Neler Yeni

Driver Güncellemeleri

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Hocam komple sistem formatı + bios + chipset + ekran kartı sürücüleri + sıfırdan windows 11 yüklenmesi arasında bana öncelik sıralaması yapar mısınız hocam kralsınız :D <3
BIOS + Windows 11 (format) + Chipset + Ekran kartı.

greenpc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yasin Deniz
KMS ile etkinleştirilmiş Windows kullanmanı önermem. İstersen şimdi BIOS'u güncelle ve XMP'yi aktif et. Güncelledikten sonra bu yazdığım yolla Windows format belleğini oluştur ve tekrardan format at. Ondan sonra 3. maddeden başlayıp sırasıyla dediklerimi yap.
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, İSO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra birkaç tane daha seçenek çıkıyor 4 ya da 5 kutucuklu onları boş bırakın. (Eğer Microsoft oturumu ile oturum açmak istemiyorsan o kutucuğu aktif et.) Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
5) Bilgisayarı yeniden başlat ve durmadan F8 tuşuna bas. Boot Menü gelecek. Oradan UEFI ........ (Flash bellek adı) yazanı seçin. Ondan sonra Windows kurulumuna başlayın. Ondan sonra attığım videodaki adımları izleyin. Disk ekranında bütün diskleri sil yapın. (Eğer harici bir disk taktıysanız önemli verileriniz varsa ona dokunmayın.) En son Sürücü 0 ayrılmamış alan diye bir şey olacak.
Hocam diğer videolarda aadamlar sürücülerin hepsini silmiyorlar oun yerine en büyük gb lı sürücü dışındakileri silip en büyük gb lı sürücüye yüklüyorlar ama siz hepsini silip yeni bir sürücü açıp ona kuruyorsunuz win 11. Hangisi doğrudur hocam nasılsınız bu arada :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows'u etkinleştirmek için KMSpico kurmuş max bilgisayarcı :D. GPU yazmıyorsa o da kurulmamış sistem çok eski olmadığı zaman sürücü kurulduğunda orada GPU yazması gerekirdi.
Hocam bir de bu GPU işini nasıl hallederim ? Bende cpu yazıyo gpu yazmıyor da :)

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Hocam diğer videolarda aadamlar sürücülerin hepsini silmiyorlar oun yerine en büyük gb lı sürücü dışındakileri silip en büyük gb lı sürücüye yüklüyorlar ama siz hepsini silip yeni bir sürücü açıp ona kuruyorsunuz win 11. Hangisi doğrudur hocam nasılsınız bu arada :D

Hocam bir de bu GPU işini nasıl hallederim ? Bende cpu yazıyo gpu yazmıyor da :)
Hepsini silmezsen Windows'u tekrardan nasıl kurmayı düşünüyorsun? Hepsini silip tek parça haline getireceksin. Sonra yeniden oluşturacaksın. Videoyu izledin mi? Formatı at ondan sonra sırasıyla sürücüleri kur.

greenpc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yasin Deniz
Hepsini silmezsen Windows'u tekrardan nasıl kurmayı düşünüyorsun? Hepsini silip tek parça haline getireceksin. Sonra yeniden oluşturacaksın. Videoyu izledin mi? Formatı at ondan sonra sırasıyla sürücüleri kur.
İzledim hocam hem biosu hem format videosunu kralsınız hocam çok teşekkür ediyorum kralsın kral :D <3

greenpc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yasin Deniz
Hocam fat32 4gb üstünü desteklemiyormuş benim dosya 5.3gb diyo nasıl yapayım ? Bir de secure boot enabled mı disabled mı yapayım hocam ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Hocam fat32 4gb üstünü desteklemiyormuş benim dosya 5.3gb diyo nasıl yapayım ? Bir de secure boot enabled mı disabled mı yapayım hocam ?
RUFUS Dosya sistemi için otomatik ne ayarlıyorsa öyle kalsın. Secure Boot aktif olması gerek diye biliyorum. Bir kontrol et gene. Kapalıysa Enabled yap.

greenpc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yasin Deniz
RUFUS Dosya sistemi için otomatik ne ayarlıyorsa öyle kalsın. Secure Boot aktif olması gerek diye biliyorum. Bir kontrol et gene. Kapalıysa Enabled yap.
Hocam iyi akşamlar bir konudaki mesajınızı gördüm de :D Acaba ekran kartı sürücüsü silme olayını benim yapmam lazım mı :D Bir de bios güncellemek çok önemli midir hocam teşekkür ederim hocam :)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Hocam iyi akşamlar bir konudaki mesajınızı gördüm de :D Acaba ekran kartı sürücüsü silme olayını benim yapmam lazım mı :D Bir de bios güncellemek çok önemli midir hocam teşekkür ederim hocam :)
Sorun yaşamıyorsan gerek yok. Ben ekran kartına her yeni sürücü geldiğinde AMD kullandığım için AMD Cleanup Utility ile kaldırıp tekrardan kuruyorum. BIOS'u halen güncellemedin mi? 1 sene önceki BIOS kuruluydu sende. Onu güncelleseydin keşke formattan önce.

greenpc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yasin Deniz
Sorun yaşamıyorsan gerek yok. Ben ekran kartına her yeni sürücü geldiğinde AMD kullandığım için AMD Cleanup Utility ile kaldırıp tekrardan kuruyorum. BIOS'u halen güncellemedin mi? 1 sene önceki BIOS kuruluydu sende. Onu güncelleseydin keşke formattan önce.
Yok hocam güncellemedim :) teşekkür ediyorum iyi akşamlar çok naziksiniz

greenpc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yasin Deniz
Hocam bi bakar mısınız

20231006_171629.jpg

20231006_171822.jpg

Hocam realtek hd univer drivers ve norton 360 dahil hepsini kurayım mı ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin

greenpc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yasin Deniz
hocam aida ve cpu z de kurdum sıkıntı olur mu sizce
Adobe, MSI Center, Norton, CPU-Z, AIDA64 ve MSI Wallpaper dışında olanları güncelleyebilirsin.

Adobe, MSI Center, Norton, CPU-Z, AIDA64 ve MSI Wallpaper dışında olanları güncelleyebilirsin.
hocam chipset i nasıl kontrol ederim

hocam ekran kartı driverı bu mu

yoksa burdan mı hocam

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,807
Üyeler
160,890
Son üye