Neler Yeni

Dönüştürücü ile M2 ssd takmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hamdi akkuyu
Elimde fazladan 1 adet sn570 WD blue M2 ssd var. M2 slotum dolu. Pcie dönüştürücü ile M2 takacam ama ekran kartı pcie express slotunu kapladığı için uzatma kablosu ile uzatıp ucuna dönüştürücü ile M2 takacam sorun yasarmiyim hızın düşeceğini farkındayım sadece çalışıp calismicagini öğrenmek istiyorum. Resimlerini koydum aparatları.

Ekler

• Screenshot_2023-01-01-16-27-12-283_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    Screenshot_2023-01-01-16-27-12-283_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    537.7 KB · Hit: 41
  • Screenshot_2023-01-01-16-26-54-606_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    Screenshot_2023-01-01-16-26-54-606_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    620.3 KB · Hit: 48

Rabiotta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Mert Furkan Can
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar,oyunlar,diziler
ne kadar bi kayıp olur bende depolama almak istiyorum 500gb m2 1tb hdd var 1tb daha m2 ssd almak istiyorum

abcdefg1234

80+ Silver
Elimde fazladan 1 adet sn570 WD blue M2 ssd var. M2 slotum dolu. Pcie dönüştürücü ile M2 takacam ama ekran kartı pcie express slotunu kapladığı için uzatma kablosu ile uzatıp ucuna dönüştürücü ile M2 takacam sorun yasarmiyim hızın düşeceğini farkındayım sadece çalışıp calismicagini öğrenmek istiyorum. Resimlerini koydum aparatları.
Sadece soldaki dönüştürücü ile max 800 mb/s okuma ve yazma hızı alıyorum. Sağdaki uzatıcı kabloda kaç mb/s okuma yazma hızı veriyor ona da bi bakın bence.

Birde ben olsam 2 dönüştürücüyle m2 SSD kullanmak yerine bi tane sata ssd takardım ama siz bilirsiniz yinede.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,400
İsim
Berk
Hız konusunda kullanacağınız adaptör ve uzatma büyük değişiklik gösterir, tahminen ANAKART x1 slotunuz pcie 3.0 bant genişliğindedir takacağınız ssd zaten kaliteli bir ssd ve 3.0 olduğundan çok cüzzi miktar gecikme yaşarsınız , problemsiz kullanırsınız. Fakat görseldeki uzatma kablosu pek dayanıklı gibi gelmedi. Ekran kartına yakın olacağından, ayriyeten ssd yük bindiğinde ısınmada problem çıkabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hamdi akkuyu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece soldaki dönüştürücü ile max 800 mb/s okuma ve yazma hızı alıyorum. Sağdaki uzatıcı kabloda kaç mb/s okuma yazma hızı veriyor ona da bi bakın bence.

Birde ben olsam 2 dönüştürücüyle m2 SSD kullanmak yerine bi tane sata ssd takardım ama siz bilirsiniz yinede.
Elimde M2 olduğu için satıp sata almak mantıklı gelmiyor ileriye dönük bir yatırım değil sata ssd.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hız konusunda kullanacağınız adaptör ve uzatma büyük değişiklik gösterir, tahminen ANAKART x1 slotunuz pcie 3.0 bant genişliğindedir takacağınız ssd zaten kaliteli bir ssd ve 3.0 olduğundan çok cüzzi miktar gecikme yaşarsınız , problemsiz kullanırsınız. Fakat görseldeki uzatma kablosu pek dayanıklı gibi gelmedi. Ekran kartına yakın olacağından, ayriyeten ssd yük bindiğinde ısınmada problem çıkabilir.
Uzatma kablosu arastiricam daha. Evet x1 slot 3.0 destekli eldeki M2yi satıp sata ssd almak mantıklı olmadığı için bu şekil kullanıcam ilerde anakart değiştirince uğraşmamak için.

ne kadar bi kayıp olur bende depolama almak istiyorum 500gb m2 1tb hdd var 1tb daha m2 ssd almak istiyorum
X1 slotun pcie 3.0 destekliyorsa Max 1000mb hız oluyor dönüştürücü ile kullandığında hız 900 civarına düşüyor ben ekstra bir dönüştürücü ile daha kullanıcam ne kadar olcak hız bilmiyorum:)

Son düzenleme:

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,400
İsim
Berk
Elimde M2 olduğu için satıp sata almak mantıklı gelmiyor ileriye dönük bir yatırım değil sata ssd.

Uzatma kablosu arastiricam daha. Evet x1 slot 3.0 destekli eldeki M2yi satıp sata ssd almak mantıklı olmadığı için bu şekil kullanıcam ilerde anakart değiştirince uğraşmamak için.
Elinizde m2 var o dururken gidip sata ssd almak akıl işi değil zaten. Taş çatlasın m2 adaptörleri için yapacağınız masraf 500gb sata ssd fiyatının 3te 1 denk gelir.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

X1 slotun pcie 3.0 destekliyorsa Max 1000mb hız oluyor dönüştürücü ile kullandığında hız 900 civarına düşüyor ben ekstra bir dönüştürücü ile daha kullanıcam ne kadar olcak hız bilmiyorum:)

bu daha mantıklı bence

Rabiotta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Mert Furkan Can
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar,oyunlar,diziler

Hmm cok düşüyormuş sata alsak daha mantıklı oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hamdi akkuyu

abcdefg1234

80+ Silver

Ben yanlış anlamışım. Fazladan m2 niz varmış zaten. Dönüştürücülerle kullanın o zaman. 800 e 800 mb/s hız alırsınız

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Yarın bunu bir olceyim ekran kartının altına sigarmi diye. Birde diyelimki sığdı ekran kartının fanlarının hemen altında calisicak ısı anlamında sıkıntı olustururmu acaba
bence çok bir şey değişmez, fakat benim anakartta ekran kartı üstündede bu girişten var, sende bi bak istersen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,889
Üyeler
167,735
Son üye
Emuru
Top Bottom