Neler Yeni

Donanıma Ayrılmış Ram Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hamza efe Baltacı
Bilgisayarımda 16 gb ram bulunmasına rağmen sistem bilgilerinde donanıma ayrılmış 8gb ram olduğu yazıyor. bunun çözümü için internette sistem yapılandırmasından çözmemiz gerektiği yazıyor ama bende işe yaramadı. Bende ram leri çıkarıp taktım ve gene işe yaramadı ne yapacağım bilmiyorum.

Hasdur Bakiye

80+ Bronze
Bilgisayarımda 16 gb ram bulunmasına rağmen sistem bilgilerinde donanıma ayrılmış 8gb ram olduğu yazıyor. bunun çözümü için internette sistem yapılandırmasından çözmemiz gerektiği yazıyor ama bende işe yaramadı. Bende ram leri çıkarıp taktım ve gene işe yaramadı ne yapacağım bilmiyorum.
İşlemcin Nedir ?

EsdeathSama

80+ Bronze
Bios sıfırlamayı dene. Eğer olmazsa işlemci vidalarını 1-2 kademe gevşet. RAM kontrolcüsü işlemcinin üstünde olduğu için böyle sorunlar olabiliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hamza efe Baltacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcin Nedir ?
Amd ryzen 5 2600 six core-processor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios sıfırlamayı dene. Eğer olmazsa işlemci vidalarını 1-2 kademe gevşet. RAM kontrolcüsü işlemcinin üstünde olduğu için böyle sorunlar olabiliyor.

Teşekkürler, bugün deniyeceğim

EsdeathSama

80+ Bronze
Amd ryzen 5 2600 six core-processor
AM4lerde daha çok oluyor bu olay nedense. Bir de soğutucu vidaları olacak hocam işlemci değil yanlış söylemişim :)

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Performans yaz arama çubuğuna gelişmişten sanal ram vardır oradan özel boyut deyip altta önerilen yazar onu yaz maksimum ve minimum a uygula de yeniden başlat sonucu söyle bakalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hamza efe Baltacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Performans yaz arama çubuğuna gelişmişten sanal ram vardır oradan özel boyut deyip altta önerilen yazar onu yaz maksimum ve minimum a uygula de yeniden başlat sonucu söyle bakalım.
malesef

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,351
İsim
Selim
Ramler aynı mı marka/model bilgileri nedir? Biz de arkadaşa yeni ram aldık eskisi 3000di yenisi 3200 cl18 uymadı donanıma ayrılmış 8 diyip tekini calistirmiyordu.

Top Bottom