Donma sorunu

Vascary

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar. Bilgisayarı alalı 2 ay oldu fakat aldığım zamandan beri oyun açık değilken bile masaüstünde donmalar yaşıyorum. Bazen anlık girip geçiyor bazen ise kapatana kadar sürekli devam ediyor. Ssd de sorun olduğu düşüncesiyle test yaptığımda yazma değerinin az olduğunu gördüm ve kontrol etmeleri için ssd yi aldığım yere gönderdim ama bir sorun bulamadıklarını söyleyip geri gönderdiler. Birkac hafta daha bir sorun olmadı fakat şu sıralar tekrar oluyor. Pc özellikleri;
Amd Ryzen 5 3600
Gigabyte b450m s2h
Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6Gb
Adata su630 480Gb
Team T-Force Vulcan Z 2x8(16)Gb 3200MHz
Birde dropun girdiği zaman görev yöneticisinin performans kısmından gpu ya baktığımda 3d ve copy bölümlerinde dropların olduğu net bir şekilde görünüyor daha çok 3d bölümünde. Ekran kartının driveri güncel. Sıcaklık değerlerinde de bir sorun yok.

Bağlantılarının bir sıkıntı yoktur diye umuyorum. PSU ne kadar?

Disk hatalı olma ihtimali yüksek geri bişey kalmıyor kronik sorunlu bir Ssd

Ekran kartını değiştiremem ama ssd yi değiştirip deneyeyim en iyisi. Bu arada en son giren dropta mavi ekran vermişti. Tekrar kapatıp açılınca düzeliyor, bir süre sonra girerse tekrar giriyor girmezse de uzun bir süre daha girmiyor.

Bende öyle düşünüyorum. Ekran kartında olma ihtimali var mıdır?
Sanmam ama her ihtimali değerlendirmek adına yapabileceğin birkaç şey var.
  1. Ekran kartını sök onboard ekrankartı ile dene
  2. Ramleri sırasıyla sökerek dene
  3. Elinde başka bir Hdd varsa sistemi ona kurarak dene
halen sorun devam ediyorsa geriye board, cpu ve psu kalıyor zaten.
Bunları yapmadan önce herbir parçanın en son driver sürümlerinin yüklü olduğundan ve Anakart bios update ini yaptığından emin ol.

Sanmam ama her ihtimali değerlendirmek adına yapabileceğin birkaç şey var.
  1. Ekran kartını sök onboard ekrankartı ile dene
  2. Ramleri sırasıyla sökerek dene
  3. Elinde başka bir Hdd varsa sistemi ona kurarak dene
halen sorun devam ediyorsa geriye board, cpu ve psu kalıyor zaten
Denerim ama uzun zaman alır. çünkü sorun bir süre kullanınca oluyor. Yani sürekli olmuyor ama olursa da geçmiyor.

Denerim ama uzun zaman alır. çünkü sorun bir süre kullanınca oluyor. Yani sürekli olmuyor ama olursa da geçmiyor.
Malesef benim bildiğim yapabilecek başka bir şey yok. Tabi işletim sisteminin temiz olduğunu ve arka planda çalışan programlarının sıkıntısız çalıştığını varsayarsak. Kolay gelsin kardeşim.

Geri