Çok güzel bir adım atmışsın tebrik ederim. Sana tavsiyem ne kadar çok kitap bitirdiğindense o kitapların sana kattığına odaklanman olur. Einstein'in şöyle bir alıntısını paylaşayım: "Reading, after a certain age, diverts the mind too much from its creative pursuits. Any man who reads too much and uses his own brain too little falls into lazy habits of thinking." Bu anlamda Pareto ilkesi çok şey ifade ediyor. Araştırmayı seven biriysen zaten ne kadar doğru olduğuna hak verirsin. Sürecinde kolaylıklar
Konumu okumaya layık gören herkese şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. Dostlarım bir kaç gün önce köydeydim, günde İlber Ortaylı'nın falanca tarihçilerin 300 sayfalık kitaplarını bitiriyordum. Bakın en fazla 2 gün sürüyordu. Sonra eve geldim. Ne olacağını tahmin etmişsinizdir bizim külüstüre tam anlamıyla çöktüm. Sonra dedim ulan :''ne güzel kitaplar bitiriyordum felsefi düşüncelere dalıyordum şimdi geçiyorsun sabah bilgisayarın başına kazık gibi oturuyorsun saatlerce'' Aslında iki zamanda farklı iki kişi var gibi ancak değil. Peki ben köydeyken nasıl böyle bir şey yapıyordum? Tabii ki de beni bağımlısı yapmaya çalışan, büyük miktarda dopamin veren elektronik cihazlar vs. yoktu. (Köyde internet bile yok). Benim beyin de bu bilgisayar'ın yanında fırlatdığın kitabın, tutarı var bir denemek gerek düşüncesine girdi. Şimdi çoğu yerden öğrendiğim kadarıyla kendime bir Dopamin Detoksu uygulamaya çalışacağım...
Öncelikle bilgisayara birinden şifre koymasını isteyeceğim (sonra söylemezse kızışırız) onun dışında abur cubur tarzı şeyleri de eve sokmamaya çalışacağım. Bundan sonra aklımda iki seçenek kalacak: ''Ya bomboş otur yerde = 0 dopamin, ya da kitap oku = 5 dopamin.'' işte burada ki bilgisayar 10 dopaminken fırlatdığım kitap okumak bana en çok dopamini verecek faaliyet olacak en azından okuduğum ve izlediğim kaynaklara göre Size sormam gereken şeyler ise sizce bunu yaparken ne yapmalıyım? Siz daha önce böyle bir şey yaptınız mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocalarım tam da okuyacağım kitaplarım az önce geldi benim dopamin yüz şu an hepsini Eylül'e kadar bitireceğim bu yapacağım olayın da eylüle kadar olacağını kararlaştırdım. 6 tane kitap geldi sizlere bunları isterseniz yazabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
00:00'da olaya başlıyorum o yüzden cevaplar erkenden gelirse iyi.
Benim tavsiyem herşeye bir anda tamamen yapmaya çalışma yavaş yavaş çoğalarak git
Kitap okuma konusunda da 1000kitap kullanmanı tavsiye ederim okuduklarını oraya kayıt edip bir başarım gibi oluyor steam gibi ve yeni kitaplar keşfedebilirsin insanların okudukları ve fikirleri vs umarım bıkmadan devam edersin iyi forumlar