Neler Yeni

Dün aldığım RTX 5080'i RTX 4090'a değiştim.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Uygunsuz davranış
Olum sen harbi zırtapozsun he sıkıntılısın
Banane o konuşanlardan ben bugün yaptığın olaydan bahsediyorum iki tane zırtapozu dinleyip video izleyip 5080'den 4090'a geçmişsin FG 3X 4X yapay mapay diyerek
Geçen gün aynı şeyi düşünmeden 5080'i kuduz gibi övüyordun şimdi 4090'a geçtin diye 4090 övüyorsun 4090'a geçtiğin içinde kendince 4090'la ilgili artık övülecek ne varsa onu övüyorsun ne var bir düşünelim
Saf güç ve VRAM VRAM muhabbeti zaten boş iş neymiş indiana jones'ta 5fps alıyorum aynen paşam benim sen 1 ay sonra aynı FPS'i alacaksın kesin driver'lardan değildir o 5FPS VRAM'dendir kandır kendini böyle

Lan kes sesini ağzımı açtırma benim şöyle konuda ikile defol 4090ımla alıcam montelicem ha çok konuşma

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
afdasaw
peki 4080 superden 5070 ti ye geçmek mantıklı mı? 37000 ye sattım tekrardan 4080s mi almalıyım sizce yoksa lansman fiyattan 5070 ti mi kovalamalıyım? kafam iyice allak bullak oldu hangi kart daha mantıklıdır 2k da 9600x ile kullanacağım

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
Lan kes sesini ağzımı açtırma benim şöyle konuda ikile defol 4090ımla alıcam montelicem ha çok konuşma
******* senin ağzını yüzünü he düzgün konuş amcık burada ki diğer kullanıcılara benzeyen bir halim mi var benim ****** git raporla siktirtme ağzını yüzünü bana

• Beğen
Reaksiyonlar: Mrc0

The Semih

80+ Gold
Evet daha çıktığı gün heyecanla RTX 5080in üst düzey olan bir kartını aldım içeriklerimde de görebilirsiniz. Baya övülesi bir kart hem serindi hem de DLSS olarak çok güçlüydü. Ben hep RTX 4080Ti olarak nitelendirdim ama ödediğim para 4090 2.el ile eşit olması hep bir 4090 acaba almalı mıydım dedirtti yine de 5080 muhteşem DLSS performansıyla ağzımın suyunu akıtıyordu.

Ve dün izlediğim Mesut Çevik videosu ve Indiana Jones beni direkt kartımı satmaya itti.

Mesut Çevik öyle güzel FG 3X FG 4X anlatmış ki resmen FG 3X 4X'in fazlaca fake olduğunu öğrendim. Yani benim gülerek eğlenerek aldığım 200FPS görüntünün aslında 30-60FPS olup da gerçek 2 kare arasına 3 tane yapay zeka kareleri sıkıştırıp aslında %75i yapay bir görüntüde 200 fps aldım diye seviniyordum. Bu durum beni fazla irrite etti rahatsız etti. Bu mantığın böyle işlediğini %50 biliyordum ama bu kadar fake olay olduğunu bilmiyordum.

Ayrıca saf performansta 5080 asla 4080Super dengi değil tam bir 4080Ti yani tamamen ortada konumlanıyor ama 2025'te çıkan kartın 2027deki halini de düşünmeliyiz. Indiana Jones 4K Supremede kart 5FPS veriyor. 16GB VRAM darboğaz yaşatıyor. Ve bu 2025 yılında gerçekleşiyor. 2027de karşımıza nasıl bir oyun çıkar bilmiyoruz . 4070Ti ile 4K oyun oynamak isteyenler mesela bu konuda başı ağrıdı şimdi aynı durumu yaşamak istemedim.
Semihten özür diliyorum der misin o kadar çabaladım anlattım anca farkına varmışşın.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Olum sen harbi zırtapozsun he sıkıntılısın
Banane o konuşanlardan ben bugün yaptığın olaydan bahsediyorum iki tane zırtapozu dinleyip video izleyip 5080'den 4090'a geçmişsin FG 3X 4X yapay mapay diyerek
Geçen gün aynı şeyi düşünmeden 5080'i kuduz gibi övüyordun şimdi 4090'a geçtin diye 4090 övüyorsun 4090'a geçtiğin içinde kendince 4090'la ilgili artık övülecek ne varsa onu övüyorsun ne var bir düşünelim
Saf güç ve VRAM VRAM muhabbeti zaten boş iş neymiş indiana jones'ta 5fps alıyorum aynen paşam benim sen 1 ay sonra aynı FPS'i alacaksın kesin driver'lardan değildir o 5FPS VRAM'dendir kandır kendini böyle
Saf güçte boş iş bundan 1 2 yıl sonra bütün firmalar saf güçten çıkacak çünkü olay artık ondan bağımsız DLSS ilk çıktığında da mesut çevik gibi boş yorum yapanlar vardı şu an piyasada yoklar

GT1030 ve RX 6700XTli iki adam bana 4090 ile 5080 farkını anlatıyor. Sonra ben neden bu forumdakileri ciddiye almıyorum da deneyimlerimle hareket ediyorum. Bir de üzülüyor triplere giriyor. Git 9070XT al yakamı bırak evlat :pepega:

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
IMG_0427.jpeg

Mesaj otomatik birleştirildi:

GT1030 ve RX 6700XTli iki adam bana 4090 ile 5080 farkını anlatıyor. Sonra ben neden bu forumdakileri ciddiye almıyorum da deneyimlerimle hareket ediyorum. Bir de üzülüyor triplere giriyor. Git 9070XT al yakamı bırak evlat :pepega:
Sence GT1030 mu kullanıyorum hala paşam he söyle bakim bana zeki çocuk

