Donanım Arvişi F. vs Technopat F.

w.mert

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
153
Sevdiğiniz veya Sevmediğiniz özellikleri::kedi::F:

Donanım arşivi:
Kurallar daha iyi
Yaş ortalaması çok düşük
Moderatörler iyi
Aktiflik technopat a göre biraz daha az
Konularda çok fazla troll yapılıyor

Technopat
Kurallar gereksiz katı
Yaş kitlesi donanım arşivine kıyasla daha yüksek
Aktifliği iyi

Burada ortam daha güzel daha eğlenceli

Buradakiler doğal olarak DA diyecekler.
TP her açıdan "forum" olmanın karşılığını veriyor ve tam da temsili bir forum.

Buranın saçmalıklarından birisi şu, ban yiyen insan foruma giremiyor. TP'de ban yersen foruma girebilirsin ama mesaj yazıp reaksiyon atamazsın. Burada ise direkt foruma giremiyorsun ve forumun amacı yardımlaşma olduğuna göre bu da yardım alacak kişinin önünü kesiyor. Bir forumun, "forum" adabına uymayan kuralı.

TP'de 10 kişi varsa burada bir kişi var, doğal olarak yardım alma şansın daha fazla. Teknik konuları orada açıyorum mesela.

Burada konu dışına bakın hep aynı kişiler, aynı isimler konu açıp aynı kişiler cevap veriyor. Sanki DC sunucusu gibi. Kendi kendimize takılıyoruz.

TP'de olgun üye daha fazla, burada yaş oranı düşük. Bu da konularda aşırı bilgi kirliliği yaratıyor ve bu küçük yaştaki kişiler olgun davranamıyor.

Misal ciddi konularda (Din-Felsefe) gibi. Bu konularda küçük yaştakilerin yazdıkları yorumlar o kadar cahilce ki. Forum dışından gelip bu konuya bakan adamın gözünde "forum için" kötü bir izlenim oluşturuyor.

TP ortamı daha sert ciddi
DA ortamı troll

Buranın saçmalıklarından birisi şu, ban yiyen insan foruma giremiyor. TP'de ban yersen foruma girebilirsin ama mesaj yazıp reaksiyon atamazsın. Burada ise direkt foruma giremiyorsun ve forumun amacı yardımlaşma olduğuna göre bu da yardım alacak kişinin önünü kesiyor. Bir forumun, "forum" adabına uymayan kuralı.
Misal ciddi konularda (Din-Felsefe) gibi. Bu konularda küçük yaştakilerin yazdıkları yorumlar o kadar cahilce ki. Forum dışından gelip bu konuya bakan adamın gözünde "forum için" kötü bir izlenim oluşturuyor.
Özellikle bu ikisine katılıyorum.

Sevdiğiniz veya Sevmediğiniz özellikleri::kedi::F:
Technopat'ın en sevdiğim özelliği kurallarıdır. Kuralların neticesinde forumda belli bir seviyede saygı ortamı, tartışma kültürü yaratılmıştır.

Bu forumun kısa sürede gözlemlediğim en büyük eksisi saygı ve tartışma kültürünün olmamasıdır. Birbirine küfre varabilecek ifadeler kullanan çokça kullanıcı gördüm. Eh, kuralların esnekliğinden olsa gerek. Çok fazla bordo klavyeli var ortalıkta.

Buradakiler doğal olarak DA diyecekler.
TP her açıdan "forum" olmanın karşılığını veriyor ve tam da temsili bir forum.

TP'de 10 kişi varsa burada bir kişi var, doğal olarak yardım alma şansın daha fazla. Teknik konuları orada açıyorum mesela.

Burada konu dışına bakın hep aynı kişiler, aynı isimler konu açıp aynı kişiler cevap veriyor. Sanki DC sunucusu gibi. Kendi kendimize takılıyoruz.

TP'de olgun üye daha fazla, burada yaş oranı düşük. Bu da konularda aşırı bilgi kirliliği yaratıyor ve bu küçük yaştaki kişiler olgun davranamıyor.

çok haklı bir yorum

Geri