Neler Yeni

Dün aldığım RTX 5080'i RTX 4090'a değiştim.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,477
İsim
Arda doğan
Tarihin en boş argümanlarıyla yapılan en boş takası olmuş. 4090da 2x frame gende aynı şeyi yapıyor. Dostum gördüğün pikselin gerçek veya sahte olmasıyla neden ilgileniyorsunuz bu kadar fazla? Sahte piksel gelince sağ aşağıda uyarı mı çıkıyor bu kare sahtedir diye, Görüntünü bozuyor mu bozmuyor (bazı istisnaları var çok yeni olduğundan ancak yakında düzelecektir) eğer çok online fps oynuyorsanız açmayabilirsiniz ufak gecikme farklarından dolayı. Ancak açmadığınız takdirde yine sizi 4k oyunculukta idare edecek bir kart bu. Sahteliğe bu kadar takıyorsan düz DLSS yine sahte bir şekilde çözünürlüğünü değiştiriyor ekranın yarısını ekran kartın renderliyor geri kalanı full sahte kare. Bu mentalitede 4090ı da satıp gtx 1080ti sli bir sistem kur işini görür zaten. 16gb vram konusu zaten yeni dlss ile çözülecek çünkü vram kullanımını kısıyor ancak burada sadece bu sebebe bir nebze hak verebilirim. Ancak onun üstündeki şeyler tamamen saçmalık olmuş hayırlısı olsun
Fps oyunlarında bozulmalar oluyor ve bunu kimse istemiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
can
Nvidia Reflex buna bir örnek teknoloji fazlasıyla gelişecektir
Artık her şey Aİ üzerinden ilerleyecek göreceksiniz DLSS FSR’ın bulunmadığı oyun olmayacak 4x’lerden çok çok daha fazlasını göreceğiz daha düşük gelişmelerde bu daha bir devrimin başlangıcı
evet bir devrin başlangıcı. o yüzden gelecek oyunların, geliştiricilerin buna ayak uydurması biraz zaman alacak ya hani ? bu zaman ne kadar sürecek o önemli işte. bir devir yeni başlıyor, her şeyin oturması belirli bir süre alacaktır. o süre 1-1.5 seneyi bulursa 5000 serisini atlar, o sürede para biriktirir 6000 serisine geçerim her şey yerli yerine oturmuş olur hem.

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Mustafa Aydemir
Bir de 9070xt al diyor bu çocuk harbi okuduğunu anlamıyor sen nasıl bu yaşa kaşar geldin **
sende tartışma çizgisini aştın ama hocam alaycı ve küfürlü konuşuyorsun bu konuşma buraya senin lolipop tabirin ile geldi

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,603
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Fps oyunlarında bozulmalar oluyor ve bunu kimse istemiyor
Yazıyı okudun mu zaten bu dediğine de yanıt veriyorum. Hiçbir frame gen açmadan fps oyunlarında zaten hiçbir sorunu yok. Oyunların %10unda daha fazla fps almak için 4090 gibi eski nesile geçmenin mantığı yok

YOSUO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Yasin
iyi yapmışsın sen bakma şu 5080cilere. 4090 denen kart 1080ti'nin günümüz versiyonu. cheat code gibi bir şey. saf güç + dlss + frame generationx2 ile çok uzun zaman götürür seni. her oyun mfg desteklemiyor. fg bile desteklemiyorlar. bırak fgyi falan dlss desteklemeyen tonla oyun var 2023 yılı öncesi oyunlarda.

