SadeceSeyf
80+ Gold
Beyler gençliğimiz elenmiştir.
FED bizim için hikaye, bizim için önemli olanlar kendi iç yapımızda verilen kararlar oluyor. Mesela PPK toplantısında eğer faiz arttırımı gelmez veya yeni bir ekonomik plan proje vs çıkmaz ise FED faiz indirimi yapsa bile bizde dolar tırmanmaya devam edebilir. Enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda iç meselelerde verilen kararlar kritik öneme sahip oluyor. Artık yüksek kur' dan bıktık, umarım eskisi gibi olmasa da en azından doları 10-12 seviyesinde bir kaç yıl tutabilirsek gelecekte daha düşük kur dengesi için zaman ve ortam oluşur, iyi olur. Tabii ki bunun için önlemler, ekonomik reformlar vs gerekiyor. Zamanla yaşayıp öğreneceğiz, benim gibi bir standart vatandaşın yapabileceği pek bir şey yok. İyi kötü izliyoruz. Umarım iyi yönde şeyler olur.FED'in snowball etkisi , umarım burada bitmiştir.
Hammaddeyi dolarla almıyor musun ? Bak akaryakıt fiyatlarına anlarsın etkisi olup olmadığınıHayat pahalılığın direkt dolarla alakası yok.Bozuk düzen ve karaborsacılık ilk sırada dolar 18.50 yken hayat daha ucuzdu.Dolar işin bahanesi yok hammaddeyi dolarla alıyoruz yok stoğu yüksekken aldık.Yalanlarına inanmayın artık...
Memleketin bu hali o yorumlar yüzünden zaten.Şu kadar temiz kafada olsaydım yeter valllahi. Neymiş doların hayat pahalılığına direkt etkisi yokmuş. Hahahaha hiç güleceğim yoktu.
Zaten dolar satışı yapa yapa daha çok zarara sokuyorlardı merkez bankasını. Bıraksalar da nereye çıkacaksa çıksın artık. Korkmaktan belki ihtiyacım olur diye bir sürü şey almaya başladım, deli oldum.
bilgisayar toplucam görmesin 20yiBakalım 20 yi ne zaman göreceğiz