 150 tane bim keki alıyorum üstüne param da kalıyor. Yalan hep bunlar!

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,590
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
ahahahahahahahahahahaha :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

DeH$et

80+ Silver
Hocam İstanbul'da yaşıyorum ve öğrenciyim. Bahsettiğiniz hizmetlerin hiçbirini görmedim mlsf. Herkese yapılacak diye bir şey yok tabi keşke yapılsa o ayrı fakat çevremin geniş olmasına rağmen bu destekleri alan/alabilen kimse yok :/ sokağımizda ihtiyaç sahibi 2-3 kişilik bi aile var, ibbden destek talep ettiklerinde devlet tarafından destek aldıklarından dolayı talepleri reddedildi. Devletten aldıkları destekte o aileyi zengin fln yapmıyor 😒 şahsen İmamoğlu'nun bu yazdıklarım gibi birçok hatası var. Kendisi de Mansur Yavaş gibi belediye başkanlığı yapsa koltuğu garantiler ama bu gidişle sanmıyorum.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,875
Üyeler
161,926
Son üye