DRAM Modüllü SSD Önerisi

aet95

80+
Reaksiyon skoru
21
Bütçe
2500
Merhabalar iyi forumlar, kardeşimin laptop bilgisayari için DRAM modüllü ve 500 GB ya da 1 TB depolama alanına sahip 2500 TL civarına satılan M2 SSD bakıyorum. Bu fiyat seviyelerinde satılan bir M2 SSD tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

1 TB SSD bulursun da DRAM zor o fiyata

sıfır olarak kioaxia exceria pro 1 tb var dramli özelden yaz istersen hocam

Merhabalar iyi forumlar, kardeşimin laptop bilgisayari için DRAM modüllü ve 500 GB ya da 1 TB depolama alanına sahip 2500 TL civarına satılan M2 SSD bakıyorum. Bu fiyat seviyelerinde satılan bir M2 SSD tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
2300 e DRAM li bu var ama 500gb tavsiye etmem, artık oyunlar bayağı yer kaplıyor.
Biraz daha arttırabilirsen bütçeyi 3200 e bu var yine DRAM li (indirim kovalarsan 2600-2700 lere düşüyor ara sıra)

Ama bütçen o kadar kısıtlıysa bence DRAM den vazgeçip HMB önbellekli bir SSD işini görür kapasiteyi küçültmek yerine. İstersen DRAM siz daha fiyat performans bişeyler önerebilirim.

kioxia exceria pro

sıfır olarak kioaxia exceria pro 1 tb var dramli özelden yaz istersen hocam
Hocam Amazon, Hepsiburada ve Trendyol gibi yerlerden almayı tercih ediyoruz kişisel algılamayın lütfen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2300 e DRAM li bu var ama 500gb tavsiye etmem, artık oyunlar bayağı yer kaplıyor.
Biraz daha arttırabilirsen bütçeyi 3200 e bu var yine DRAM li (indirim kovalarsan 2600-2700 lere düşüyor ara sıra)

Ama bütçen o kadar kısıtlıysa bence DRAM den vazgeçip HMB önbellekli bir SSD işini görür kapasiteyi küçültmek yerine. İstersen DRAM siz daha fiyat performans bişeyler önerebilirim.
Hocam aslında hem oyun hem de Windows'u çalıştırmaya yönelik arıyoruz. 1 TB dediğiniz gibi çok daha iyi olur ama fiyatlar bu aralar cep yakıyor maalesef. O yüzden çok büyük bir indirim olmadığı sürece mümkünse 2500 TL civarına yakın bir SSD bakıyoruz.

Hocam Amazon, Hepsiburada ve Trendyol gibi yerlerden almayı tercih ediyoruz kişisel algılamayın lütfen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam aslında hem oyun hem de Windows'u çalıştırmaya yönelik arıyoruz. 1 TB dediğiniz gibi çok daha iyi olur ama fiyatlar bu aralar cep yakıyor maalesef. O yüzden çok büyük bir indirim olmadığı sürece mümkünse 2500 TL civarına yakın bir SSD bakıyoruz.
Yani bakabilirsin ama indirim yakalamadıkça 1 TB Dramli o fiyata bulamazsın. En ucuzunu attım işte sana 3200 lira.
Ondan önce attığım da 500gb DRAM li ve 2300 lira. Ona göre bi karar verebilirsin

1 TB İçin En İyi Alternatif Bu Hocam .

Hızır yetişti, evet bak bunu hesaba katmadım ben gen3 diye. Aslında gayet iş görür hızı düşük sadece 2100/1700 okuma yazmanın üstünü dramsiz modellerden de alabilirsin.

Hızır yetişti, evet bak bunu hesaba katmadım ben gen3 diye. Aslında gayet iş görür hızı düşük sadece 2100/1700 okuma yazmayının üstünü dramsiz modellerden de alabilirsin.
Dram Olmayan SSD Almam Daha Şahsen Değerler Stabil Olmuyor Dram Olsun Sabit Hızlar Versin Bu Alınır O Yüzden .

Peki okuma yazma hızı biraz tik daha yüksek olan 1 TB M.2 SSD'lerin fiyat farkı ne kadar? Ayrıca 512 GB'lık M.2 SSD de önerebilir misiniz?

Dram Olmayan SSD Almam Daha Şahsen Değerler Stabil Olmuyor Dram Olsun Sabit Hızlar Versin Bu Alınır O Yüzden .
DRAM çok abartılıyor bence, şuan HMB önbellekli yeni jenerasyon SSD ler DRAM aratmıyor, uzun süreli yüksek yazma okuma hızı alayım diyosan SLC cache i yüksek bir SSD çekip kafan rahat ilerlersin. SLC cache yüksek SSD lerde yaptığın transfer/kurulum önbelleği doldurana kadar söylenen okuma yazma hızını alırsın.

Geri