Yardım Donanıma Ayrılmış Bellek Sorunu

Berkantto

80+
Reaksiyon skoru
164
Merhaba iyi forumlar. 2019 yılı nisan mayıs gibi aliexpress üzerinden 1100tl civarına bilgisayar toplamıştım o zaman 2x4gb atermiter ddr3 almıştım ilk başta ramlerde sorun yoktu 8gb olarak kullanabiliyordum geçen sene 2020 mart ayı gibi bilgisayarda donmalar başlayınca görev yöneticisinden baktığımda 4gb kullanılıyor 4gb ise donanıma ayrılmış olarak gözüküyordu .
Asıl sorum şu 1 numaralı ramde sıkıntı yok tek başına veya 2 li takılınca açılıyor 2 farklı slotta denendi 2.ramde ise tek başına kullanıldığında görüntü gelmiyor ama diğer ramla takınca bilgisayar açılıyor bu ram çöp mü oldu eğer bozuk olsaydı 2li takılınca sistem neden açılıyor diye merak ediyorum ama tek başına kullanılınca ise açılmaması bir sıkıntı olduğunu belli ediyor

Merhaba iyi forumlar. 2019 yılı nisan mayıs gibi aliexpress üzerinden 1100tl civarına bilgisayar toplamıştım o zaman 2x4gb atermiter ddr3 almıştım ilk başta ramlerde sorun yoktu 8gb olarak kullanabiliyordum geçen sene 2020 mart ayı gibi bilgisayarda donmalar başlayınca görev yöneticisinden baktığımda 4gb kullanılıyor 4gb ise donanıma ayrılmış olarak gözüküyordu .
Asıl sorum şu 1 numaralı ramde sıkıntı yok tek başına veya 2 li takılınca açılıyor 2 farklı slotta denendi 2.ramde ise tek başına kullanıldığında görüntü gelmiyor ama diğer ramla takınca bilgisayar açılıyor bu ram çöp mü oldu eğer bozuk olsaydı 2li takılınca sistem neden açılıyor diye merak ediyorum ama tek başına kullanılınca ise açılmaması bir sıkıntı olduğunu belli ediyor
Msconfig ön yükleme gelişmiş ayarlar kısmı ss alabilirmiyim?

Aynı sorun bende de vardı 8 GB ramin 4.1'ini sistem kullanıyordu tek ramla çalıştırmaya denediğim zaman donanım harcaması 58mb ye inmişti fakat çift taktığım zaman çalışmıyordu problemi şöyle çözdüm öncelikle çift ramle çalıştırma şeklim şuydu bios ayarlarından bir oynamaya yaptıysan onları fabrika ayarlarına geri çek eğer anakartın 4 soketli ise kullanım kılavuzundan doğru 2 soketi kullandığına emin ol (genellikle 1 ve 3 soketler olur yine de kontrol etmeni tavsiye ederim) bunları yaptığım zaman bilgisayar tekrardan çalışmaya devam etmişti.
donanım için ayrılan bellek sorununu da hiç bilimsel olmayan bir yolla çözdüğümü söyleyebilirim öncelikle tek rami çıkartıp bilgisayarı o şekilde başlattığım zaman bilgisayar başta ram miktarını değiştiğini fark edip ona göre bir ayarlama yapmak ister misiniz diye sordu o kısmı onayladım (normalde 4.1 gb ram harcadığından dolayı elimdeki 4 gb ram le bu kadar harcayamayacağı için farklı bir şekilde çalışacağını umdum umduğum gibi de oldu ) sonra bilgisayar çalıştıktan ve donanıma ayrılan miktarı kontrol ettikten sonra bilgisayarı tekrardan kapatıp diğer rami ekledim bu sefer de öncekinde olduğu gibi bilgisayar ram değişimini farketti ve ona göre ayarlama yapmayı teklif etti bu sefer o kısmı onaylamayıp direkt çalışmasını söylediğim zaman 8Gb ramin 58 mbsi donanıma ayrılmıştı ve kasma sıkıntılarım sonra ermişti.
(Sağlam bir teknik bilgiye sahip değilim sahip olan arkadaşlar seni yüksek ihtimalle daha iyi yönlendirir arkadaşlar gelip ben kınamaz umarım bende bu şekilde halloldu bir çok yöntem denedim beni de şaşırtan bir şekilde bu şekilde halloldu paylaşmak istedim umarım bendeki gibi olur senin bilgisayarında halledersin kolayca yaklaşık 1 gün boyunca uğraştığım için biliyorum gerçekten sinir bozucu bir durum)
Denediğim bazı çözümler:
1.Biosu güncellemek
2.Bios üzerinden Advenced Featrures veya Advenced chipset settings seçeneği içinden graphic setting veya memory veya share memory veya memort remap feture kısımlarını aramak enable ise disable yapmak (benim biosumda böyle bir kısım yoktu ondan işime yaramadı fakat sende varsa bu şekilde halledebilirsin)
3.Çalıştır kısmına msconfig yazıp Ön Yükleme> Gelişmiş Seçenekler >Bellek üst sınırı tikli ise tiki kaldırmak tikli değil ise tikleyip ram'in kaç mb ise o değeri girmek (8gb ise 8192mb)
bu yollar benim işime yaramadı fakat yarayan arkadaşlar illaki vardır belki senin de yarar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,373
Üyeler
185,085
Son üye
heromero23
Geri