Dual Channel vs Single Channel

kumarga

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
448
Merhabalar benim rtx4060 i5 12450h lı bir laptopum var bunda 32 gb single channel bir ram var altta attığım rami alsam dual channel yapsam ne kadar fark yaratır şu an kullandığım ram curcial 32gb 3200 mhz

laptopta yer slotu var mı ona bi bak bir de baya fark olur bence fps 2 katına cıkmaz da yani yine gözle görülür fark yaşanır gibi düşünüyorm

Hocam olacak fark tatmin etmeye bilir sonuçta mevcut ekran kartlı sistem eğer ekran kartsız sistem olsa derdim evet kesin geç. 5-10 fps oynasa anca oynar.

laptopta yer slotu var mı ona bi bak bir de baya fark olur bence fps 2 katına cıkmaz da yani yine gözle görülür fark yaşanır gibi düşünüyorm
bos slot var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam olacak fark tatmin etmeye bilir sonuçta mevcut ekran kartlı sistem eğer ekran kartsız sistem olsa derdim evet kesin geç. 5-10 fps oynasa anca oynar.
uzun vade de yararlı olur bence

Almaya kafaya koymuş gibisin bari değiştirmişken hem ramlarin cl değerlerini düşürmeyi hemde kapasite artırmaya çalış tabi bütçe yetiyorsa.

Almaya kafaya koymuş gibisin bari değiştirmişken hem ramlarin cl değerlerini düşürmeyi hemde kapasite artırmaya çalış tabi bütçe yetiyorsa.
pekte kafama koymadım ancak bazı oyunlarda ekran kartı %100 kullanılmıyor farklı bir forumda da bir arkadaş yazı yazmıştı ram ekleyince ekran kartının %100 kullanıldığına ve nerden baksak 30 40 fps fark aldığını

dual channel yap

ne kadar fark yaratır
tahmini 5-10fps yapar

youtube a pc nin özelliklerini yazıp single vs dual channel yazarak net fps farkını görebilirsin

tahmini 5-10fps yapar

youtube a pc nin özelliklerini yazıp single vs dual channel yazarak net fps farkını görebilirsin
sağolun hocam yardımınız için

Geri