adamlar(oyun developerleri) eski senelerdeki oyunlardaki dlss'leri bile güncellemekten aciz(hala dlss 2.0 takılıyorlar) sırf bunlar dlssleri güncellemiyor diye nvidia override özelliği getirdi nvidia app'e 2 haftadır millet youtubede video kasıyor bu özellik nasıl açılır vesaire diye. bu kafadaki developerlerin kaç tanesi yeni oyunlara mfg desteği getirecek mechul. 5080 kötü kart demiyoruz zaten ama parasına değecek bir kart değil. çok parası olan para harcama konusunda bir sorunu olmayan adam alır ona bir şey diyemeyiz.
benim oynadığım bütün oyunlarda fg ve dlss var ve mfg de geldi bile.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
can
Tarihin en boş argümanlarıyla yapılan en boş takası olmuş. 4090da 2x frame gende aynı şeyi yapıyor. Dostum gördüğün pikselin gerçek veya sahte olmasıyla neden ilgileniyorsunuz bu kadar fazla? Sahte piksel gelince sağ aşağıda uyarı mı çıkıyor bu kare sahtedir diye, Görüntünü bozuyor mu bozmuyor (bazı istisnaları var çok yeni olduğundan ancak yakında düzelecektir) eğer çok online fps oynuyorsanız açmayabilirsiniz ufak gecikme farklarından dolayı. Ancak açmadığınız takdirde yine sizi 4k oyunculukta idare edecek bir kart bu. Sahteliğe bu kadar takıyorsan düz DLSS yine sahte bir şekilde çözünürlüğünü değiştiriyor ekranın yarısını ekran kartın renderliyor geri kalanı full sahte kare. Bu mentalitede 4090ı da satıp gtx 1080ti sli bir sistem kur işini görür zaten. 16gb vram konusu zaten yeni dlss ile çözülecek çünkü vram kullanımını kısıyor ancak burada sadece bu sebebe bir nebze hak verebilirim. Ancak onun üstündeki şeyler tamamen saçmalık olmuş hayırlısı olsun
vram kullanımı dlss ile falan çözülmüyor. nvidia'nın kendi lasmanında gösterdiği neural compresurre tanıtım görüntüsünde bile vram compresurre oranı %5 falan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Soner Külcü
Nvidia Reflex buna bir örnek teknoloji fazlasıyla gelişecektir
Artık her şey Aİ üzerinden ilerleyecek göreceksiniz DLSS FSR’ın bulunmadığı oyun olmayacak 4x’lerden çok çok daha fazlasını göreceğiz daha düşük gelişmelerde bu daha bir devrimin başlangıcı
Geforce nowda biter o işin sonu felsefe taşı değil bu yoktan var etsin yapay zeka da bir yere kadar yapar sonrasında sınırı aşar her oyunda olacak edecek zart zurt geçin bunları kas gücü olmadan stabil optimize bir performans sunamaz yapay zeka yoksa mşden bulana bulana ulan akıcı ama akmıyorda sankş diye diye oynarsın 16x fg yapmak istiyoruz diyorlar ama belliki yapamıyor onlarda bu nesil ara nesil rakip yok diye boş geçmişler belliki elbette ootimize ederler ama ham dlss performansı ve reflexi direkt ekran kartına entegre etmedikten sonra ne desen havada kalır frame genide yapıyorsun ama tam huzurlu hissetmiyorsun çünkü optimize edemiyor kart bunu kas gücü yetersiz oldupundan dediğim gibi nvidia dlssi nvidia app le inject ettiği gibi reflexi direkt ekran kartına entegre etmeli sonra frame geni optimize ederler kas gücü artmadanda bunlar kolay kolay olmaz süslü reklamdan ileriye gitmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
can
benim oynadığım bütün oyunlarda fg ve dlss var ve mfg de geldi bile.
herkes sadece yeni o yıl çıkmış oyunları oynamıyor. ben mesela daha 2015-2023 arası oynamadığım en az 50 sağlam oyun vardır. hiçbirinde mesela 4kda 5000 serisi karta ihtiyaç duyulmuyor. %95inde falan fg yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Mert Soytürk
Zortlamış arkadaş bu tarz insanların zeka seviyeleri maalesef düşük olabiliyor pek tartışılacak bir şey yok
FG 3X 4X sahte kare diye takasla 4090’a geçtim deyip 4090 DLSS ve FG2X’i kullanmak istemiş sahte kareden sahte kareye geçmek istemiş yani

5080 zaten saf güçte her oyunda yeterli olacaktır komik laf etmiş bir de millete

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,477
İsim
Arda doğan
Yazıyı okudun mu zaten bu dediğine de yanıt veriyorum. Hiçbir frame gen açmadan fps oyunlarında zaten hiçbir sorunu yok. Oyunların %10unda daha fazla fps almak için 4090 gibi eski nesile geçmenin mantığı yok
Valla 5000 serisi çıktı diye 4000 serisi yabana atılamaz aynısını amd'de 6000-7000 serisi içinde yaptılar 5000 serisi geldi diye hayla zirveyi koruyan 4090'ı yabana atamayız ve fps oyunlarında etki ediyor ben kendim test ettim adamları görmek bile zor oluyo ayırt edemiyorsun çok detaylı haritalarda

Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Mert Soytürk
herkes sadece yeni oyunları oynamıyor. ben mesela daha 2015-2023 arası oynamadığım en az 50 sağlam oyun vardır.
Niye 5080 yetmiyor mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beyler 1030 kullanan kişi dediği benim, bu elemanla geçen gece 1 saat tartıştık, herşeyi kanıtlarıyla anlattım banada böyle absürt cevaplar verdi, şimdide kartını satmış. @Remi @Shiroo
Kanka arkadaş sorunlu zaten boşu boşuna uğraşmışsın 5080’den 4090’a anca enayi geçer şu an o 5080’i alan keyfine bakıyordur oh beleşe geldi diye

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom