Neler Yeni

Çözüldü✓ Dün alıgım Hazır Sistemden ses geliyor (ötüyor)

ENESA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ENES ATEŞ
Arkadaşlar dün Hazır sistem aldım Forza 5i şimdi indirebildim. Başta ötmüyordu 1-2 saat sonra kasada bu ses çıkmaya başladı

Sesi sona verirseniz daha iyi işitebilirsiniz.

Bu ses hangi parçadan ekran kartındanmı nerden geliyor. Sizce ne yapmalıyım

Arkadaşlar kart Asus radeon rx6700xt

Bu sorunun sebebi Coil Whine imiş. Arkadaşlar. Yanıtlayan herkese teşekkürler

Son düzenleme:

ardamorant_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
Arda
Arkadaşlar dün Hazır sistem aldım Forza 5i şimdi indirebildim. Başta ötmüyordu 1-2 saat sonra kasada bu ses çıkmaya başladı

Sesi sona verirseniz daha iyi işitebilirsiniz.

Bu ses hangi ekran kartındanmı nerden geliyor. Sizce ne yapmalıyım
Sadece oyun açıkken mi geliyor? Öyle ise ekran kartında coilwhine var demektir. Coilwhine (bobin ötmesi) sadece bir sesten ibarettir performansa vs. bir etkisi olmaz. Çoğu ekran kartında vardır değişim genellikle yapılmaz yapılsa bile yine denk gelme oranı var. Kısaca coilwhine sadece sesten ibaret alışabilirseniz kalsın alışamam çok gürültülü diyorsanız değişim şansı deneyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece oyun açıkken mi geliyor? Öyle ise ekran kartında coilwhine var demektir. Coilwhine (bobin ötmesi) sadece bir sesten ibarettir performansa vs. bir etkisi olmaz. Çoğu ekran kartında vardır değişim genellikle yapılmaz yapılsa bile yine denk gelme oranı var. Kısaca coilwhine sadece sesten ibaret alışabilirseniz kalsın alışamam çok gürültülü diyorsanız değişim şansı deneyin
+ olarak coilwhine yani bobin ötmesi sadece ekran kartı yük altındayken duyulur yani günlük kullanımda gelmez

ENESA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ENES ATEŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

+ olarak coilwhine yani bobin ötmesi sadece ekran kartı yük altındayken duyulur yani günlük kullanımda gelmez
Abi dediğin gibi Alt+F4 çekince ses gidiyor ama Ultrada 110 fps alıyorum ötüyor
eski kasam lowda 15 fps verir canı çıkardı onda ötme felan yok bu daha yeni ürün 1 günlük kullanımda böyle oldu

ardamorant_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
Arda
eski kasam lowda 15 fps verir canı çıkardı onda ötme felan yok bu daha yeni ürün 1 günlük kullanımda böyle oldu
Anladım dostum ama coilwhine yüksek fpslerde daha çok olan bir sorundur :D biliyorum mantıksız ama böyle endişelenmen olmasın bu sadece sesten ibaret bir zararı yok

AdRe571

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mustafa ARSLAN
Hangi kart?

Farway

80+ Silver
CoilWhine dediğimiz bobin sesi pekçok sistemde oluyor malesefki. Zararı yok merak etme.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Ben de senin gibi endişelenmiştim, eski PC bile ses çıkarmıyordu diyordum ama sonradan anladım olayı ve alıştım sese. Çok kafana takma, normal bir durum.

Top Bottom