Neler Yeni

Dolar Yüzünden Sistem Parçaların Fiyat Değişimi :(

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Son gelen bu. Başka da yok zaten. Paranın yurt dışına hızlı gitmesini engelliyorlar yoksa ekonomi daha kötü olacak ama Türkiyede üretimi olmayan hiçbir ürüne ekstra vergi gelemez. Bizde vergi %18-20'iken diğer ülkelerde %15-18 arasında değişiyor. Telefon, PS ve arabaları saymazsak.
Kanka demek istediğim vergi aynı ürün kategorisine gelen vergiler. Misal satın aldığınız rtx ekran kartının faturasında yer alan vergi oranlarından bahsediyorum. Yoksa devletin getirdiği son vergileri değil. Ben yanlış ifade ettim kendimi başta afedersin. Demek istediğim bu idi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakın dostlar siyasetten nefret ederim ve siyasette her zaman tarafsızım, hiçbir partiyi desteklemedim ama bu yaptığınız yanlış ekonomi kötü ancak bu her gün bir ürünü getirip işte şu ürün şu kadar olmuş demek yanlış bir hareket ve siz bir de üstüne siyasete giriyorsunuz.
Bir daha böyle konular açılmasın lütfen
Kanka burada kimse siyasete girmedi. Seviyeli bir biçimde tartışıyoruz. Gerçekler bu şekilde ne yapabiliriz ki?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Kanka demek istediğim vergi aynı ürün kategorisine gelen vergiler. Misal satın aldığınız rtx ekran kartının faturasında yer alan vergi oranlarından bahsediyorum. Yoksa devletin getirdiği son vergileri değil. Ben yanlış ifade ettim kendimi başta afedersin. Demek istediğim bu idi.
Birçok vergi var doğru istersen bi karşılaştırma yaparım. Bende aradaki farkı çok bilmiyorum.
2 tane aynı ürünün faturasını bulursak bakalım. Türkiye vs başka bir ülke.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Kanka burada kimse siyasete girmedi. Seviyeli bir biçimde tartışıyoruz. Gerçekler bu şekilde ne yapabiliriz ki?
Yukarıda bir arkadaş yapmıştı o yüzden dedim forum da daha önceden olan ama aktif olmayan bir üye

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Vikings izlemiş belli . 8. yüzyılda olsak olsak vergi ödemekten bıkan çiftçi olurduk.
Dizi fanboyu damgası yediğime göre her şey tamam oldu. Biraz da tarihi eşelersen İskandinavya da sadece nors ırkından gelen insanlar olmadığını anlarsın. Ayrıca bir medeniyet değil kültür bölgesi olduğu için otoriter baskıcı bir yönetim de olmazdı. Bireyselcilik üzerine yeşermiş mitolojik bir hayatım olurdu. Benim yaşamak istediğim dönemi seçmek ve üzerine yorum yapmak sana mı düştü?

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Dizi fanboyu damgası yediğime göre her şey tamam oldu. Biraz da tarihi eşelersen İskandinavya da sadece nors ırkından gelen insanlar olmadığını anlarsın. Ayrıca bir medeniyet değil kültür bölgesi olduğu için otoriter baskıcı bir yönetim de olmazdı. Bireyselcilik üzerine yeşermiş mitolojik bir hayatım olurdu. Benim yaşamak istediğim dönemi seçmek üzerine yorum yapmak sana mı düştü?
O diziyi izlediğim de aynısını ben de düşündüğüm için böyle bir şey dedim yoksa banane istediğin dönem de yaşamandan. Bir yanlışlık ettiysem Özür Dilerim.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ekonomimiz iyi değil (nokta). Hatice ye değil neticeye bakalım. Bildiğin iyi değil. Bunu anlamak da zor değil. Cahil değiliz hepimiz bilgili kültürlü insanlarız. Ekonomimiz diğer ülkelere göre k-ö-t-ü.

Çikohan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
dd
İlki 24 Temmuz 2020 ye ait Gaming gecesindeki monitör
İkincisi 18 Ekim 2019 a ait Gaming gecesindeki monitör
Bu Bile Özetlemeye yeter
M2SSD Lere bakalım aynı markanın
İlki 18 Ekim 2019 un ve aynı modelin 1TB Versiyonu
İkincisi 17 Temmuz 2020 in 512 GB Versiyonu
Son olarak ilk resim 23 Ekim 2019 Tarihine ait
En son resimdede aynı monitörün şimdiki fiyatı
Bunlar Bile Özetlemeye yeter daha çok örnek varda...
Özellikle Konuyu Gaming Gecesinden Açtım Ki Aradaki Farkları Görebilesiniz
Almanya biletim nerde kaldı?

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

DonanımFikir

Bahtsız Bedeviyim
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası