Neler Yeni

doları baskılamak için artık döviz satışı yapılmayacak

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,682
İsim
marilyn
hafize gaye erkan (merkez bankası başkanı) kuru baskılamak için döviz (rezerv) satışı yapılmayacağını açıkladı

umarım eskiden olduğu gibi alım gücü bi nebze artar doların düşeceğini sanmıyorum ama alım gücünde artış umarım olur

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
hafize gaye erkan (merkez bankası başkanı) kuru baskılamak için döviz (rezerv) satışı yapılmayacağını açıkladı

umarım eskiden olduğu gibi alım gücü bi nebze artar doların düşeceğini sanmıyorum ama alım gücünde artış umarım olur
Yav daha dün düşürdüler hala da satıp baskılıyorlar neyin açıklaması bu?

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Dolar düşmezse alım gücü nasıl artacak?

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,682
İsim
marilyn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bunun basit açıklaması var kişi başına gelir artacak şu asgari maaş verilen genellikle öğrencilerin çalıştığı işlere giden insanların sayısı azalıcak bunun için daha çok yolumuz var tabii ki merkez bankasının başına geçen insanlar kendi üstlerine düşen görevi yapıyor bundan sonra mültecileri göndermek ve eğitimi kaliteli hale getirmek kalıyor

eğitim ailede başlıyor çoğu eğitimsiz cahil garip türeme insanın ailevi sorunları oluyor yeterince vakit ayırılmamış ilgi görmemiş oluyorlar bu koşulları yerine getirnce zaten zamanla her şey yoluna girecektir şu anki maaşlarla bu kurda evet geçinilmesi zor ama bu kadar basım para varkende kurun düşmesi imkansız o yüzden para basmadan kişi başı gelir arttırılması hedeflenerek refah seviyesi arttırılabilir

Sir Cem T-oker

80+ Gold
En büyük örnek japonya
Mesaj otomatik birleştirildi:

En büyük örnek japonya
IMG_6371.jpeg

En büyük örnek japonya

IMG_6371.jpeg
japonya ekonomisi dünyanın en büyük 3. Ekonomisi..
Asgari ücret 1408$
“TEMEL” emekli maaşı 450$ yani adamların emeklisinin aldığı maaşı senin çalışanın alamıyor .d

Dolar 30 olup, asgari ücret 1000$ olursa benim için hiç sıkıntı olmaz.

Boşverin avrupaya veya amerikaya göçü. Koskoca asya duruken..

Son düzenleme:

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,166
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
En büyük örnek japonya

Alıntıyı görüntüle

Asgari ücret 1408$
“TEMEL” emekli maaşı 450$ yani adamların emeklisinin aldığı maaşı senin çalışanın alamıyor .d

O adamlar üretimi çok iyi yapıyorlar onlar yapabilir ama biz neyimize güveniyoruz, bir de bu işin ekonomi harici olumsuz sebepleri var, yurt dışından gelen yabancı bir adam euroyu tl ye çevirdiği zaman çuvalla para alıp dalga geçiyorsa, türk parası bu kadar mı değersiz diyorsa bu benim onuruma dokunur.

The Batman

80+ Silver
En büyük örnek japonya

Alıntıyı görüntüle

Asgari ücret 1408$

Boşverin avrupaya veya amerikaya göçü. Koskoca asya duruken..
japonca ögrenmek zor iş

Sir Cem T-oker

80+ Gold
O adamlar üretimi çok iyi yapıyorlar onlar yapabilir ama biz neyimize güveniyoruz, bir de bu işin ekonomi harici olumsuz sebepleri var, yurt dışından gelen yabancı bir adam euroyu TL ye çevirdiği zaman çuvalla para alıp dalga geçiyorsa, türk parası bu kadar mı değersiz diyorsa bu benim onuruma dokunur.
japonca ögrenmek zor iş
Bu adamlar 2 atom bombası yedikten sonra bu hale geldiler. Geçmişlerinden ders çıkartıp geleceklerini şekillendirdiler.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,682
İsim
marilyn
O adamlar üretimi çok iyi yapıyorlar onlar yapabilir ama biz neyimize güveniyoruz, bir de bu işin ekonomi harici olumsuz sebepleri var, yurt dışından gelen yabancı bir adam euroyu TL ye çevirdiği zaman çuvalla para alıp dalga geçiyorsa, türk parası bu kadar mı değersiz diyorsa bu benim onuruma dokunur.
kişi başı gelir artacağı zaman bir takım şeylerde yabancılar için ucuzken bizim için pahalıykan bi nebze eşit duruma düşer