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
1
Aga sen beni bir engellesene şöyle erkek adam gibi bilgi alışverişi dönen yerde karı gibi car car konuşmayı kessene ? 5080 de kullandım 4090 da var mı diyeceğin sen de uzaktan onun bunun videosunu izle geç dön oyununu oyna boş boş konuşma. Gidip de Abdullahı etiketleyip yağ çekme adama. Mesut Çevik'in FG'yi ince detayıyla anlattığı videodan dolayı izledim onu . Abdullah uykusu olduğunu biraz daha az detaylı inceleme yaptığını gösterdi kötü bir şey değil . Kendisiyle kıyasa sokmaya gerek de yok. Allahın varsa engelle beni bas git başımdan. Forumdan soğutmayın adamı
konudan bağımsız mesut çeviğe fazla güvenmeyin hala c.s ile beraber geforce now övüyor

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
keşke o öneriyi dinlemeseydin kral, 5080 gayet iş görürdü aslında mfg felan

Dediğim gibi MFG çok iş görür ama teknik anlamda fazlasıyla yapay kaldı. Yapay bir şeyden 200fps almak istemedim FG2X mantığında işlemiyor yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Soner Külcü
Bu konu üzerinde en ince detayına kadar incelemiş biri olarak 5080 24gh versiyonu çıkmadıktan sonra alınacak bir kart değil çünkü verdiği fpsden aidan ötürü vrami darboğaza sokuyor yetmiyor 5070 ti qlınabilir 5090 alınabilir ama 5080 yani zaten mfg den ötürü gecikme artıyor normal fg ile bile 100 ms 120ms görebiliyorsun wukong tarzı oyunlarda reflexi çoğu oyun desteklemiyor reflex 2 daha gelecek 4080 alın geçin bakın süper demiyorum düz 4080 alın geçin 16gb normal fg dlss4 ile benin 4080 hemen hemen her oyunda 20 25 fps arttı wukong hariç wukongda bir bozukluk var hem vramim darboğaza girmiyor uçuk ai ile sahte kare üretmediği için hemde akıcı güzel yani dlss de değişti mis gibi oldu kart balancedda bile aşırı uzaklara bakmafıktan sonra blurlanmalar bozulmalar gözükmüyor quality zaten native gibi fark yok adeta 6000 neslinde 2nm 3nm geçilir saf güç artışı olur o zaman alırım qma 5000 nesli bir kart almayı hala düşünmüyorum sadece asus rog astralin görünümü hoşuma gidiyor param olursa ve 24gb 5080 çıkarsa alırım onun haricinde şuanda en mantıklı şey ikinci el temiz bir rtx 4080 almaktır süperine bile gerek yok normal düz rtx 4080 alıp geçin veya az sabredin 5070ti alın
Ha şunuda ekleyeyim rtx 4000 serisi smooth motşon desteği alacak yani lossless scaling amfm nin nvidia ayqğı demek oluyor bu rtx 5000 de var ha 4x üzerine sm qçınca msniz muhtemelen allahu ekber dağlarına kaçar ama rtx 4000 de mfgli 5000 i yakalar ms ben açayım sm fpsim artsın diyen illa sahte fps isteyen varsa açabilir biraz görüntüyü bozar tabi mfg kalitesinde olmaz ama idarede eder veya alırsınız bir gtx 1660ti 1070ti takarsınız 2.ekran kartıyal lossless scaling 3x açarsınız yine daha ucuza gelir ama yinede mfgnin bile insanın başını döndürdüğü gecikmenin yüksek oldupu yerde dlss quality veya başanced üstüne düz tek frame genin yeterli geleceğini düşünüyorum ha kişiden kişiye değişir kimisi yüksek ms de bulanıklıkta başı dönemyebilir ama rtx 5000 de 4xfg açılan sahnelerde görüntü başımı döndürdü ha lag nin 4x i kadar kötü değil lsg 4x ile oynayan adam bordo berelidir

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Gidip de Abdullahı etiketleyip yağ çekme adama. Mesut Çevik'in FG'yi ince detayıyla anlattığı videodan dolayı izledim onu . Abdullah uykusu olduğunu biraz daha az detaylı inceleme yaptığını gösterdi kötü bir şey değil . Kendisiyle kıyasa sokmaya gerek de yok. Allahın varsa engelle beni bas git başımdan. Forumdan soğutmayın adamı
Sen ne anlatıyorsun be daha izlediğini yorumlayamamışsın abuk sabuk konuşuyorsun, hangi kanal 35 farklı teste yer verdi de daha az detaylı diyorsun TR'de daha detaylısı yok :D testleri uyumadan gece gündüz yaptığım için bitkin düştüm videoda, olayı nerenle anladın şaşılır durum...

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sence GT1030 mu kullanıyorum hala paşam he söyle bakim bana zeki çocuk

Senin Türkçen de yok he RX 6700XT ve GT1030lu diyorum. Senin o avukatlığını yaptığın 1030lu çocuk ve sen bana çok akıl veriyorsun ya ondan bahsediyoum. Ayrıca üsteki SS ne oğlum banane sana söven herhangi bir heriften

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Mustafa Aydemir
bu konunun kilitlenmesi gerekiyor bana kalırsa

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
Senin Türkçen de yok he RX 6700XT ve GT1030lu diyorum. Senin o avukatlığını yaptığın 1030lu çocuk ve sen bana çok akıl veriyorsun ya ondan bahsediyoum. Ayrıca üsteki SS ne oğlum banane sana söven herhangi bir heriften
Forum yazmama izin vermedi de yazdıklarımı gör diye attım aslan parçası

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,343
Üyeler
166,917
Son üye
mordecai20