sonuçta asgari maaş zam haberi geldiğinde çoğu şey zamlanıyor neden çünkü o parayı iş verenin bir yerden karşılaması lazım dediğim gibi biraz çelişkili gelebilir ama zamanla bunlar bir dengeye girecektir 2015 de uygulansa mülteciler gelmese aşırı popülasyon özendirilmese çin gibi olunmaya çalışılmasa şu an çok iyi durumda olabilirdik açık konuşmak gerekirse bunların suçlusu rte den başkası değildir umarım gelecek senelerde hızlıca üretip hızlıca satabileceğimiz ürünlere destek artar araba vb göz boyamak için yapılan projelerden zarara sokacak işlerden uzak durulur yanlış anlaşılmasın yapılnasın demiyorum ama açıkca araba üretip satmak yeri ve zamanı değil hadi ww gibi halkın arabası vs olsun diyelim ama togg bütçe dostu bir araba değil bana göre türkiye şartlarında araba alabilmeniz için orta düzey geliriden çok zengin olmanız lazım ha gene alırsın ama 4828483 ay %4828483 faizli krediyi ödeyebilmek için ömrünü tüketirsin

Bu adamlar 2 atom bombası yedikten sonra bu hale geldiler. Geçmişlerinden ders çıkartıp geleceklerini şekillendirdiler.
bizde hala sağ sol tartışması yapıp şeriat uygulamaya çalışalım 2 temmuzdaki madımak otelinde yapılan katliamdan bi 💩 ders çıkarmamışız demekki

Sir Cem T-oker

80+ Gold
kişi başı gelir artacağı zaman bir takım şeylerde yabancılar için ucuzken bizim için pahalıykan bi nebze eşit duruma düşer

sonuçta asgari maaş zam haberi geldiğinde çoğu şey zamlanıyor neden çünkü o parayı iş verenin bir yerden karşılaması lazım dediğim gibi biraz çelişkili gelebilir ama zamanla bunlar bir dengeye girecektir 2015 de uygulansa mülteciler gelmese aşırı popülasyon özendirilmese çin gibi olunmaya çalışılmasa şu an çok iyi durumda olabilirdik açık konuşmak gerekirse bunların suçlusu rte den başkası değildir umarım gelecek senelerde hızlıca üretip hızlıca satabileceğimiz ürünlere destek artar araba vb göz boyamak için yapılan projelerden zarara sokacak işlerden uzak durulur yanlış anlaşılmasın yapılnasın demiyorum ama açıkca araba üretip satmak yeri ve zamanı değil hadi ww gibi halkın arabası vs olsun diyelim ama togg bütçe dostu bir araba değil bana göre türkiye şartlarında araba alabilmeniz için orta düzey geliriden çok zengin olmanız lazım ha gene alırsın ama 4828483 ay %4828483 faizli krediyi ödeyebilmek için ömrünü tüketirsin

bizde hala sağ sol tartışması yapıp şeriat uygulamaya çalışalım 2 temmuzdaki madımak otelinde yapılan katliamdan bi 💩 ders çıkarmamışız demekki
Düşünce özgürlüğü olmadıktan sonra sağdan soldan kurtulamayız zaten.

Bugün cola turka’nın batış hikayesini dinledim. Batmasında sebep olan yine kendi ülkesindekiler. Biz birbirimizi yediğimiz sürece gelişemeyeceğiz.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,682
İsim
marilyn

Bugün cola turka’nın batış hikayesini dinledim. Batmasında sebep olan yine kendi ülkesindekiler. Biz birbirimizi yediğimiz sürece gelişemeyeceğiz.
öyle cola turka aslında çoğu kola markasında iyiydi tadı tuzu tam yerindeydi globalde rakip halina gelip tahtı kapabilirdi yapacak bir şey yok

Top Bottom